Нова наредба реже главите на дръзките шофьори!!!
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Нова наредба реже главите на дръзките шофьори!!!
10 точки от талона ще бъдат отнемани от всеки шофьор, който има устройство антирадар в колата си.
Това е записано в нова наредба към Закона за движение по пътищата, която в момента се подготвя от експертна група в МВР, съобщи в. Новинар по информация на секретаря на държавната обществена комисия по проблемите за безопасността на движение по пътищата Алекси Кесяков. След като бъде готов, документът трябва да бъде подписан от вътрешния министър Румен Петков и обнародван в Държавен вестник. Новата наредба ще коригира единствено точковата система, която не е обновявана от 2002 г. Антирадарите в автомобилите смущават полицейските радари и не дават вярна информация за скоростта на шофьора. Приспособлението се продава по 60-100 лв.
С 10 точки ще бъдат санкционирани и всички водачи, които карат с алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила. Според сега действащия закон шофьорите се наказват с глоба и отнемане на книжка. При повторно шофиране в пияно състояние нарушителят ще бъде наказван с отнемане на 13 точки от талона. С 12 точки ще се простят и водачите, които откажат да им бъде направен тест за алкохол или наркотици.
В новата наредба на МВР ще бъде записано още, че всеки шофьор, който е виновен за катастрофа, дори тя да е лека, ще се прости с 4 точки. Също 4 точки пък ще се отнемат на водачите, които карат по забранена улица.
Ако имате антирадар, шофирате пиян за пореден път, откажете тест за алкохол при проверка на полицията и навлезете в забранена улица, ще трябва да се простите с всички точки от талона си. Всеки водач има право веднъж годишно да възстанови, след обучение, 1/3 от първоначалния си брой точки. За старите водачи те са 39, а за шофьорите със стаж до 2 години - 27 точки
http://dnes.dir.bg/2007/10/16/news2218314.html
Направо ще ни натикат на кучето в задника!!!
Това е записано в нова наредба към Закона за движение по пътищата, която в момента се подготвя от експертна група в МВР, съобщи в. Новинар по информация на секретаря на държавната обществена комисия по проблемите за безопасността на движение по пътищата Алекси Кесяков. След като бъде готов, документът трябва да бъде подписан от вътрешния министър Румен Петков и обнародван в Държавен вестник. Новата наредба ще коригира единствено точковата система, която не е обновявана от 2002 г. Антирадарите в автомобилите смущават полицейските радари и не дават вярна информация за скоростта на шофьора. Приспособлението се продава по 60-100 лв.
С 10 точки ще бъдат санкционирани и всички водачи, които карат с алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила. Според сега действащия закон шофьорите се наказват с глоба и отнемане на книжка. При повторно шофиране в пияно състояние нарушителят ще бъде наказван с отнемане на 13 точки от талона. С 12 точки ще се простят и водачите, които откажат да им бъде направен тест за алкохол или наркотици.
В новата наредба на МВР ще бъде записано още, че всеки шофьор, който е виновен за катастрофа, дори тя да е лека, ще се прости с 4 точки. Също 4 точки пък ще се отнемат на водачите, които карат по забранена улица.
Ако имате антирадар, шофирате пиян за пореден път, откажете тест за алкохол при проверка на полицията и навлезете в забранена улица, ще трябва да се простите с всички точки от талона си. Всеки водач има право веднъж годишно да възстанови, след обучение, 1/3 от първоначалния си брой точки. За старите водачи те са 39, а за шофьорите със стаж до 2 години - 27 точки
http://dnes.dir.bg/2007/10/16/news2218314.html
Направо ще ни натикат на кучето в задника!!!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ми аз нямам антирадар. Имам радар-детектор, който с нищо не пречи
Пък ако стане такъв законът, ще си го монтирам зад решетката, а писукалото в купето и едно ЦК ключе за On/(fuck)Off...

It's not who You are, it's who You know...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
logout написа:Ми аз нямам антирадар. Имам радар-детектор, който с нищо не пречиПък ако стане такъв законът, ще си го монтирам зад решетката, а писукалото в купето и едно ЦК ключе за On/(fuck)Off...
Абе той тъпия полицай и сапунерка в черно да види няма да я различи от антирадара,а камоли да направи разлика между анти и радар-детектор!

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Затова си има експертиза, единственото което ви остава ако се заядат за радар-детектора е да стоите в страни и да се усмихвате под мустак (за мъжете). 

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Всъщност предполагам и тия, дето са писали статията, не са много наясно кое е "анти" и кое е "детектор". Ма в Европа глобите за такива устройства са солени и е забранено такива устройства да се ползват, пък макар и само детектори
Сори, но каквото и да си говорим, истината е такава, въпреки че не ни изнася... Пък нали трябва да си уеднаквим законите с европейските... Тепърва ше ядеме колци с домати (доматите за по-лесно преглъщане
)

It's not who You are, it's who You know...
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Разбирам ги защо нападат антирадарите, все пак скоростта е основната причина за инцидентите, но не разбирам това за забранената улица, мисля, че е твърде строго.Пък и аз друго немога да разбера също защо гласуват законите, пишат ги и тн ако немогат да контролират качествено самите полицай и те продължават да всимат рушвети и няма кой да ги спре.Защо има закони след като са направени да не се спазват.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
_BoBI_ написа:Разбирам ги защо нападат антирадарите, все пак скоростта е основната причина за инцидентите, но не разбирам това за забранената улица, мисля, че е твърде строго.Пък и аз друго немога да разбера също защо гласуват законите, пишат ги и тн ако немогат да контролират качествено самите полицай и те продължават да всимат рушвети и няма кой да ги спре.Защо има закони след като са направени да не се спазват.
Ами така им дават повече козове на ченгетата! А те са най-големите нарушители и спокойно могат да не вземат заплата заради такива дето им пълнят гушите празни!!!

Последна промяна POL_Starshi на 16 Окт 2007, 14:50, променена общо 1 път
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
_BoBI_ написа:Разбирам ги защо нападат антирадарите, все пак скоростта е основната причина за инцидентите
Някой друг път.

_BoBI_ написа:Пък и аз друго немога да разбера също защо гласуват законите, пишат ги и тн ако немогат да контролират качествено самите полицай и те продължават да всимат рушвети и няма кой да ги спре.Защо има закони след като са направени да не се спазват.
По същата причина, поради която се раздухва темата за превишената скорост - да има си измият ръцете пред народа, че са свършили нещо по въпроса.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Така е, само си "измиват ръцете", затова съм съгласен. Честно да ви кажа обаче, макар да нямам голям шофьорски опит не съм имал проблеми с полицаите на пътя. До голяма степен ние, шофьорите си правим неприятните случки, а полицаите колкото и да се стараят да ни вгорчат живота няма да е такъв проблем, ако внимаваме и караме с пълна концентрация. Аз лично не се притеснявам от глобите за шофиране с алкохол, даже се надявам да ги оставят жестоки, защото си имам доверие, че няма и да близна алкохол ако ще карам. Или ако пия просто няма да пипна колата, колкото и да ми се кара. Спазването на знаците и пътните правила също не ми е проблем. Единственото, което ме дразни на моменти и твърде ниските ограничения за скоростта на някои места, но такъв е живота. И ако някой от вас има проблем с правилата по пътищата смятам, че трябва или да се стегне и да прояви воля на пътя, спазвайки правилата или просто да спре да шофира. Правя грешки и аз, далеч не съм перфектен, но повечето време се старая да бъда стриктен. Забелязвам, че на повечето места правилата имат голяма логика и наистина е много лесно, ако се спазват!
Явно все пак има някаква логика, някой ги е мислил, защото като влизам в остър завой със скорост по законова мярка го взимам много лесно, а като вляза с 20км/ч над нормата усещам вече затруднение и несигурност (макар и малка). Колкото и да звучи "пенсионерско" карайте разумно, моля ви. Дрифта и въртенето на гуми са много яко нещо, ама се старая да е на възможно най-безлюдни места. Просто спазвайте шибаните закони!

BMW only!
значи има активни и пасивни устройства за отчитане на радарите.
активен ще рече, че аз си карам минавам пред полицая с 200км, а на него не му отчита нищо на радара.
пасивен е само ти сигнализира, че си засечен.
друг е въпроса че при новите радари тип пистолет не върши работа щото радара на полицая не е активен, а го активира като произволно
си избира кола и я щраква. тогава, т.н. антирадар-което всъщност е радар детектор не върши работа.
незнам с камерите как е дали ги засича.
просто журналистите са едни папагали.
активен ще рече, че аз си карам минавам пред полицая с 200км, а на него не му отчита нищо на радара.
пасивен е само ти сигнализира, че си засечен.
друг е въпроса че при новите радари тип пистолет не върши работа щото радара на полицая не е активен, а го активира като произволно
си избира кола и я щраква. тогава, т.н. антирадар-което всъщност е радар детектор не върши работа.
незнам с камерите как е дали ги засича.
просто журналистите са едни папагали.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3