Металически звук при потегляне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Металически звук при потегляне
Здравейте колеги,
Значи, купих си БМВ преди около 4 месеца и съм много доволен от автомобила. 318 и, модел 1998 родина, червен на цвят, абе направо супер кола. Влюбих се направо в нея/все пак ми е първи автомобил, zнаете как е
/ Само дето от около 2 седмици имам огромен проблем. Като оставя колата повече от 10 минутки и после отново потегля и дам леко газ се чува един металически звук все едно две метални железа се удрят едно в друго. Това се случва само веднъж при потегляне, след това колата си върви нормално. Бях при няколко майстори и ми каzаха, че катализатора ми е дефектен. Та следва6тата седмица 6те го сменям. Но никой от тях не може да ми каже дали този металически звук е от дефектния катализатор. Вие как мислете, колеги. Аз някаде бях чел, че по принцип дефектният катализатор е винаги вторична причина от някякув друг дефект на колата. Дайте някякви идеи, че аз лично ни6то не разбирам от автомобили (освен че знам, че БМВ е най- готината кола на тоя свят
)Предварително Би благодаря за помо6тта.
Значи, купих си БМВ преди около 4 месеца и съм много доволен от автомобила. 318 и, модел 1998 родина, червен на цвят, абе направо супер кола. Влюбих се направо в нея/все пак ми е първи автомобил, zнаете как е

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Не се връзвай да махаш катализатора преди да си сигурен, че е от него. Това звучи по-скоро все едно някой се е чудил какво да ти каже щото не му се занимава...

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Мерси, Митко,
Ами така 6те направя. Проблемът е, 4е ве4е на 4 майстори ходя включително и в сервиза не БМВ и никой не може да ми каже какъв е проблемът. Всеки ми каzва "Ами дай да сменим каталиzатора, така или ина4е е дефектен, и да видим какво 6те стане". Да те питам о6те две не6та ако може: Гледам, 4е в профила ти пи6е, 4е живее6 във Waiblingen. Аz не живея много дале4е от там. Може6 ли да ми препоръ4а6 някакав 4итав сервиз там, където да отида. И вторият ми въпрос е: Мога ли известно време да карам колата със дефектен катализатор, тоест има ли опастност да и стане не6то на колата от това. Мерси много.
Ами така 6те направя. Проблемът е, 4е ве4е на 4 майстори ходя включително и в сервиза не БМВ и никой не може да ми каже какъв е проблемът. Всеки ми каzва "Ами дай да сменим каталиzатора, така или ина4е е дефектен, и да видим какво 6те стане". Да те питам о6те две не6та ако може: Гледам, 4е в профила ти пи6е, 4е живее6 във Waiblingen. Аz не живея много дале4е от там. Може6 ли да ми препоръ4а6 някакав 4итав сервиз там, където да отида. И вторият ми въпрос е: Мога ли известно време да карам колата със дефектен катализатор, тоест има ли опастност да и стане не6то на колата от това. Мерси много.
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Интересно как ти е дефектен катализатоът, след като колата ти е 98-ма, моята е 2г. по-възрастна
, а катализаторът ми е ОК 

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
Предполага се, че като е в Германия, ще е гледана както трябва, но то палачори има навсякъдеsachs написа:Enslaving_Lecher написа:Интересно как ти е дефектен катализатоът, след като колата ти е 98-ма, моята е 2г. по-възрастна, а катализаторът ми е ОК
е тва въобще не е критерий колега.много зависи ква е била подръжката на колата

Enslaving_Lecher написа:Предполага се, че като е в Германия, ще е гледана както трябва, но то палачори има навсякъдеsachs написа:Enslaving_Lecher написа:Интересно как ти е дефектен катализатоът, след като колата ти е 98-ма, моята е 2г. по-възрастна, а катализаторът ми е ОК
а точно в германия е пълно с гастарбайтери турчуля
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
sachs написа:Enslaving_Lecher написа:Предполага се, че като е в Германия, ще е гледана както трябва, но то палачори има навсякъдеsachs написа:Enslaving_Lecher написа:Интересно как ти е дефектен катализатоът, след като колата ти е 98-ма, моята е 2г. по-възрастна, а катализаторът ми е ОК
а точно в германия е пълно с гастарбайтери турчуля

Ами колата като я купих първото, което направих бе6е да я данеса на основен преглед в ADAC (тука6ното СБА) и ми каzаха, 4е вси4ко е ОК. Ама 4 месеzа по-късно по4на да трака, особено като карам на ниски обороти някаде по нанагорни6те и се окаzа, 4е каталиzатора се е скапал. Аz по принzип имам 1 година гаранzия, но само на двигателя, диференzиала и скоростната кутия. Ина4е колата е много zапаzена и не бе6е много ебтина, платих 5000 евро. Сигурно аz не я карам както трябва, доста я 6тадя, да тя zа това се е преzакала 

ако това ADAС е като българското СБА по-добре си търси друг сервиз

Последна промяна sachs на 19 Окт 2007, 0:41, променена общо 1 път
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2