За или против пускането на халогените когато няма мъгла ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

За или против пускането на фаровете за мъгла , когато няма мъгла, или 99,9% от времето.

ЗА, не виждам без тях
57
57%
Против само дразнят околните
26
26%
Абе пускай там да свети колко може , пък не ми дреме за останалите
17
17%

Общо гласове : 100
кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgatoss » 17 Окт 2007, 16:59

аз съм за карането с халогени те според мен не пречат понеже са ниско долу, а е по красиво с тях според мен но съм твърдо против да светят задните фарове за мъгла те дразнят вече много ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 17 Окт 2007, 17:04

всичко е на 6 до халогените сме стигнали :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 17 Окт 2007, 17:42

mitak_o написа:на е36ците халогените светят на 50 см. от колата , как ослепяват някой ?!?!? то късите са доста по дълги и високи от халогените

Я вземи ги регулирай, аз моите ги направих като московец да светят ;)
Иначе съм твърдо за. И денем и нощем.Денем да ме виждат, нощем да виждам дупките :idea:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 17 Окт 2007, 17:54

И аз съм За , като се има предвид че и ксенон им сложих (трябва да се избива инвестицията). Ама е вярно, че на е36 доста заслепяват особено като се регулират по-височко. Та в тоя ред на мисли, някой да е виждал халогени за е36 с лупи? Имам чувството че с лупи не заслепява толкова и са по-прецизни откъм реглаж, се пак се отсича на черта светлината. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 17 Окт 2007, 18:08

и аз бях за, но след кражбите не ми дреме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 17 Окт 2007, 19:45

Аз съм твърдо За, за през деня да ме виждат сумати идиоти които кръстосват пътищата на България, а за вечерта с тях се вижда по добре, а иначе nParMaTuK мойте са лупи и мисля че не заслепяват никого.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 17 Окт 2007, 19:58

Ас гласувах ЗА...само защото е красиво...ина4е ако стаа въпрос за виждане,само при мъгла бих ги използвал...поне на мен не ми подобряват виждането на пътя като няма мъгла... :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 17 Окт 2007, 21:23

Аз също съм ЗА, въпреки акта, който отнесох веднъж. С тях се вижда много по-добре пътната настилка и няма нужда да се кьориш за дупки.
А през деня си карам винаги с включени фарове 8) Харесва ми как изглежда, а не за да ме забележат (само като чуят рейса сички мен гледат :mhihi: )
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 83 /2.0d /2006
Мечтае да кара: M 3
Детайли за колата: Тайна

Мнение от svetoslavned » 17 Окт 2007, 22:38

Аз също обичам да карам с пуснати халогени вечер разбира се, много по добре се очертава пътя особено отсрани . А и гледката си заслужава.
свн

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 17 Окт 2007, 22:44

не знам за какво регулиране говорите, ама аз колкото и да пробвам да ги вдигна повече от 2/3 на дължината не мога да ги докарам (в крайна горна точка на стойките)
иначе съм ЗА халогените докато не направят пътищата, маркировката, осветлението!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 17 Окт 2007, 22:48

Твърдо ЗА! Колегите по-горе, мислещи като мен изложиха причините. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 17 Окт 2007, 23:10

ЗА по гъзарско е :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 17 Окт 2007, 23:36

Преди 2-3 дена ходих до кърджали и на връщане видях едно БМВ как влиза в завой и беше с пуснати фарове и халогени. Няма по-красиво нещо от това да видиш как се задава тази гледка. Аз не бях с моето баварче, но си го представих... защо да не караме с халогени при условие, че правят колата толкова красива. Точно халогените не заслепяват никой. Ако сте забелязали те дават ширина като ги пуснете от далече въобще не заслепяват понеже светят на 2 метра пред колата. Това, че има някои на които не им сам наместени хубаво в гнездата халогените... ами да си ги почукнат да влезнат хубаво. Полицай ако ме спрат бих казал, че ми се включват с основното осветление няма какво много да им се обеснявам, а и до сега не са ме спирали. Аз съм за и винаги карам с пуснати дори съм си сложил диоди за габарит и си карам с халогенчета и габарити при сумрак. Красотаа ама красотааа :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 18 Окт 2007, 0:03

Общо взето,темата е доста безмислена,защото вас никой не ви пита какво
мислите.Важно е какво мисли КАТ.А и халогените са за мъгла,а не за гъзария ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 18 Окт 2007, 0:50

blackgod написа:В анкетата трябваше да опростиш отговорите малко...
Аз в повечето случаи карам с пуснати халогени за мъгла , и ето малко причини за това:
1. През деня ги пускам , понеже съм убеден че така съм по видим в огледалата на останалите участници в движението... Убеждението ми е изградено на базата на опита.
2. През нощта пак карам с пуснати халогени , понеже липсата на маркировка и наличието на кратери на пътя ги тълкувам като намалена видимост , а халогените осветяват зоната която ми помага да видя къде е края на платното...

Знам че бая народ ще каже - де*а от пуска гъзария ги пускат , и само заслепяват другите , което е странно понеже функцията на тези фарове са да светят ниско долу на пътя и ако са читави за никакво заслепяване не можем да говорим ... Доста повече са тея които са с нерегулирани фарове и светят по небесата...

Така че аз съм ЗА , понеже съм убеден че с нищо не преча на останалите участници ...
:bchug: :bowdown: :driving: :yes: :clap: Колегата отговори и за мен!

ПредишнаСледваща

Назад към E36