Нормално ли е? Струва ли си ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 10 Окт 2007, 14:11

Ми колата ще е около 13 - 14 К еуро цена в Германия..
stay tuned
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 10 Окт 2007, 14:18

Добре, така да е, ако въпросният е търговец на коли и не се знае за колко я е купил и каква печалба й търси. Тук става въпрос за услуга, така че цената трябва да е еднаква и за скъпи, и за евтини возила. Иначе примерно на автомивка на мен за мойта кошница ми взимат 10 кинта, а тоя зад мен с нова 7-ца го дерат 100 кинта, щото колата му е около 50 пъти по-скъпа... Ако имат твърда тарифа за докарване + услуга за самата покупка там на място, не виждам каква е връзката с цената, при положение че аз знам какви пари давам за нея.
It's not who You are, it's who You know...

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 10 Окт 2007, 14:42

На мен ми стъпи с разходите за тоя дето ходи да я гледа и проверява и обикаля с транспорта 1300лв,стовариха ми я пред нас.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 10 Окт 2007, 15:13

Аз доколкото разбирам от това което Весо е написал, става дума затова, че той си харесва кола от нета, ония от къщата, отиват, купуват я, докарват му я и си прибират за съответната услуга 3500. За кола, която струва 25000лв, мисля, че наддценка от 2500 е напълно нормална, пиша 2500, щото попринцип транспорта е около 1000лв, за търговците на коли е по-малко, но за клиентите е толкова. То е все едно да си харесаш колата тук и да се пазариш, пак толкоз е наддценката. Така, че мисля, че офертата е горе-долу разумна. Данеговорим, четрябва и тира да се разкарав до града където е колата, което също е пари.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Окт 2007, 20:05

Това са много пари. Тези освен че ще те натоварят за докарване, отделно ще отбият примерно 500 евро от цената и ще си ги приберат.

За такава кола си заслужава да идеш до Германия и сам да си я докараш -хем ще си направиш разходка. Ако ти е за пръв път и прекараш 4-5 дена докато избираш, като спиш в сносни хотели, докарването ще ти излезе най-много 1500 евро.

Процедурата при купуването на кола за износ в Германия изобщо не е сложна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 10 Окт 2007, 22:29

много са още по ти не знаеш те колко надолу може да я земат от цената която ти си видял в нета няма как да не се спазарят малко и тея ще изкарат 5 бона за кола от 20 .. айде нема нужда търси друг начин ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 10 Окт 2007, 23:40

моята кола я избрах от мобилето.един познат ми я докара,като ми излезе 750евро разходи,и 250евро за него.това беше ноември 2006.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 11 Окт 2007, 1:13

msi200 написа:Това са много пари. Тези освен че ще те натоварят за докарване, отделно ще отбият примерно 500 евро от цената и ще си ги приберат.

За такава кола си заслужава да идеш до Германия и сам да си я докараш -хем ще си направиш разходка. Ако ти е за пръв път и прекараш 4-5 дена докато избираш, като спиш в сносни хотели, докарването ще ти излезе най-много 1500 евро.

1500 и 3000лв не са ли едно и също :?:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 11 Окт 2007, 2:08

Автовоза би трябвало да взима една и съща цена за всички коли. Поне при нас е така. Повечето автокъщи нямат собствени автовози и си ги наемат. Няма значение дали колата е 1980 или 2007година, заема 1 място. Ти си плащаш мястото.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Окт 2007, 10:45

sonny написа:
msi200 написа:Това са много пари. Тези освен че ще те натоварят за докарване, отделно ще отбият примерно 500 евро от цената и ще си ги приберат.

1500 и 3000лв не са ли едно и също :?:

Кефа да си я избереш сам да я покараш преди да я платиш да видиш малко свят,да напазаруваш дрешки в австрия на къщичките и други темподобни плюсове са несъпоставими :idea:
Осен ако не си супер натоварен и за тая една седмица дето ще си вземеш отпуска няма да изкараш повече от тези които ще дадеш ;)
И пак едва ли има нещо по добро от това да си избереш сам колата ;)

А защо въобще говориме за автовоз при сметките за лично докарване,
като в повечето случаи номера + бензин и винетки абе всичко не надхвърля 600лв.
още 500-600евро за разходки телефони хотел и тн. и сумата е доста по малка.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 11 Окт 2007, 15:49

Аз не разбирам защо след като сам ще си я харесва колата по нета, трябва да плаща тези сериозни суми на некви фирми??? Аз си я харесах мойта, обадих се, пратиха ми немския талон и копие от сервизната книжка по факса, платих по банка 1000 евро капаро, пича веднага я свали от нета обявата, прати ми и копие от договора за покупко-продажба с ТОЧНО описание на колата (така че да не се изненадам ако видя някоя друга :)) и след седмица цъфнах там с рейса :twisted: щото нямаше разумни билети за самолет 400+ евро, и директно си отпътувах за БГ. Разходи - 900 лева. Предимството е, че знам езика и съм живял в Германия, но при добро желание и това може да се пренебрегне. Така че, братле, стискай си 2-то хиляди лева, щото колкото и да е перфектна колата пак ще има къде да ги наместиш по нея :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 12 Окт 2007, 15:18

ами защото иначе рискува да не намери исканата кола 1 седмица и само да има разходи, и накрая в паника че нищо не е взел да вземе трошка за да не е без хич. Исканата кола може да се окаже бангия, или да я отмъкнат точно пред него - всичко се случва. И се почва едно обикаляне...

разходите за път и ала бала не са по-малко от 500 евро, автовоза от Мюнхен е 400++ евро, отделно ако колата не е там автовоза няма да излезе заради нея, понеже да й се направят временни ноемра и път дотам и всико е около 250 евро а автовоза ще ти каже 500 евро отгоре ако излиза дотам - та станаха бая рискове. плюс това той отпуската дето взима иначе си работи и изкарва пари - да не би да работи безплатно ??

а ако вземе някой който разбира там с него, нали и за него има тарифа?

ма има хора докато не си строшат главите си мислят че всичко дето се яде лети... фактора 'риск' никой не го отчита - ми като сте толкова дОбри що не отворите вие фирма, изкарват се добри пари като сте по-евтини от конкуренцията...

аз лично си поръчах докарването, ебал съм ги в нервите и рисковете. вярно тук е момента на кого да поръчаш и колко можеш да му се довериш - съвсем отделен въпрос от парите

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 12 Окт 2007, 17:55

от Германия(Deggendorf) до В.Търново 800лв на Ц-класа! а това ми се струва адски много !

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Окт 2007, 18:01

tosh
Пак прекаляваш безмислено,дет се вика ходили сме и ние по германско ;)
Автовоза от мюнхен е 350Е -380Е за търгаши цената е надолу.
Временни номера за да я закара от кое да е село до мюнхен са 50Е
то червените номера със зелена карта за 14 дни са ти 120-150Е ти как ги изкара 250 не знам.
А за да стигне до българия къде са ти 500 че ми стана интересно :?:

Конкретно от Мюнхен със една 320i ще се прибереш за скромната сума от 160-170Е.Това са ти бензин и винетки сложи 30Е ядене и кафета и 10-12 часа каране.

Не че трябва да издребняваме за някакви си 500Е защото на кола със такава стойност са нищо,но много сте се наплашили от това пусто незнание.
А баце в германия ако не намериш точно то БМВ къде бре да му се невиди на горубляне ли?

Факт е също така,че нито един германец ИЛИ така наречените представителства на определените марки автомобили от които може да се вземе читава кола никога няма да те преебът с каквото и да било.
Кой както иска да пазарува въпрос на личен избор ,но моя скромен опит до сега е такъв,че досега три пъти съм ходил до геманско за кола и все доволен остава,не съм попадал на барака ,а от българия два пъти ,като я вземеш и все има нещо гнило.Та по добре да дам пара за път и хотели и да си докарам нещо свясно дето после да ме слуша от колко мъките из нашия пазар. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 12 Окт 2007, 18:16

ами слагаш и застраховки и работи, плюс на собствен ход пак има фактор риск да ти се наложи пътна помощ и да не знаеш кои трябва да викнеш и отлиташ с кинтите. А ако си избираш сам кола, как знаеш кои автокъщи са с име и кои ти говорят глупости? доста повече (в пъти) са читавите коли там като процент от тукашните, но и там има 'ментаци'.
аз не бих си взел оттука освен позната кола, но за чужбина освен ако нямам време за губене, или не ми се разхожда, не бих отишъл сам определено. Особено за първо ходене като незнаеш къде да спиш къде да търсиш и такива, според мен шанса е реален да ти излезе по-скъпо от услугата докарване заедно с надценката. Че и да си дойдеш с кола с проблеми.

това ми е мнението.

а как ти карат кола откъдето и да е до Мюнхен за 50е ми е интересно, след като един билет за влака да отидеш дотам спокойно е 50-100+ евро също ми е интересно. отделно номера и застраховка за да е в движение колата едва ли е под 50 евро (за това говориш сигурно), а за 1 кола автовоза отива и нагоре.

да не псоменавам ако се разкараш до въпросното място и се окаже не-читава колата...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата