За или против пускането на халогените когато няма мъгла ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
За или против пускането на халогените когато няма мъгла ?
Според вас трябва ли да пускаме тези фарове когато няма мъгла , или 99,9% от времето когато караме. Мислите ли че тази екстра ви помага да виждате по добре пътя или си я пускате само за "гъзария". И какво мислите за заслепяването на очите на другите участници в движението. Моля само за обосновани отговори . Нужно ли е да светят постоянно. По закон всички знаем, че е забранено да караме със пуснати халогени когато няма мъгла.
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И на предишната , и на сегашната нямах халогени....
Ако имах щях да карам постоянно с включени халогени и фарове

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

В анкетата трябваше да опростиш отговорите малко...
Аз в повечето случаи карам с пуснати халогени за мъгла , и ето малко причини за това:
1. През деня ги пускам , понеже съм убеден че така съм по видим в огледалата на останалите участници в движението... Убеждението ми е изградено на базата на опита.
2. През нощта пак карам с пуснати халогени , понеже липсата на маркировка и наличието на кратери на пътя ги тълкувам като намалена видимост , а халогените осветяват зоната която ми помага да видя къде е края на платното...
Знам че бая народ ще каже - де*а от пуска гъзария ги пускат , и само заслепяват другите , което е странно понеже функцията на тези фарове са да светят ниско долу на пътя и ако са читави за никакво заслепяване не можем да говорим ... Доста повече са тея които са с нерегулирани фарове и светят по небесата...
Така че аз съм ЗА , понеже съм убеден че с нищо не преча на останалите участници ...
Аз в повечето случаи карам с пуснати халогени за мъгла , и ето малко причини за това:
1. През деня ги пускам , понеже съм убеден че така съм по видим в огледалата на останалите участници в движението... Убеждението ми е изградено на базата на опита.
2. През нощта пак карам с пуснати халогени , понеже липсата на маркировка и наличието на кратери на пътя ги тълкувам като намалена видимост , а халогените осветяват зоната която ми помага да видя къде е края на платното...
Знам че бая народ ще каже - де*а от пуска гъзария ги пускат , и само заслепяват другите , което е странно понеже функцията на тези фарове са да светят ниско долу на пътя и ако са читави за никакво заслепяване не можем да говорим ... Доста повече са тея които са с нерегулирани фарове и светят по небесата...
Така че аз съм ЗА , понеже съм убеден че с нищо не преча на останалите участници ...
- ceno83
- младши ентусиаст
-
И на предишната , и на сегашната нямах халогени....
Е защо тогава гласува "против"

Последна промяна ceno83 на 17 Окт 2007, 15:26, променена общо 1 път
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- GUFF
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм също на мнение, че трябва да се кара на халогенки!!!
Честно казано, на мен лично ми помагат много да следя пътната настилка (щото това е задължително да се следи) и да избягвам кофти кратерчетата
НО въпреки това, понеже по закон е разрешено само в определени случаи..а аз се старая да спазвам закона, си карам на изключени, тоест без
Имаше подобна тема, кадето се обсъждаше заслепяването от фаровете за мъгла и т.н.т, но аз съм с две ръце ЗА - който има да си ги пуска, но преди това наистина да провери дали аджеба светят там за кадето са предназначени 
Честно казано, на мен лично ми помагат много да следя пътната настилка (щото това е задължително да се следи) и да избягвам кофти кратерчетата

НО въпреки това, понеже по закон е разрешено само в определени случаи..а аз се старая да спазвам закона, си карам на изключени, тоест без

re
Аз лично никога не съм бил заслепяван от Халогенни фарове. Дори да няма мъгла те разширяват зрителното поле от страни на пътя и много помагат да се видят по-рано животни от страни на пътя!
///M Club Member
- ceno83
- младши ентусиаст
-
Всички са ЗА , но аз примерно си карам вечер по магистралата София - Ст.Загора и след 40мин каране и 70% от отсрещното движение , който са с пуснати халогени ме заболяват толкова много очите , че като слеза от колата съм като пиян(мигам на парцали) Много е вредно за очите. А и мисля че трябва да разделиме темата на Дневно каране на халогени и Нощно, в предвид карането през деня на халогени което е безумно.
ceno83 написа:Всички са ЗА , но аз примерно си карам вечер по магистралата София - Ст.Загора и след 40мин каране и 70% от отсрещното движение , който са с пуснати халогени ме заболяват толкова много очите , че като слеза от колата съм като пиян(мигам на парцали) Много е вредно за очите. А и мисля че трябва да разделиме темата на Дневно каране на халогени и Нощно, в предвид карането през деня на халогени което е безумно.
на е36ците халогените светят на 50 см. от колата , как ослепяват някой ?!?!? то късите са доста по дълги и високи от халогените
Аз съм "ЗА"
1. не мисля че пречат на останалите участници (ако са оригинални и правилно настроени)
2. Допълват осветеността , не че без тях не виждам , но с тях по-добре !
Последна промяна mitak_o на 17 Окт 2007, 15:53, променена общо 1 път

- Sandking
- Потребител
-
- Кара: E39 520i M54B22 и Е70 3.0d M57N2
Денем си ги пускам, защото ме кефи как светят в комбинация къси и халогени. Ако искате го наречете чиста гъзария, обаче това си е личен избор. Не мога да заслепявам никого, защото и фаровете ми са регулирани и халогените ми са направени като хората апък и на дневна светлина няма как да заслепя когото и да било. В отговор на това, че това било дразнело другите мога да кажа, че това са си комплекси от тяхна страна. Все едно някой да ми се дразни, че колата ми била сива, а не черна. Разбирам, да съм сложил някви селски крушчици дето да си сменят цветовете, да дразни околните. Ама аз съм си с оригиналните халогени на оригиналната броня и си ме кефи да си ги ползвам! Нощно време си мислех, че смисъл от халогените наистина няма освен, ако няма мъгла. Един ден обаче се хванахме с едно аверче, свалихме ги, отворихме и ги лъснахме целите. След това на места където беше заминал отразяващия слой го възстановихме с алуминиефо фолио и като ги затворихме и поставихме на колата....тогава разбрах какво удоволствие е да си кара перманентно все едно си на дълги и никои не ти святка, че го заслепяваш!!! Сега, като си светя с късите и халогените, дълги не ползвам и пред колата ми на около 15 - 20 метра е все едно ден!!! Ако са ви правилно регулирани фаровете и халогените ви не са понасяли удари така че да са изкривени....никого няма да заслепите, а ПОМАГАТ МНОГО!!!
civic написа:и аз съм за, ама след два акта заради дях вече карам с изключени.
Абе аз досега все метър минавам , демек с "забележка" ама да видим докога ... Ама напоследък са се натопорчили нещо и само за това се хващат... Но все се случва докато се разправяме , да мине някой я без фарове , я свети само единия и им викам : кво сте се хванали за мене че имам светлини и ги ползвам , а не оправите първо тея 'дето немат никви ... И къде от някаква съвест къде от мързел да ми пишат акт ме пускат ...
И мен ме спираха един-два пъти за халогени, и то през нощта.
Че и нагли бе!
- Мдааааааа, я сега да видим дали знаем кога се включват халогеееениииииииииии....
- При намалена видимост.
- А такаааа! Значи знаем, а? И се правим на луди?
?!?!?!?!?!?!?wtf - бел.авт.
ебаси... и го застрелях със следния отговор:
- Човек, не знам ти какъв БУХАЛ си, ама за мене 3 през нощта си е намалена видимост.
-
-
- Айде бегай, ама да знаеш че света е малък, пак ще се срещнем!
?!?!?!?!?!?!?wtf - бел.авт. номер 2
Че и нагли бе!
- Мдааааааа, я сега да видим дали знаем кога се включват халогеееениииииииииии....
- При намалена видимост.
- А такаааа! Значи знаем, а? И се правим на луди?
?!?!?!?!?!?!?wtf - бел.авт.
ебаси... и го застрелях със следния отговор:
- Човек, не знам ти какъв БУХАЛ си, ама за мене 3 през нощта си е намалена видимост.
-

-

- Айде бегай, ама да знаеш че света е малък, пак ще се срещнем!
?!?!?!?!?!?!?wtf - бел.авт. номер 2
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4