Въпрос за маслото и шума на двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Въпрос за маслото и шума на двигателя
Колеги искам да попитам нещо дали ще е проблем ??? Значи става въпрос за лампата на маслото . BMW то ( E46 320 D ,136 коня ) и вече стана на два месеца откакто е внесено !! Консумативите и маслото още не са сменени и така го карам , тия дни ще се кара да ги оправат тия неща !! И както споменах си го карах без ядове до вчера, когато закачи нещо отдолу на един легнал полицай и сега започна да ми светва от време на време лампата на маслото ( в жълт цвят ) , сега не знам дали е станало нещо от удара или е просто случайност !! Днеска из квартала се возихме с две дами
и си слушахме музика и докато беше студено BMW то всичко беше ОК , но след като позагря ми светна лампата на маслото ( жълта светлина ) и така продължи няколко секунди и изгасна , но после пак светна и този път свети по дълго време !! Разбира се оставих го пред блока и сега преди малко баща ми го беше карал и каза , че не му е светила лампата на маслото !! Има и друго което го забелязвам от както е вкарана колата , значи като е студено BMW то работи много по тихо , като се ускорява нищо не се чува , но като достигне работна температура направо гъргори при ускорението ( става доста шумно ) !! Вие какво ще кажете , предполагам всичко идва от старо масло а ??? Има и друго , както казах консумативите сигурно ще се сменят в петак , а на мене ми се налага да патувам в четвъртак около 120 километра . Какво ще кажете ще има ли проблем или е опасно за двигателя ?? И според вас всички тия проблеми от маслото ли се пораждат ??

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
колега , не сменяш маслото а го режеш да видиш колко вдига ...
Карай така и на ускорение не само ще трака ами направо ще изтропа
жълтата лампа на маслото сигнализира да погледнаш колко масло има. Щом си ударил картера може би си закачил и датчика , който е отдолу или пък ако е повече крив картера маслото не се разлива както е било преди удара и лъже датчика , че няма масло
това със загряването и тракането не звучи добре, но така няма как да ти помогне някой - трябва да се чуе.

жълтата лампа на маслото сигнализира да погледнаш колко масло има. Щом си ударил картера може би си закачил и датчика , който е отдолу или пък ако е повече крив картера маслото не се разлива както е било преди удара и лъже датчика , че няма масло
това със загряването и тракането не звучи добре, но така няма как да ти помогне някой - трябва да се чуе.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
2 месеца не си му сменил маслото и го ръчкаш
Както каза колегата жълтата лампичка показва, че има нужда от доливане на масло, ама тя требе си свети постоянно ако е нужно
Най-вероятно има некъф проблем с този датчик, недай боже с картера (нали в ИЗВЪН ТЕМАТА написа че не си успял да го спукаш ? )
По-принцип загрял двигател трябва да е по-тих от студен
Преди да я купиш, не я ли погледна някой който поне е виждал такава кола 

Както каза колегата жълтата лампичка показва, че има нужда от доливане на масло, ама тя требе си свети постоянно ако е нужно

По-принцип загрял двигател трябва да е по-тих от студен

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

3 мнения
• Страница 1 от 1