Нова наредба реже главите на дръзките шофьори!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 17 Окт 2007, 15:33

Space написа: ...
П.С. Жълтото ДЕУ е с камера попринцип, или поне преди беше.

Да де, исках да кажа, че снима ловни трофеи нон-стоп.
It's not who You are, it's who You know...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 17 Окт 2007, 15:44

logout написа:

Е, нали детектора не хваща камери. :roll: как ти се е разпищяло? Къв ти е радара??? И на Х-банд ли изпищя?
_!_

Потребител
Аватар

Мнение от totoni » 17 Окт 2007, 16:23

A_DUNCHEV написа:В неделя следобяд на булевард с четери платна и почти единственна кола ме спряха и ми лепнаха акт за превишена скорост-карах с 72 км/ч. Не съм спорил-нарушил съм,нося си отговорността! Ама като се замислих,че ако бях с 81 км/ч. и щяха да ми вземат книжката направо се вбесих! То трябва да има ограничение на скоростта в градовете,ама да те карат да пълзиш като глист по булевардите направо нямам думи. :evil:

значи да знаеш че си вече със 100 кинта напред - току що се връщам от КАТ че ходих да си взема наказателното и талона за същата работа само че моите бяха 73 км. на суперширокия и празен път от слатина към дружба. странно че не са ми взели точки а е само глобата
няма нищо по-хубаво от ... хубавото време

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 17 Окт 2007, 17:01

Space написа:
logout написа:

Е, нали детектора не хваща камери. :roll: как ти се е разпищяло? Къв ти е радара??? И на Х-банд ли изпищя?

Да, на Х-банда пищя, а като се доближи до колата, направо полудя. Тя камерата само снима нарушението, нали пак с нещо трябва да ти засекат скоростта ;) Няма толкоз адванцед камери да определят скоростта по темпа на изменение на картината, да изчисляват перспективата, дълбочината на образа и т.н ;) А иначе камерите хващат и минаване на червено и дрруги нарушения, но за там радар не трябва...
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 17 Окт 2007, 22:33

logout написа:
Space написа:
logout написа:

Да, на Х-банда пищя, а като се доближи до колата, направо полудя. Тя камерата само снима нарушението, нали пак с нещо трябва да ти засекат скоростта ;) Няма толкоз адванцед камери да определят скоростта по темпа на изменение на картината, да изчисляват перспективата, дълбочината на образа и т.н ;) А иначе камерите хващат и минаване на червено и дрруги нарушения, но за там радар не трябва...

тея маи са лесни щото не стрелят и си мислят че като са затъмнени и си пускат радара да засича нон стоп което е по добре за нас
в тоя случай радара ми пищи доста преди да ме засекът те .. на 2 пъти ги засичам на завой и тамън изправяш и хоп кукерите така че не знам ония пич как не му е вършил работа ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 18 Окт 2007, 0:28

ian190 написа:значи има активни и пасивни устройства за отчитане на радарите.

Абе то хубаво, ама много зависи как ще го напишат в закона... Да не говорим, че тия дето гласуват законите в повечето случаи имат по-ниско IQ от тези дето следят за спазването му...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Окт 2007, 5:40

logout написа:Аз написах по-горе, ма пак да кажа. В Европа е забранено и с радар-детектори. Гепят ли те - яка глоба.

Operating a motor vehicle equipped with a radar detector 500$ - 1000$

http://www.saaq.gouv.qc.ca/en/index.php

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 18 Окт 2007, 8:53

totoni написа:
A_DUNCHEV написа:В неделя следобяд на булевард с четери платна и почти единственна кола ме спряха и ми лепнаха акт за превишена скорост-карах с 72 км/ч. Не съм спорил-нарушил съм,нося си отговорността! Ама като се замислих,че ако бях с 81 км/ч. и щяха да ми вземат книжката направо се вбесих! То трябва да има ограничение на скоростта в градовете,ама да те карат да пълзиш като глист по булевардите направо нямам думи. :evil:

значи да знаеш че си вече със 100 кинта напред - току що се връщам от КАТ че ходих да си взема наказателното и талона за същата работа само че моите бяха 73 км. на суперширокия и празен път от слатина към дружба. странно че не са ми взели точки а е само глобата

Знам приятелю!Съгласно чл.182 от ЗДП глобата е 100 кинта без да се вземат точки!Да ги еб. в за...те!!! :twisted: :mhihi:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 18 Окт 2007, 9:31

BMW_POWER написа:
logout написа:Аз написах по-горе, ма пак да кажа. В Европа е забранено и с радар-детектори. Гепят ли те - яка глоба.

Operating a motor vehicle equipped with a radar detector 500$ - 1000$

http://www.saaq.gouv.qc.ca/en/index.php

Хубаво, че при нас още не е така. :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 18 Окт 2007, 11:11

logout, а бе не съм 100% сигурен за засичането на камерите, защото няколко пъти съм минавал по Тракия, където тия мастии седят вече главно с камери и покрай 3 патрулки нищо не изпищя, дори и преди това, та не знам с какво засичат скоростта тия камери ... :roll: На стационарни също не пищи, ама то нали май спийд стационарни няма още .. :roll: Точно това ме притеснява, че всичко ще стане в камери и Кобрата ще трябва отзад да си я държа ... :mhihi: Тва е интересен въпрос. Някой, ако знае със сигурност камерите как засичат скоростта да каза моля, че лошо :mhihi:
_!_

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 18 Окт 2007, 12:38

Oсновно с радари.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 18 Окт 2007, 13:01

Feanor написа:Oсновно с радари.

E, значи би трябвало да ги хваща детектора ... :roll:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 18 Окт 2007, 13:11

И мен преди 2 седмици ме спряха на Бояна 3 платна с 80км. е тва е пълна тъпотия :mhihi: ,а карах с по малко защото карах с изтекал акт и да питам как да оспоря като той на радара си показва едно, а аз съм карал с много по малко. Показах му СТЕФАН СТАМБОЛОВ(20) и се усмихна :mhihi: Взеха ми книжката за 6 месеца защото преди не им давах пари, но имам един познат в кат който каза това със точките е само за пари на всякаде по света хората си плащат само актове.
Последна промяна ditko1 на 18 Окт 2007, 19:13, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 18 Окт 2007, 14:56

Дитко и в чужбина има точки и то само 12 :mhihi:
_!_

Предишна

Назад към Извън Темата