Проблем с оборотите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с оборотите
Проблема ми е следния - при празен ход оборотите си играят както си искат -от 500 до 1200 например, а като е студена колата в момента, в който изключа от скорост падат толкова, че колата гасне. От тук започват и перипетиите ми - първо бях в сервиз на Бош/за тези които са от Пловдив - този на Пещерско - не го препоръчвам/ и първоначалната версия беше, че моторчето ми за празен ход е развалено, счупено и т.н и не може да се оправи. Купих си ново, което удоволствие ми струва 370лв и с новото колата взе да работи по-зле и от старото/странно, но факт/. Следващата им диагноза беше компютъра/естествено/. Този път обаче проявих благоразумие и отидох на една морга, където ми сложиха около 5 компютъра и установиха, че проблема не е и там! Там ми казаха, че или е някъде по инсталацията или някой дюза. В другия Бош обаче/Кукленско шосе/ ми проверяваха инсталацията и уж била добре. Е и тук е мястото някой да ми помогне, защото вече........
Имал ли е някой подобен проблем? А между другото като изключа моторчето за празен ход и вдигна малко оборотите колата си върви перфектно, т.е оборотите играят само с около 100, което май е нормално, но пък не мисля че е нормално да я оставя с изключено моторче, след като е там би трябвало да служи за нещо
Помагайте със съвети!!Предварително ви благодаря!

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Проблем с оборотите
Оборотите не трябва да играят дори и с 10 на празен ход. Независимо от атмосферните условия и загряването на двигателя, стрелката трябва да е като закована. Нормално е при студен старт да поддържа 1000 оборота, но след кратко време оборотите се стабилизират на 900.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ако двигателя ти е М43 има една клапа до дебитомера дето прави мизерии с оборотите. Как работи самия двигател? Равномерно или на пресекулки ? Ако не е от това тогава чети горния пост 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- batDancho
- младши ентусиаст
-
Пич, аз имах същите симптоми - виж темата ми по-долу.
Вчера ходих на майстор и се оказа клапана, който държи налягането на бензина. Смених го /30 лева от морга/ и още 20 лева за работа / почистване на моторчето отново и го напръскаха с някакъв спрей/ и всичко е ок. Познава се по това, че като измъкнеш маркучето, дето влиза в него, се чува едно съскане.
Вчера ходих на майстор и се оказа клапана, който държи налягането на бензина. Смених го /30 лева от морга/ и още 20 лева за работа / почистване на моторчето отново и го напръскаха с някакъв спрей/ и всичко е ок. Познава се по това, че като измъкнеш маркучето, дето влиза в него, се чува едно съскане.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
на приятеля ми колата беше така и се оказа от мъркуч сцепен на две места смучи въздух и така поразклати ги да видиш дали не е от това и след това почвай с другите неща
П.С.Искрено се надявам да е някое маркуче че да минеш бързо и тънко успех
П.С.Искрено се надявам да е някое маркуче че да минеш бързо и тънко успех

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Колега я кажи кой сервиз кой е(Кукленско,Пещерско), този зад ХЕИ влиза ли в чувала, Меджик Кар е името... 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
Le Transporteur написа:Колега я кажи кой сервиз кой е(Кукленско,Пещерско), този зад ХЕИ влиза ли в чувала, Меджик Кар е името...
Точно този Меджик Кар/Пещерско шосе, ХЕИ/ влиза дълбоко в чувала

Последна промяна miass на 22 Окт 2007, 9:59, променена общо 1 път
14 мнения
• Страница 1 от 1