няма такъв обиск...
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
няма такъв обиск...
Колеги моля даите някакво инфо за закон или наредба в която пи6е , 4е куките имат право да ми роват из цялата колата защото имали съмнение , 4е пренасям наркотици .
питам конкретно: ПОЗВОЛЕНО ЛИ Е НА ПОЛИЦАИ ПРИ ПРОВЕРКА НА ДОКУМЕНТИ НА ВОДАЧА НА МПС ДА ПРАВИ ОБИСК НА ЦЕЛИЯ АВТОМОБИЛ ?
питам конкретно: ПОЗВОЛЕНО ЛИ Е НА ПОЛИЦАИ ПРИ ПРОВЕРКА НА ДОКУМЕНТИ НА ВОДАЧА НА МПС ДА ПРАВИ ОБИСК НА ЦЕЛИЯ АВТОМОБИЛ ?
jba jbu jbadu jmuc bajuu
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Абсолютно да...те са закона както се казва...
Сторил си му се съмнителен,проверил те...
Ако излезеш от колата,когато те спрат за проверка,без те да са те подканили има глоба 20лв...всякакви филми батка...щом не си знаеш правата,не се заяждай а хвани прочети мъничко...
Ако излезеш от колата,когато те спрат за проверка,без те да са те подканили има глоба 20лв...всякакви филми батка...щом не си знаеш правата,не се заяждай а хвани прочети мъничко...

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
като гледам хъса,с който пишеш,ако бях казал,че нямат право щеше да тръгнеш да ги съдиш...затова го казах,прочети малко,поинформираи се..пък после се заяждай за правата си и се възмущавай,когато бъдат нарушени от органи на реда 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
///MapTo написа:Абсолютно да...те са закона както се казва...
аз пък не съм убеден. Би ли цитирал закона по който без да са в няква акция или да имат конкретно разследване свързано с теб, да ти тарашат автомобила ей така на място щото не ги кефиш?
като са закона, що не ги пуснеш да тарашат и у вас примерно ей така щото имат право без заповед?
то маи никъде няма инфо за правомощията на мвр при проверка на мпс какво може и какво не може да правят, снощи бая рових из нета но безуспе6но намерих само някаква наредба за тъмните стъкла но за конкретния слу4аи за обиск на мпс и вода4а никъде не пи6е ...
много ме е яд защотото ме спряха на 200метра от нас и се ебаваха по4ти 1 час без да имат и грам при4ина да го правят бяха доста нагли единия каза само проверка за наркотици и си седна на седалката до шофера и запо4на да ми вади каквото имам от жабката да ми дърпа касетофона бе6е много кофти според мен проверката трябва6е да запо4не със справка и да ми проверят багажника и толкова- прекалиха и затова искам да намеря инфо закон или някаква наредба да вида какви са ми правата и дали те имат право да ми ровят из ли4ните ве6ти когато намерят за необходимо

jba jbu jbadu jmuc bajuu
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
беее да им.. то хуу обиск ама да не почне да сваля някви неща да човърка навътре... бал съм ги аз винаги се заяждам най ме е яд като ме спрат и аз си спирам насряд пътя тоя ми вика отбий бе викам кво говориш бе няма къде аз да не съм луд в тия чукаре отстрани на пътя да спирам кат искат да спират да си направят отбивки няя в тия чакъле да си ръгам колата има и пичове катаджии ама има едни от старата школа.......
както и да е дан са паля 

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
и в гърция редовно си тарашат особено нас българите
питайте фена като му намериха кухненския нож в колата голямо обяснение падна с жестове най-вече

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
t_andonov написа:и в гърция редовно си тарашат особено нас българитепитайте фена като му намериха кухненския нож в колата голямо обяснение падна с жестове най-вече
![]()
![]()

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Имат право, но след като са имали съмнения за нещо е трябвало да ти напишат протокол в който да е разяснено какви съмнения е имало, каква проверка са извършили, какво (не) са намерили, потвърдени ли са съмненията им.... и т.н. Ако са ти тарашили колата без протокол е редно да си търсиш правата. Те са такива наглеци, че може да ти хвърлят един бой и да си вземат рушвета от джоба ти, та няма да се учудя и ако при тази "акция" изчезне нещо от автомобила.
Gemar написа:Имат право, но след като са имали съмнения за нещо е трябвало да ти напишат протокол в който да е разяснено какви съмнения е имало, каква проверка са извършили, какво (не) са намерили, потвърдени ли са съмненията им.... и т.н. Ако са ти тарашили колата без протокол е редно да си търсиш правата. Те са такива наглеци, че може да ти хвърлят един бой и да си вземат рушвета от джоба ти, та няма да се учудя и ако при тази "акция" изчезне нещо от автомобила.
Точно!!! Като тръгнат да проверяват за нещо повече от триъгълник и аптечка трябва да си искаш протокол... И аз така знам.
Имат право, ама само със заповед за обиск, издадена от съда. Единствените дето го могат това по принцип са митничарите, като има и мобилни митничарски групи, но ти едва ли си попаднал на таква. Иначе - протокол за акция, ама то в тоя протокол не пише - разкостване на колата. Иначе могат и тапицерията да ти срежат под предтекста за съмнение.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2