Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

Мнение от M3_CSL » 11 Окт 2007, 15:34

Здравейте колеги. Значи имам CD-Player Sony CDX-F5500 (нещо такова). Отпред на таблото имам две колони по 10W, а отзат на кората имам още 2 колони по 40W и 2 по 200W. Всички двойки колони са различки марки и не са известни. (незнам колко е достоверна мощността им). Касетофона поддържа 4Х50W. Предните колони за си вързани правилно: Front Left / Right. Но задните, две колони са вързани на един канал. 40W и 200W Real/ Left и на другия канал 40W и 200W Real/Right. Като цяло аудио системата звучи добре, има си бази и всичко. Как мога да се оптимизира тази система? Много ли товарят задните колони касетофона, пречили, трябва ли усилвател или да махна някой колони. Дали трябва да се вържат по друг начин.
В общи линий въпроса ми е: как със наличните компоненти да се подобри звука като цяло или с добавянето на нещо.?
Ако трябва още някаква информация казвайте
Изображение
Look the Devil in the Angel eyes!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 11 Окт 2007, 19:29

я ги дай да ги видим тия 200 ватовите че нещо са ми много странни :)

поздрави от Русе:)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 11 Окт 2007, 19:44

Дам опрелено интересни 200 ватови от които реални сигорно е към 40 вата мах :) А касетофона като пише че е 4х50 зна4и знай че е 4х25 никога не пушат реалните ватове ;) А за звука кажи какво гониш за да знаем какво да ти предложим :) :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от M3_CSL » 11 Окт 2007, 21:21

Търсеният ефект е мек бас (ако мога така да се изразя). Но дори и някакви подобрения да направя като да не товаря касетофона и да мога да използвам пълноценно целия капацитет на колоните без да си пречат, ще съм пак доволен. ;)
Ето ги и колоните. Само тази снимка имам засега. Даже са 220W :mhihi: 4 ома
Изображение[/img]
Look the Devil in the Angel eyes!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 12 Окт 2007, 12:36

Не знам как са вързани задните колони, но явно тоя дето ги е връзвал е разбирал поне малко, щото иначе сега да си се сдобил с изгорял плеар.
Оптимизирането е, подмяна на всичките ти говорители с някакви нормални, ако не ти се дават много пари, то не много скъпи.
Мек бас, готин звук и тн, не се постигат с каквото има под ръка. Може да вържеш задната линия през усилвател и да му изрежеше всичко освен суб честотите, може да засвири горе долу.
Без усилвател нищо не правиш.
Тея "200W" говорителите ги връзвай през усилвател, другите ги остави на плеара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 523i
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от bmw_fen89 » 23 Окт 2007, 0:24

Според мен за най добър ефект си сложи някоя малка но МАРКОВА бас каса да не е Тъндър или Магнат :) и марково стъпало разбира се ;) Това е моето мнение не искам да го налагам на никой :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 23 Окт 2007, 19:59

с "някакви" компоненти освен да постигнеш някакъв звук друго трудно би се случило ;) дай поне снимки на тия чаркове или хвани им измери параметрите да знаеш с какво си имаш работа ако не друго. Колегите правилно те посъветваха щом искаш мек бас да разкараш тези "неща по 200 вата" и да си сложиш 1 малка каса

едно добро решение е някой от моделите на Hertz не повече от 8" щом не гониш SPL пък и да не отнема от багажника много :D кутията за него производителя ти я дава каква трябва да е сега коа не си с 2 леви ръце можеш и сам да си я направиш, ако си вързан в ръцете в авител прпдават много красиви кутий даже с лого на марката за по 6-80 кинта

Назад към Car аудио и видео