сложих МЕТАН на мойто BMW

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 09 Окт 2007, 14:38

bam-bam написа:.................................

Обаче това ти е коронният лаф - "ще гледам икономията щото сам си изкарвам парите".
Не си изкарваш само ти сам парите, бъди спокоен. :roll: Обаче не всички са измекяри да гледат да минат тънко. При покупка на кола е нормално да се преценява колко ще харчи, колко км. месечно ще и навърташ и т.н. А не всеки да се "изхвърли" да вземе наточено Е36 с 2.0 мотор и после да се чуди що му харчи 15 у града :evil: И да се почва газификация, метанизация и т.н. Тоя двигател е измислен и конструиран да се кара на БЕНЗИН и всичко друго е компромис и селяния. Даже СЕЛЯНИЯ с главни букви, щото е избиване на някакви комплекси - треа да се кара БМВ, ако ще и един път у месеца да мога да го изкарвам.
И на тебе БМВто ти е шоу-кар - петък и събота по едно кръгче за пред пичетата, а през другото време Голфарата на газчица че е по-тънко :evil: Браво велики бизнесменЮ , който сам си изкарваш парите :evil: :evil:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 09 Окт 2007, 15:04

било селяния ,това ме убижда пряко :mhihi: ,абе kriso85 голям паралия се извади :lol: ,трябвало да помисля за разхода преди да си купя бмв :mhihi: ми трябваше да купя форд или опел според тебе,ма нека и ния царвулите покараме малко бмв та,са си карам бмв то без пари пък ти хвърляй кинтите по бензиностанциите

уважавам хората дето не скочиха и не почнаха да се правят на професори в тая тема :yes:ще споделям как се държи на метана,а за потребители като kriso85 :no:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 09 Окт 2007, 15:57

селяния е да обиждаш другите на "селянин" заради избора им.
ми някой може да мрази бензина... да е от "зелените" или друг вид психо... но темата не е за това нали ?

а по темата .. някои от "селяните" а и от офизиално запитване към фирма ми препоръчаха ако се навъртат под 30 000 км препоръчват пропан-бутан. над тези км - метан.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 09 Окт 2007, 17:09

bam-bam, не надценявай възможностите на двигателя на BMW. Наистина е корав двигател, но само когато го поддържаш добре. В поддръжката му не влиза поставяне на газова уредба. Напротив - едно е да сложиш газова уредба на голф, или на астра, модел от началото на деветдесетте години, а съвсем друго е на BMW от техния набор. Неслучайно споменах за горивната камера. В почти всички съвременни автомобили горивната камера е в челото на буталото, това си има предимства и недостатъци. На тези автомобили може да се сложи газова уредба, въпреки, че не е за предпочитане. Този тип двигатели по-бързо загряват и имат по-стабилни обороти на празен ход. Но пълненето и очистването на цилиндрите е влошено, защото клапаните са разположени отвесно, а не както на BMW - странично под наклон един спрямо друг. Когато горивната камера е в цилиндровата глава двигателя по-бавно загрява, защото основната топлина се отделя от клапаните и вдлъбнатината на главата във вид на топлинна загуба. Оттам и разхода на гориво е малко по-голям /особено, когато двигателя е в процес на загряване/ при BMW. Но несравнимо има по-добри динамични качества, от голфа например.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 09 Окт 2007, 18:12

vladuicho написа:било селяния ,това ме убижда пряко :mhihi: ,абе kriso85 голям паралия се извади :lol: ,трябвало да помисля за разхода преди да си купя бмв :mhihi: ми трябваше да купя форд или опел според тебе,ма нека и ния царвулите покараме малко бмв та,са си карам бмв то без пари пък ти хвърляй кинтите по бензиностанциите

уважавам хората дето не скочиха и не почнаха да се правят на професори в тая тема :yes:ще споделям как се държи на метана,а за потребители като kriso85 :no:

Горният ми пост не беше насочен пряко към теб, но както искаш :roll:
Според единственият застъпник на твоята теза, всеки който си кара колата на нормално гориво, не прави компромиси с консумативи и прочее е некъф смешко, който не си изкарва парите сам.
Слагането на газ/метан е индивидуален избор на всеки, но не издигай това нещо в култ, щото това е смешно.
Айде със здраве и си карай колата поне 1 000 000 км. безаварийно ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Окт 2007, 20:02

бе спирайте се с тез спорове,всеки различно гледа на живота!
един иска евтино да кара,да излиза,дрешки,наркотички,алкохолец,пички..
друг живее за колата си,прави й адски тунинг( :mhihi: ),трепери й,това е живота му..
трети я ползва ежедневно,работа,напред-назад...
и така нататък...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар

моторрр

Мнение от madcop » 09 Окт 2007, 21:36

Пичове, сега слушайте. Карам Е36 318И от две години и половина. Тъй като живея в Банкя а работя в София общо взето на ден около 50 км ми е минимума, а и като мръднеме с жената на някъде и ей ти ги 20-25 хил. км годишно. Е аз понеже съм лудо влюбен в моя баварец, пък и не ми се продаваше без време реших да му барна една газова уредба. Чудих се каква и въпреки че мотора ми е М43 и може и обикновена, взех малко кинти на заем и срещу 1300 лв. му барнах един газов инжекцион. И кво мислите стана....... НИЩО само дето почнах вместо за два лева да карам за левче на литър. Всичко е с комп. има отделни дюзи и процесор, всеки път пали на бензин и на 30 градуса като загрее минава автомат. на газ. Е да малко по-тромаво ускорява на първа но пък на магистрала Тракия с трима души и багаж карам със 210 км и не е проблем. Вече две години съм на газ и НИЩО не съм барнал по двигателя, само ходих в сервиза, където я монтираха преди месец да проверят паметта на компа на уредбата рутинно. Е това е, може и да съм селянин или скръндза ама си возя гъза два пъти по-евтино. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Живей бързо, живей на скорост, бъди красив труп!

Предишна

Назад към E36