Радиатор на парното???
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Радиатор на парното???
Като пусна парното да духа към стъклото и веднага става мазно.Още миналата зима ми правеше проблеми ама си мислих ,че е от спрея за табло(нали е мазен).Няма течове на антифриз около барчето или поне видими,дали ми е спукано радиаторчето или да търся проблема другаде.

- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
а забелязал ли си какъв цвят е това омазняване на накво мирише,с пръст като го пипаш на какво наподобява,,,може да има отлагания нещо в системата...да не би да е спукано това като радиатор през което минава за топлото и като го раздува антифриза от топлиимата и да лепи напрозореца и да ти се струва мазно...
нека знаещите да се произнесат

нека знаещите да се произнесат

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
При е32 и е34 го има тоа проблем, там където тръбичките се съединяват с радиаторчето, има едни О-пръстени, те като се спекат от годините и започва минимално протичане, което се превръща в изпарение от температурата, дефакто неможеш да го хванеш, щото е много малко, но като се изпарява и се образува омазняване на предния джам. Възможностите са две, едната е да свалиш тръбичките (не е нужно да свмаляш таблото, само кората под волана и се виждат двете тръбички), да си смениш О-пръстените и с иготов, другия и по-лесен начин е една добавка за течове, върши работа безотказно, е естествено до следващата смяна на антифриза.
Днес свалях барчето за да мога да видя по-добре дали не е мокро някаде ама тц.Нямах много време,но утре ще се сваля и кората под волана.Има ли чалъм да сваля тръбичките без да точа антифриз или няма шанс
или ако се ориентирам към добавка за течове каква марка да е.Двама колеги се оплакаха ,че парното им се е запушило от добавката
Мерси за отговорите

Мерси за отговорите

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ма ти кората под волана ли не си смъкнал още 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Ходи в Практикер, има едни добавки на Нигрин, 6лв струват, бяло шише с червена капачка, слага се по 1 капачка течност на 1.5 антифриз. Пробвал съм я работи безотказно и незапушва радиаторите, освен ако не са предварително запушени с котлен камък и разни други лайна, това вече е божа работа. В моя случай, всичко си беше на 6
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
О-пръстените са стотинки! Смени ги... верно малко е кривене ама си е най-доброто и сигурно! Тея добавки са временно закърпване със странични ефекти
Нещото което съм ненавиждал е като се сипват разни такива лайна в охладителната уредба когато мотора е правен!
Аз като направих всичко от-до и като сложих и нов радиатор и маркучи и водна помпа и като сипах антифриз и почнаха да текът тея неща и напрао побеснях и бях на косъм да сипвам добавка ама си направих сметка че по-добре да ги сменя за да си е във охладителната уредба чисто

Нещото което съм ненавиждал е като се сипват разни такива лайна в охладителната уредба когато мотора е правен!
Аз като направих всичко от-до и като сложих и нов радиатор и маркучи и водна помпа и като сипах антифриз и почнаха да текът тея неща и напрао побеснях и бях на косъм да сипвам добавка ама си направих сметка че по-добре да ги сменя за да си е във охладителната уредба чисто

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2