няма такъв обиск...
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Нямат право да ти ровят в колата
Могат да се обадят на оперативна кола да дойде и да направят проверка пред минимум 3 свидетеля, като ти можеш да настояваш при обиска да има твой свидетел или адвокат
.Трябва и протокол. То по тази логика могат да ти подхвърлят дрогата и после ще береш ядове
Сблъсквал съм се с всичко това и гарантирам, че това е правилния начин
Имам случай в който имаше съмнения относно мен и задържаха колата като доказателство ... държаха я близо 2 месеца и като отидох да си я взема какво да видя
всичко изкъртено вътре, таблото с волана и кабеляци на задната седалка, стелки, предна дясна седалка наполувина в багажника, капака отворен предния, пластмасите на ДВГ-то хвърлени до колата, подкалниците откачени, броните висят, пода отвътре беше изкормен и т.н. - честно казано ми се дорева
От там не съм я пипнал, заведох дело в съда срещу копелетата в Стара Загора, че там ми задържаха колата и ги осъдих да ми заплатят щетите които бяха причинили ... не ми стигнаха даже, но пак е нещо. 

Имам случай в който имаше съмнения относно мен и задържаха колата като доказателство ... държаха я близо 2 месеца и като отидох да си я взема какво да видя

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не съм чел линка, но:
Могат да те проверяват по подозрение или сигнал.
Нямаш право да им пречиш или да им откажеш.
Длъжни са да напишат констативен протокол или какъто е там термина, с разписани свидетели.
Длъжни са да напишат констативен протокол или какъто е там термина, с разписани свидетели.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
MaXimal написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=631568#631568
това го четох и някъде пишеше нямат право да седят на завой по спомен само че ела ме питаи кога не седят на завой щото така изкачат от ништото и в последния момент си застрелян и няма време за реакция .. а са ми кажи колко пъти не си им спрел като са били застанали на завой и дали ше смееш да не им спреш

и друго наскоро ми казаха че вечерно време трябва да спират на осветени участъци от пътя например магистрала шото на тъмното могло и да са ментета и не се вижда добре .. а са ми кажи ше смееш ли да не им спреш дори и да са на тъмно ако това е вярно

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
euroto написа:Нямат право да ти ровят в колата![]()
![]()
Могат да се обадят на оперативна кола да дойде и да направят проверка пред минимум 3 свидетеля, като ти можеш да настояваш при обиска да има твой свидетел или адвокат
.Трябва и протокол. То по тази логика могат да ти подхвърлят дрогата и после ще береш ядове
![]()
Чел съм от части закона за вътрешен ред на МВР и по памет съм сигурен, че това се доближава най-много до него което е казал колегата.Според мен е сложно в България да риташ срещо властта.Може да се заядът с тебе и да стане още по-зле нека ти поровят колата дръж се отчтиво не се заяждаи.Покажи, че си знаеш правата, но не се прави на интересен бъди човек и те са хора.Някой са годове, други не.За мен решението е с добро те от къде да знаят, че не си некой нарко дилър и какво караш

- indianeca
- младши ентусиаст
-
- Кара: Табуретка със спортно окачване...
- Мечтае да кара: Фотьойл
- Детайли за колата: БМВ e46, M54B25
Хванат ли те куки и искат да те отърашат, задължително аз ще им кажа, че могат да го направят в някое районно... така трябва да е
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ей сега направих справка - имат право да поискат и да ти претърсят колата, НО след това трябва да ти издадат протокол (няква бланка било). В повечето районни обаче такива бланки нямало и съответно на тия не им дават... Тук обаче идва малко момента с "ела докажи, че съм ти ровил колата без да ти издам документ за това" и става малко омотана история ако тия ти претърсят колата и после не ти дадат протокол...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:Не съм чел линка, но:
Казал съм ви го, няколко поста по - горе как е точно.
Ама кой да чете

Откак им разрешиха дознанията и т.н. и оперативните служители имат такива права.
Имайте предвид:
Ако откажете да разпишете протокола, те ще си извикат двама свидетели или дори ще се разпишат те двамата като свидетели и после ходете се оправяйте. Спират двама несвидетели и презумпцията е: какво предпочитате? Да разпишете едно протоколче или пълна проверка?
По добре подписвайте протокола, ако имате мнение, имайте в него, старайте се да не е по причина "що ма обискирват", защото причина те ще намерят! По скоро ако възразите срещу процедурата и спазването на правата ви.
Така че не се правете на големи тарикати, при обиск нещата са и могат да станат още по - сериозни. Съмнявам се да си играят на обиски за да ви тормозят.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
май още някой снощи е минавал през централна гара
аз като извадих на полицайката Сименс S6 Classic и тя ме попита "защо си носиш домашния телефон с теб?"

аз като извадих на полицайката Сименс S6 Classic и тя ме попита "защо си носиш домашния телефон с теб?"

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
WilliamsF1Team написа:В Германия това си е практика... Хванат ли те цивилки ровят навсякъде...
Това е така, но ако си забелязал, първо винаги питат: Имате ли нещо против да погледнем в колата? В тоя момент ако им кажеш НЕ, те на практика няма да ровят. Обаче пък могат да кажат че си подозрителен и да те задържат за по-обстойна проверка...от там нататъка що да не си извадят и заповед...

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2