Въпрос за Ксенон:С какви ф.....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

crash tester
Аватар
Кара: F07 530

Въпрос за Ксенон:С какви ф.....

Мнение от chocho » 22 Окт 2007, 9:48

Значи въпросът ми е следният какви фарове да си взема (ангел айс) че да мога да си сложа ксенон на тях без да ми стопят фаровете.Тука ми ги приказват че ксенона отделял голямо топлина и щял да ги разтопи.Затова реших да попитам какви да си взема

П.С.Четох доста и единственото което разбрах е че Хелата стават но ИН-ПРО, Депо и тем подобни дали стават
--Дано въпросът ми не е много тъп и излишен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2007, 10:04

Ксенона отделя по- малко топлина от халогените, така че не виждам причина да ти разтопи фаровете ;)
Квито и да са, гледай да имат лупа.
Изображение

crash tester
Аватар

Мнение от chocho » 22 Окт 2007, 10:24

ясно да гледам за лупа а тези врели некипели дето ми приказват че ще ми разтопят фара не са вернио мерси за инфото

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2007, 10:36

Чух един да разправя веднъж, че оригиналния ксенон, демек баласти хела, филипс и т.н. + крушки филипс, осрам, хела.. разтопявали нормалните фарове, които са без лупи, а китайските ментета не :roll: Не можа да ми обясни логиката си обаче. Аз карам с китайски на обикновени фарове и няма грижа. Но няма спор, че ксенона си става най- читаво с фар с лупа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от SkyWalker » 22 Окт 2007, 12:38

bum_bum написа:Чух един да разправя веднъж, че оригиналния ксенон, демек баласти хела, филипс и т.н. + крушки филипс, осрам, хела.. разтопявали нормалните фарове, които са без лупи, а китайските ментета не :roll: Не можа да ми обясни логиката си обаче. Аз карам с китайски на обикновени фарове и няма грижа. Но няма спор, че ксенона си става най- читаво с фар с лупа.

Според мен е точно обратното
///M Club Member

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 22 Окт 2007, 13:25

С фар с лупа изглежда по-добре, но с фар без лупа СВЕТИ по-добре :winky:
_!_

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 22 Окт 2007, 13:37

е нали ксенона е студена светлина :?:
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 22 Окт 2007, 15:23

Kristopher написа:е нали ксенона е студена светлина :?:

Какво точно имаш предвид? Пак отделя топлина, ако това казваш ... Попринцип ксеноновата крушка е около 30W до колкото си спомням ....
_!_

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 22 Окт 2007, 16:14

Еми така знам че не отделят топлина или отделят малко.като си сложа ръката на стъклото на фара не е топло както на стъклото на обикновен фар, но не съм сигурен че не отделят топлина.
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Re: Въпрос за Ксенон:С какви ф.....

Мнение от Breyton » 22 Окт 2007, 18:15

fasa_77 написа:Значи въпросът ми е следният какви фарове да си взема (ангел айс) че да мога да си сложа ксенон на тях без да ми стопят фаровете.Тука ми ги приказват че ксенона отделял голямо топлина и щял да ги разтопи.Затова реших да попитам какви да си взема

П.С.Четох доста и единственото което разбрах е че Хелата стават но ИН-ПРО, Депо и тем подобни дали стават

На някои фарове не става поради простата причина че ксеноновата крушка не пасва на мястото на оригиналната, тъй като HID системите са проектирани за монтаж в оригиналния фар на автомобила.

crash tester
Аватар

Re: Въпрос за Ксенон:С какви ф.....

Мнение от chocho » 22 Окт 2007, 20:31

Breyton написа:
fasa_77 написа:Значи въпросът ми е следният какви фарове да си взема (ангел айс) че да мога да си сложа ксенон на тях без да ми стопят фаровете.Тука ми ги приказват че ксенона отделял голямо топлина и щял да ги разтопи.Затова реших да попитам какви да си взема

На някои фарове не става поради простата причина че ксеноновата крушка не пасва на мястото на оригиналната, тъй като HID системите са проектирани за монтаж в оригиналния фар на автомобила.

И за това аз питам какви да си взема ;)

Назад към E36