Ниска работна температура при тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Ниска работна температура при тдс
Нормално ли е когато се кара спокойно (до към 2000 оборота в града и до 90-100 км/ч извън града) температурата да седи около първата бяла чертичка? Като я натъпвам температурата си стига до 90 градуса но никога повече. При висока скорост и в задръствания из града си стои само на 90, но като си карам спокойно изтива.
Колата е 525тдс 98г.
П.С. Търсих в търсачката, но всички теми са за прегряване.
Благодаря предварително.
Колата е 525тдс 98г.
П.С. Търсих в търсачката, но всички теми са за прегряване.
Благодаря предварително.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
На мен ми се струва нормално. Всички коли които съм карал са така, ама бях чел някъде че тдс-а не трябва да има отклонение в температурата както на дясно така и на ляво. И затова питам. А пък колата си върви нормално, не пу6и, ни6то и няма.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
НЕ!!! НЕ Е НОРМАЛНО!!! Стрелката трябва да сочи "12 часа", демек - по средата.
Проблема е само един единствен - развален термостат. Въпреки, че като го свалите, може и да не е заседнал в отворено положение, термостата не работи. След смяната всичко си идва по местата.
Сменя се заедно с О-пръствена.
Двигателя не работи в нормалната си температура и най-често резултата е повишен разход на гориво, особенно в студено време.
Проблема е само един единствен - развален термостат. Въпреки, че като го свалите, може и да не е заседнал в отворено положение, термостата не работи. След смяната всичко си идва по местата.

Двигателя не работи в нормалната си температура и най-често резултата е повишен разход на гориво, особенно в студено време.
pazokolarov написа:НЕ!!! НЕ Е НОРМАЛНО!!! Стрелката трябва да сочи "12 часа", демек - по средата.
Проблема е само един единствен - развален термостат. Въпреки, че като го свалите, може и да не е заседнал в отворено положение, термостата не работи. След смяната всичко си идва по местата.Сменя се заедно с О-пръствена.
Сигурен ли си че е така?
Защото на мен преди да измия радиатора ми стоеше винаги в средата и след като го измих, стрелката рядко стоеше в средата, само в случайте когато карах бързо и на високи обороди,иначе сега забелязвам че колата ми харчи 14-15л. градско,не знам дали това е от термостата или от задръственията или от студеното време

Ако е от него кажете утре да отида да го сменя

Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
1'000% термостат!!!
Не карайте така колата, това че двигателя не достига раб. температура не е добре за него!
Съвет:
С термостата, сменете водната помпа.

Не карайте така колата, това че двигателя не достига раб. температура не е добре за него!

ICE написа:1'000% термостат!!!![]()
Съвет:
абсолютно , трябва да седи в средата и то да я стига бързо все пак е дизел на мойта лятото за 1км стрелката е залепила средата без зна4ение как я карам си седи там зимата за около 1,5 км също така 4е по-добре послушаите колегата и направо нови помпа и термостат

- ICE
- Ледения
-
Tips&Tricks:
Зимата трябва да загрява за 6.30 - 11 мин МАХ!!!
Преди да я подкараш чакаш 40 сек, да поработи на място, а после караш до максимум 2000 оборота, докато стигнеш първата или по-добре втората чертичка (след синия сектор).
Зимата трябва да загрява за 6.30 - 11 мин МАХ!!!
Преди да я подкараш чакаш 40 сек, да поработи на място, а после караш до максимум 2000 оборота, докато стигнеш първата или по-добре втората чертичка (след синия сектор).

Знаете ли колко струва този термостат на Дару?
Аз усетих че сега като стана по студено ми харчи малко повече и двигателя е малко по шумен,явно е от това, с 20 литра Premium Diesel правя точно 100км в София
От модераторския екип:
Позволените размери на Аватара са 100х100!
Поправи си аватара!
Аз усетих че сега като стана по студено ми харчи малко повече и двигателя е малко по шумен,явно е от това, с 20 литра Premium Diesel правя точно 100км в София

От модераторския екип:
Позволените размери на Аватара са 100х100!
Поправи си аватара!
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
eno написа:Знаете ли колко струва този термостат на Дару?
дано да е само от термостата защото това е нечовешко висок разход, на мене в софия не се качва повече от 12
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
Айде и аз да се вкл. в темата.
И моята започна да не загрява, купувам термостат разглобявам и какво да видя, нямам термостат! E.а ти х.я! Сложих новия е работата заспа, загрява до 88гр., точно за 5мин при 5гр. темп!
Въпросът ми е аджаба защо е бил махнат?
И моята започна да не загрява, купувам термостат разглобявам и какво да видя, нямам термостат! E.а ти х.я! Сложих новия е работата заспа, загрява до 88гр., точно за 5мин при 5гр. темп!
Въпросът ми е аджаба защо е бил махнат?
Газ,смyкач и ляв мигач
- ICE
- Ледения
-
MAGNAT написа:Въпросът ми е аджаба защо е бил махнат?
Защото, ако е блокирал затворен колата ти е загрявала и вероятно е щала да "духне" гарнитурата. А без термостат, никога няма да загрее достатъчно!
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3