Въпросче за 318 Ci
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпросче за 318 Ci
Регнах се най-сетне. Надявам се че до няколко седмици ще съм член на форума не само защото имам въпроси, а и защото съм с Биймър;)
Та спрял съм се на купе 318 Ci - стария двигател 118 коня. Въпроса ми е следния : динамиката знам че не е на особена висота при този двигател, но ме интересува здравината. Доста потърсих из форума но не намерих нищо конкретно. Принципно съм на ясно че 320 шестак е по добре, просто ми идва по дебело от всяка гледна точка. Та - има ли някакви всеизвестни проблеми с този 318 - 1.9 118 коня или си е здрав двигател? Принципно щом е 1.9 а е само 118 коня, значи не е изпилен и би трябвало да е здрав..но знае ли човек. Ще очаквам експрертни мнения, защото все пак за пръв път си купувам BMW, а и за пръв път давам толкова пари за кола
А и още нещо, истина е че БМВ-тата си показват реалните км. като ги качиш на компютъра нали?
10x
Та спрял съм се на купе 318 Ci - стария двигател 118 коня. Въпроса ми е следния : динамиката знам че не е на особена висота при този двигател, но ме интересува здравината. Доста потърсих из форума но не намерих нищо конкретно. Принципно съм на ясно че 320 шестак е по добре, просто ми идва по дебело от всяка гледна точка. Та - има ли някакви всеизвестни проблеми с този 318 - 1.9 118 коня или си е здрав двигател? Принципно щом е 1.9 а е само 118 коня, значи не е изпилен и би трябвало да е здрав..но знае ли човек. Ще очаквам експрертни мнения, защото все пак за пръв път си купувам BMW, а и за пръв път давам толкова пари за кола

А и още нещо, истина е че БМВ-тата си показват реалните км. като ги качиш на компютъра нали?
10x
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Първо
По въпроса ти
аз преди да си купя моята ИСка,пробвах и едно точно такова Е46 318 от първите със 118к.с. и ми се стори доста тромавo,не че ИСката е истребител ама все пак е малко по- бърза.Иначе за ранните Е46 всеки ще ти каже,че най-големи грижи ще имаш по ходовата част.Ама най-добре все пак да ти отговори някой,който има по-големи наблюдения от колата 

По въпроса ти

Такам, ами приготвил съм - до 20k
Смятам че може да се вземе нещо добро за тези пари.
Хм от подписа ти виждам че имаш 318 is, но е36 , а не е46. Гледам че на хартия му дават ускорение 10.2, а на е46 318 Ci, му дават 10.4....което си е едно и също. Е сигурно на високите скорости има по голяма разлика де, но незнам затова питам:)
Аз динамиката я определям като задоволителна, поне от това което съм тествал. Интересуват ме проблемите, здравината на мотора, консумативи и т.н.
Мерси на отзивчивите

Хм от подписа ти виждам че имаш 318 is, но е36 , а не е46. Гледам че на хартия му дават ускорение 10.2, а на е46 318 Ci, му дават 10.4....което си е едно и също. Е сигурно на високите скорости има по голяма разлика де, но незнам затова питам:)
Аз динамиката я определям като задоволителна, поне от това което съм тествал. Интересуват ме проблемите, здравината на мотора, консумативи и т.н.
Мерси на отзивчивите
- Spoika
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E71 4.0xd
- Мечтае да кара: M3 E92
ако отидеш до германия можеш да си купиш перфектната 318 ци и ще ти останат и не малко парички за музичка и разни екстри
според мене де
... но много ще ти липсват кончетата сигурен съм 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
vlado666 написа:Малко по бърза![]()
Аз карам 318 ис, карал съм и 318 ци 118 коня ... еми разликата е доста голяма. Иначе по отношение на проблемите, моя приятел я кара вече трета година и не е имал сериозни проблеми. Единственото което е предницата е малко слаба ама то си е типично за Е46
А ти знаеш ли, че има точно такива форумни Е46 318, които ще те прескочат с твоя истребител

Не се засягай де, но да говорим за динамика при БМВ и да обсъждаме 4 цилиндрови моторетки е смешно.
Значи двигателя М43 е доста непретенциозен и здрав. Той се вгражда и в Е36 и няма некакви "детски" болести. Не харчи кой знае колко (извънградско с каране до 140 го свалих на 6.2 л ). Проблемът при Е46 е по-скоро в ходовата част, която не е пригодена за родните лунни пейзажи. Шарнирите са вградени в носачите и се сменят заедно с тях и въобще не са евтини

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Хм, дам ама с това че шарнирите са към носачите не можете да ме уплашите - и на наще коли тука в семейството е така;) Пак казвам за вървежа - всеки очаква различно. Като цяло съм се спрял на 318, ако изпадне нещо готино и е шестак 150 коня може и да се замисля, притеснява ме че по каталог му дават 12.5 градско, което значи поне 13-ка, което си е сериозно. Сега очаквам "ако искаш да не харчи не си взимай БМВ" , само дето те всички коли си харчат, така че не е до марката а до двигателя. Та ще видим какво ще стане. Мерси за инфото. Ако някой смята че с нещо може да ми бъде полезен да пише за да съм си поредния член с читава количка;)
- Spoika
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E71 4.0xd
- Мечтае да кара: M3 E92
e46_fan написа:Ами сигурно до DE ще ходя и аз така ги виждам нещата. Кончета едва ли ще ми липсват защото сега карам кола 1.4 - 80 коня, която набира за 13-14 сек![]()
Очаквам още мнения:) - колкото повече...толкова повече:)
Въпрос към Spoika - твоя дизеляк 116 коня как е с вървежа?
ами добре е с вървежа

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2