Антифриз

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 18 Окт 2007, 20:06

miro20 написа:и от мен въпросче... - не знам с какъв антифриз е карана колата преди да я взема, а е паднало малко нивото.
та.. с какво мога да долея , или направо целия да сменям и от кой вид ?

???Като си я взел не си ли го сменил?Бегай да го смениш да няма изненади зимата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 18 Окт 2007, 20:20

ми само то остана... ше се сменя разбира се :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 18 Окт 2007, 21:21

какво може да стане ако налее6 и кара6 с антифризз концентрат м50б25 подложен на екстримални ситоации.антифриза е син купувал сам го от лукоила 4истия две туби и половина налях мин 10 литра да бяха по 23 лева пар4ето

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 18 Окт 2007, 21:24

Незнам за вас но вчера си източих стария и си сипах на ЛукОйл концентрат разреден 1:1 със д. вода и за проба си взех малко да го пробвам в камерата... дотук добре мазничак добра консистенция сичко по етикет и би трябвало да държи на -20 по мои изчисления. Слагам си пробата в камерата и след 2 часа познайте... сладолед :mhihi: след още 2 часа камък :shock:
за всеки случай си запазих малко и от стария който е вече на близо 8-9 месеца и е досипвано поне 5 пъти и познайте... немръдна... :shock: както си го сипах така и си го исипах... :confused:
Работата е там че непомня марката и не съм запазил тубата но ще отида на същото място да си взема същия и ще споделя :uups:
И като теглим чертата се оказва че съм навътре с 40лв. и много нерви...
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 19 Окт 2007, 15:53

ми като зема и аз ще направя тази проба с камерата.. преди смяната даже.
въпроса ми е какво все пак да взема
хубаво е скъпото.. но по обикновенните марки имат ли разлика и за мойто 318 задължително ли е .
и ако е с обикновен антифриз дали ще има проблеми, щото нали се споменава че двигателите ако са алумин или еди какви си разяждало някои части и т.н.
до колкото гледам обема ми е 6.5 л по ТТД ама с климатроника ли.. без ли...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 19 Окт 2007, 16:12

miro20 написа:ми като зема и аз ще направя тази проба с камерата.. преди смяната даже.
въпроса ми е какво все пак да взема
хубаво е скъпото.. но по обикновенните марки имат ли разлика и за мойто 318 задължително ли е .
и ако е с обикновен антифриз дали ще има проблеми, щото нали се споменава че двигателите ако са алумин или еди какви си разяждало някои части и т.н.
до колкото гледам обема ми е 6.5 л по ТТД ама с климатроника ли.. без ли...

Какви камери,антифризи във климатроници.. 8)
Вземи нещо хубаво , смяната е на три годин, не кой знай каква разсипия .
Миро аз съм със Фукс от Ауто+, син на цвят.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 19 Окт 2007, 16:35

DJJonny написа:Незнам за вас но вчера си източих стария и си сипах на ЛукОйл концентрат разреден 1:1 със д. вода и за проба си взех малко да го пробвам в камерата... дотук добре мазничак добра консистенция сичко по етикет и би трябвало да държи на -20 по мои изчисления. Слагам си пробата в камерата и след 2 часа познайте... сладолед :mhihi: след още 2 часа камък :shock:
за всеки случай си запазих малко и от стария който е вече на близо 8-9 месеца и е досипвано поне 5 пъти и познайте... немръдна... :shock: както си го сипах така и си го исипах... :confused:
Работата е там че непомня марката и не съм запазил тубата но ще отида на същото място да си взема същия и ще споделя :uups:

еми замрази го целия и иди ги удари тия рапони по главата... егати и случая :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 19 Окт 2007, 16:51

Владо написа:
DJJonny написа:...

еми замрази го целия и иди ги удари тия рапони по главата... егати и случая :evil:

След случката случайно имах път оттам и минах с тубата и касовата бележка да направя рекламация... и те ми викат еми господине ние нищо неможем да направим по въпроса... пък и дори към лукойл да се обърнете те ще кажат че не е разредена правилно... викам що данеби да сте имали и друг случай че знаете какво ще кажат... и последва мълчание и довиждане... не ми се заниваваше че нервите вече не мидаржат и можеше да си го искарам на някой... :evil:
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 19 Окт 2007, 18:05

добре, ами не знам как става, но нали някои се обаждат в защита на потребителя.. да си направят проверка - отиват и вземат проби от това което се продава.
щото това не е майтап работа.. дори да няма голяма зима.. беля може да стане и то никак малка.

а от ауто+ градски колко парички е ? че те там за едно тъпо вакуум или не го знам какво маркуче - дето менеше оборотите, сложих едно за без пари а онез ми искаха 65 лв. ама нали оригинално с поръчка.. айде бе...
съгласен съм с привържениците на оригинални части, ама чак пък толкоз...

а за камерите и климатрониците.. думата ми беше че ше изпробвам в домашния хладилник в камерата (независимо колко реномиран магазин/ сервиз е. в БГ сичко е под съмнение), а климатроника - дали заради него примерно е по - голям радиатора нещо .. за обема ... де да знам :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 19 Окт 2007, 18:22

Взех концентрат 7лв/лт. тъй като имах дестилирана вода.Има и готов в едни бели пластмасови бутилки пак на Фукс.
Аз само това пазарувам от Ауто-, откакто искаха 15лв за 15 щипки на корите :evil: Вероятно си купувал маркуча за вентилацията на картера, казвай от къде , че моя е в полуразпад.
За климатроника си има друг радиатор, нали си наясно , че не го "храним" с антифриз.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 19 Окт 2007, 18:52

DJJonny написа:Незнам за вас но вчера си източих стария и си сипах на ЛукОйл концентрат разреден 1:1 със д. вода и за проба си взех малко да го пробвам в камерата... дотук добре мазничак добра консистенция сичко по етикет и би трябвало да държи на -20 по мои изчисления. Слагам си пробата в камерата и след 2 часа познайте... сладолед :mhihi: след още 2 часа камък :shock:

И аз имам от тоя и съм доливал малко от него ама не го разредих, точно щотото си мислех, че е голям crap и то така се оказва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 19 Окт 2007, 18:59

градски ше ме извиниш за ламерските технически неточности.. ама съм малко новобранец с бамбунята :) тей че с повечко разбиране нали :)
та... за 7 лв /л - веднага съм там за антифриза че ми е близо... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 19 Окт 2007, 19:21

miro20 написа:градски ше ме извиниш за ламерските технически неточности.. ама съм малко новобранец с бамбунята :) тей че с повечко разбиране нали :)
та... за 7 лв /л - веднага съм там за антифриза че ми е близо... :)

Ще я изучиш бамбунята ;) , я кажи за маркуча виж горния ми пост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 19 Окт 2007, 19:40

ами те тука тей съм го снимал даже за кое маркуче става въпрос:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ht=#680480
65 лв ше ми искат те за него ..(надникнах на монитора им - 51 лв ама с доставка и т.н...)
я да бегат по широкото....
старото беше проядено от маслените изпарения и температура и се накъсало кат дунапрен откъм двг.
ама сеа сложих дори още по добро, ама за без пари.

Предишна

Назад към Сервизно обслужване на БМВ