Духът на BMW..
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Духът на BMW..
Доста спорове възникнаха тук, а и по целия свят относно драстичната промяна в новите произведения на любимата ни фирма, с някой от които и аз съм съгласен, с други не ... Искам да кажа няколко думи в подкрепа на един от новите модели ..
Вчера имах възможността да покарам за около час BMW X3 3.0i (231hp) с автоматична скоростна кутия. Откровено казано не ми допада много като външен и вътрешен вид, има далеч по-достойни представители на нашата марка от последните излязли... НО - в момента в, който седнах вътре, запалих редовия шест цилиндров двигател и чух онзи познат и обичан от мен звук ... съмненията започнаха да се разсейват! Скиптично настроен включих на "drive" и отпуснах спирачката.. За разлика от X5, който също карах вчера управлението на X3ката е много по директно, с много повече feedback. При X5 нямаш усещането, че управляваш 2200кг ... всичко е леко, плавно, комфортно и ПРЕКРАСНО! При X3 волана е 3 пъти по-"тежък" всичко те кара да скочиш на педала за газта използвайки само и единствено "kickdown"-а.. Повярвайте ми 231к.с. на 1800кг определено има какво да покажат. X3 се държи абослютно като нормален автомобил на пътя, удоволствието от шофирането е както при всичките BMW-та, които съм карал. Всичко в теб крещи - ТОВА Е BMW ЗАЩО ГО КАРАШ С 3000rpm??? Това просто си е истинско BMW, в малко по-различна обвивка! И в X3 и в X5 се чувстваш вкъщи още докато влзеш, разликата е може би, че в единия случай живееш в скромен двустаен апартамент, а в другия си луксозен триестаен след основен ремонт!
Всичко си е там, където си свикнал да е и където трябва да е! X5цата, която карах беше с новия 3.0d двигател, определено не е за подценяване, но като динамика X3ката ми допадна повече. Винаги съм казвал, че автомобилите BMW са автомобили с дух и характер!
Вчера беше един прекрасен ден за един 100%тов BMW ентусиаст ...
Спокойно приятели духът на BMW е жив!
Вчера имах възможността да покарам за около час BMW X3 3.0i (231hp) с автоматична скоростна кутия. Откровено казано не ми допада много като външен и вътрешен вид, има далеч по-достойни представители на нашата марка от последните излязли... НО - в момента в, който седнах вътре, запалих редовия шест цилиндров двигател и чух онзи познат и обичан от мен звук ... съмненията започнаха да се разсейват! Скиптично настроен включих на "drive" и отпуснах спирачката.. За разлика от X5, който също карах вчера управлението на X3ката е много по директно, с много повече feedback. При X5 нямаш усещането, че управляваш 2200кг ... всичко е леко, плавно, комфортно и ПРЕКРАСНО! При X3 волана е 3 пъти по-"тежък" всичко те кара да скочиш на педала за газта използвайки само и единствено "kickdown"-а.. Повярвайте ми 231к.с. на 1800кг определено има какво да покажат. X3 се държи абослютно като нормален автомобил на пътя, удоволствието от шофирането е както при всичките BMW-та, които съм карал. Всичко в теб крещи - ТОВА Е BMW ЗАЩО ГО КАРАШ С 3000rpm??? Това просто си е истинско BMW, в малко по-различна обвивка! И в X3 и в X5 се чувстваш вкъщи още докато влзеш, разликата е може би, че в единия случай живееш в скромен двустаен апартамент, а в другия си луксозен триестаен след основен ремонт!

Вчера беше един прекрасен ден за един 100%тов BMW ентусиаст ...
Спокойно приятели духът на BMW е жив!

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Евала на чичковците от Мюнхен значи
Х3ките още не са се появили тук, но днес видях две Шестици - натоварени на един камион, едно Кабрио и едно Купе... лудница са

Х3ките още не са се появили тук, но днес видях две Шестици - натоварени на един камион, едно Кабрио и едно Купе... лудница са

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Никои - никога не е оспорвал (поне аз не си спомням) качеството на двигателите, ходовата част на новите БМВта но по отношение на дизайна отвътре и отвън.. всичко за мен е ужасно и пак казвам това си е лично мнение!Никога не бих се осъмнил, че БМВ ще направят слаб двигател или скапано усещането при каране, но още веднъж казвам - дизайна е под всякаква критика.. сигурно защото съм заклет фен на старите Баварии или.. незнам, вече и аз незнам.. много НЕ ми харесват нещата от Е65 насам! 

SlipKnoT написа:Никои - никога не е оспорвал (поне аз не си спомням) качеството на двигателите, ходовата част на новите БМВта но по отношение на дизайна отвътре и отвън.. всичко за мен е ужасно и пак казвам това си е лично мнение!Никога не бих се осъмнил, че БМВ ще направят слаб двигател или скапано усещането при каране, но още веднъж казвам - дизайна е под всякаква критика.. сигурно защото съм заклет фен на старите Баварии или.. незнам, вече и аз незнам.. много НЕ ми харесват нещата от Е65 насам!
Какво по точно е ужасно, моля да конкретизираш. Когатои казв че нещо не ти харесва то е хубаво да обесниш. Да кажеш не ми харесват коли от стил НЕОРЕТРО падам си по класиката или обичам иатлянските течения, Обичам стила на Джуджаро или стила на Пининфарина или Бретоне. Много ми е интресно когато Някои казва това не е хубаво, според мен трчбва да знае е коее????????

NUZZO
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Не бе.. ня проблеми.. само дето ако тругна да описвам какво не ми харесва поста ще е дълъг колкото "Под игото".. защото найстина нищо не ми харесва.. като се почне от линията на всички нови модели която е странно ръбовата и едновременно заоблена фаровете който са се разположили и в/у копака.. на 1ва серия задните стопове са толкова грозно оформени стигащи чак до стъклото
и т.н. ..и се стигне до примерно таблото в което километража и оборотомера са отделени и приличат повече на Алфа отколкото на БМВ.. грозния екран които стърчи посредата отгоре на таблото.. колко хубаво си беше преди като тои седепше надолу по таблото .. а бе както и по нагоре казах почти няма детайл които да ми харесва
Но това е мое мнение както може да се досети всеки от вас 

5 мнения
• Страница 1 от 1