Идея! Патент?
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Идея! Патент?
Имам една доста интересна идея и се интересувам как мога да е патентовам и какво ще ми струва това. Ако някой знае нещо по въпроса нека да сподели че догодина да одаря някоя нобелова награда 

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Опааааа. Не така. Никви БГ патенти
Имаше няква далавера точно за патентите, с офшорка примерно на
остров Ман, патента на нейно име в Англия и после никой не може
да ти го барне щото ако ти го гепят ще ги съдят англичани, а те не
си поплюват. Не като нашите продажни копелета
Затова патента не в БГ

остров Ман, патента на нейно име в Англия и после никой не може
да ти го барне щото ако ти го гепят ще ги съдят англичани, а те не
си поплюват. Не като нашите продажни копелета

Затова патента не в БГ

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
работата е че проверих
и няма никъде нищо писано по въпроса
идеята ми е свързана с Continuously variable transmission или CVT т.е. безстепенна скоростна кутия... и това което имам впредвид е че има разработена технология обаче за съвсем различна цел от друга компания която технология според мен може на 99% да се използва в тази скоростна кутия
А и най-важното идеята ми дойде насън

идеята ми е свързана с Continuously variable transmission или CVT т.е. безстепенна скоростна кутия... и това което имам впредвид е че има разработена технология обаче за съвсем различна цел от друга компания която технология според мен може на 99% да се използва в тази скоростна кутия

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ако технологията съществува, макар и в друга механична част, ти пожелавам успех в регистрирането на патента.
Пробвай наистина с регистриране на международен патент. Трябва ти адвокат, не съфорумец.
Вероятността да успееш обаче според мен е по малка от вероятността аз да осъдя Кока Кола за това, че на бутилките си не изписват цялото съдържание на продуктите си(и по тоя начин може и да ме тровят). Даже аз бих имал повече шанс.
Пробвай наистина с регистриране на международен патент. Трябва ти адвокат, не съфорумец.
Вероятността да успееш обаче според мен е по малка от вероятността аз да осъдя Кока Кола за това, че на бутилките си не изписват цялото съдържание на продуктите си(и по тоя начин може и да ме тровят). Даже аз бих имал повече шанс.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- KIARA_G
- ентусиаст
-
- Кара: го ... X-treme!
- Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
- Детайли за колата: ...
Искам и аз да сънувам такива неща... 

Пълно е с пациенти
♥™
Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
zAcK написа:...
остров Ман, ...
Аз мога да ти регистрирам офшорката

- KIARA_G
- ентусиаст
-
- Кара: го ... X-treme!
- Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
- Детайли за колата: ...
Stanchev написа:KIARA_G написа:Искам и аз да сънувам такива неща...
ти си сънувай Z4-ките

Дааам и някое тайно място, където ги раздават безвъзмездно...

Пълно е с пациенти
♥™
Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

- чалгослушащСелянин
- Потребител
-
Аве не че те подценявам,ама то таа раота с вариаторите все ми се струва,че не е лесна като да си пробиеш амортесьорчето и да ждръцнеш един ръждив пирон вътре
Или пък като за начало моеш ДА СЕ ОПИТАШ да разбереш ,как труди архаичната кутия на твойта кола

Или пък като за начало моеш ДА СЕ ОПИТАШ да разбереш ,как труди архаичната кутия на твойта кола

Пловдив,Омв-то,20 часа,разискване всички проблеми на газта,оцета,метана,урана и всякакви Дражана Мирковски атрибути ,които помагат да си симпатяга!
DJJonny написа:работата е че проверихи няма никъде нищо писано по въпроса
![]()
Колега, не искам да те отчайвам, но специално в областта на CVT е работено толкова много, че просто не можем да си представим. Аз също съм минал по подобен път с нова идея, която имах намерение да патентовам, впоследствие се оказа, че има много не ами АДСКИ много подобни неща - колкото повече търсиш, толкова повече намираш. Отделно за издаване на международно признат патент се заплаща умопомрачителна сума пари, както и за поддържането му във времето занапред.
За начало прекарай няколко дни в търсене на подобни концепции в http://www.uspto.gov/ - това е официалният сайт на патентната библиотека на САЩ, ако не откриеш нищо там, това още не означава че подобно нещо не е правено, защото там излизат само издадените патенти, а не тези, които са само заявени, но непотвърдени (filed както се наричат).
И накрая - дори идеята да е прекрасна, за да имаш финансов гръб и да получиш патента, това трябва да може да се направи и да е достатъчно ефективно (КПД) и евтино, което предполага фирма със сериозни намерения към теб, твоята работа занапред и твоята идея да застанат зад теб... което май не е много трудно

Успех!
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2