Смяна на консумативи в Маргел
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Смяна на консумативи в Маргел
Колеги е са се връщам от сервиз Маргел на Ботевградско шосе ! И ето какво излезна !! Значи за смяна на консумативите ( горивен филтър, въздушен филтър , филтрите на климатроника , маслен филтър , смяна на маслото, диагностика ми искат 600 лева . Искам да се посъветвам с вас много ли ?
Каза ми момчето с което говорихме , че имало още някакъв филтър , който като се запушел почвало да се връща масло към турбото и го преебавало ( има ли такова нещо
) , който филтър струва още 100 лева !! Колата , за която става въпрос е BMW E 46 320 D 99 година . Друго, за което говорихме е че има едно присветване на маслото и той ми каза , че този месец са идвали 3 такива BMW та и след смяната на датчика са се оправяли нещата ( така че дали първо да сменя маслото и да видя дали ще свети или направо и датчика да го сменят )!! Вие какво ще кажете ?? Скъпо ли е и надеждни ли са майсторите ?

- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
значи:масло-150лв,филтар картерни газове-85,маслен филтар-19лв,горивен филтар-кам 30лв,филтар купе-60 лв,ваздушен филтар-90идва някаде кам 430 лв.говоря ти че всичко е сменяно в BMW сервиз в благоевград.даже бих казал че тва са много над стоиноста на тези части.кажи им на тия да ходят да се прегледат някаде.ебах ги и к**ва.за датчика не мога да ти кава нищо
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Каква е тази "диагностика" дето си писал в консумативите
Що не отидеш примерно в АутоПлюс и по каталог да видиш цените на всеки един филтър (въздушен, маслен, горивен, на климата).
После виж цените на маслото, което искаш да сложиш (предполагам пълна синтетика Мотул или Кастрол
) . И правиш сбора.
По принцип ако сменяш масло и филтри в некой сервиз и ги купуваш от там не би трябвало да ти вземат за труд нищо
На мене 600 ми се виждат много, но на дизела всичко е по- скъпо. За тдс-а ми излизаше към 300 лв. всичко това

Що не отидеш примерно в АутоПлюс и по каталог да видиш цените на всеки един филтър (въздушен, маслен, горивен, на климата).
После виж цените на маслото, което искаш да сложиш (предполагам пълна синтетика Мотул или Кастрол

По принцип ако сменяш масло и филтри в некой сервиз и ги купуваш от там не би трябвало да ти вземат за труд нищо

На мене 600 ми се виждат много, но на дизела всичко е по- скъпо. За тдс-а ми излизаше към 300 лв. всичко това

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега сгрешил съм с това " Диагностика " . Значи казах на момчето , че на моменти ми се получава спад в оборотите и се получават някакви удари и той ми каза , че ще го вържат за компютъра да се провери какви са му косурите ( ако не се лъжа тва ще ми струва 40 лева ) . Значи масло ми предлагаха там два вида ( едното 22 лева ,а другото 30 лева ) , каза ми че за това BMW ще ми трябват 5 литра значи го слагаме 150 лева ! И евентуално ако датчика ако трябва да се смени ! А това за копуването от тях няма такова нщо , казва ми масло 150 лева и още 30 лева смяна !!! Предполагам , че и за другите работи си слагат за работа и затова се връзва към 600 лева ! Аз отидох там с нагласата всичко оттам да се закупи , но почнах да се колебая ! Утре са ми казала да отида в 10 , но се чудя вече дали да карам при тях 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Нека и колегите с коли като твоята да се вкючат и да кажат....
Аз тоя сервиз не го знам въобще да ти кажа 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Ееей , някога като чета за какви услуги какви пари Ви искат, се чудя /без да искам да обидя някой/ може ли да има такива шарани?Ама има и поговорка: Докато има балъци , ще има и тарикати.30лв. за смяна на масло
ама те със сламка ли го изсмукват?И питаш скъпо ли е ? Ами скъпо ДА, и то много.А колкото до другият въпрос:Скъпо ли е и надеждни ли са майсторите ? То голям майстор трябва да си, за да можеш да си смениш филтрите и маслото.Всичко което ти трябва е просто един: канал : 2-3 ключа и 1 час свободно време.

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега адски си прав
. По принцип аз по Фията всичко сам си права , но това BMW ме стъписва някак си !! Колега маслото лесна работа ( отдолу предполагам е една пропчица на картера ) , но къде се намират филтрите ?? Като отвора капака на BMW то и отгоре само пластмаса и нищо не се вижда !! Айде пообясни малко , пък може да се пробвам
Всеки един филтър къде се намира и грубо казано как се сменя ?? Аз имам желание сам да си го направа , ама дето му се вика не съм помирисвал до са BMW ( имал сам работа само с таралясници ) ! Дай малко инфо поне за масления филтър и има ли нужда да се сменя датчика !! И трябва ли специален ключ за масления филтър ?

- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
aбе зарежи ги тия лаинари.600 лв са много пари.ако ги имаш ги дай.само ти казвам,че трябва да спрем да ги правим тия лаинари хора.иначе махаш пласмасите горивния ти е отпред в дясно.тои е една капачка с гаика варху нея.развиваш я и го сменящ.масления ти е зад него .сащатата работа.ваздушния се пада отляво
трябва да махнеш капаците.филтара купе ти се пада някаде под чистачките.има 4 винтчета,които се развиват с рака.тва е.за датчика не мога да ти кажа нищо.успех
трябва да махнеш капаците.филтара купе ти се пада някаде под чистачките.има 4 винтчета,които се развиват с рака.тва е.за датчика не мога да ти кажа нищо.успех
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Много ми е интересно колко подобни теми ще видим пуснати от теб, пусна една тема получи някакви отговори на които не обърна никакво внимание, сега пусна втора със реално същия въпрос само малко префасониран. Интересно ми е как очакваш хората да ти обръщат внимание на въпросите при положение, че като ти се отговори не обръщаш никакво внимание....

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
9 мнения
• Страница 1 от 1