осветление интериор
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
осветление интериор
Искам да си направя лампите в купето да ми загасват бавно и с закъснение...може ли някой да ми каже къкво трябва да си купя.Говорят ми че става дума за реле...ама кво точно
и кви пари?????

Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

Попринцип, са да некажеш нещо, но в магазина струва, точно 3лв това което е за забавяне на светлините, иначе ако си мернаклия и имаш дребни технични познания, влизаш в един магазин и си купуваш различни кондензаторчета, колкото е по-мощен, толкова по-дълго ще свети, колкото е по-слаб, толкоз по-рано ще изгасва. Такива кондензаторчета, струват стотинки.
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Stennli, в Бриколажа гледах такива релета за забавено изключване на осветлението със забавяне 30'. Цената беше 3-4лв.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
И аз го гледах преди 3-4 дена в бриколажа... Пишеше, че се слага на жичката, дето ходи до бутончето на вратата
Ма за чий ви е да ви гаснат бавно. Аз докато затворим вратата и вече улицата свършва

Ма за чий ви е да ви гаснат бавно. Аз докато затворим вратата и вече улицата свършва

It's not who You are, it's who You know...
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Ludmil написа:Stennli, в Бриколажа гледах такива релета за забавено изключване на осветлението със забавяне 30'. Цената беше 3-4лв.
Трябва да проверя...
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Само че ме притеснява една подробност - алармата.
За да включиш алармата ще трябва да изчакаш загасванването на лампите в купето..... !?!?!?!
За да включиш алармата ще трябва да изчакаш загасванването на лампите в купето..... !?!?!?!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Aleks, a къде са твоите лампички, след като си с кабрио?
Защото на седан/купе/комби лампите са над вратите и над предното стъкло?

BMW only!
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Вижте и аз искам ама за да стане читаво има 2-3 неща който трябва да изпълняват! А тея от бриколажа не могат!!!
Ако ще се слага това би било хубаво да има разлика в закъснението ако имаш ключ на контакта и ако нямаш!
Също и като запалиш да загасват веднага! А не като си влезна в колата вечер и бързам и ръгам - паля а това още свети и не мога да тръгна
Другото досадно е като си седиш в колата си си на "Степен 1" да си слушаш музика, да си гледаш колко е темпаратурата навън и евентуално ако чакаш някой и вали дъжд да си пускаш чистачките...и ти трябва да си отвориш вратата и това светне, затвориш я и то свети 10-15 секунди и ще ме изнервя! Ако ще е хубаво да е хубаво
Както се прави на по-новите коли!
Същата работа е и със заключването! Като излезнеш от колата и цъкнеш алармата и тя заключи - веднага да се загасват а не да си продължават да си светят
Абе все неща дето тея от бриколажа дето се слагат на жичката при вратата не ги могат
И каро сложиш такова и става да си *б* и великия тюнинг 
Ако ще се слага това би било хубаво да има разлика в закъснението ако имаш ключ на контакта и ако нямаш!
Също и като запалиш да загасват веднага! А не като си влезна в колата вечер и бързам и ръгам - паля а това още свети и не мога да тръгна

Другото досадно е като си седиш в колата си си на "Степен 1" да си слушаш музика, да си гледаш колко е темпаратурата навън и евентуално ако чакаш някой и вали дъжд да си пускаш чистачките...и ти трябва да си отвориш вратата и това светне, затвориш я и то свети 10-15 секунди и ще ме изнервя! Ако ще е хубаво да е хубаво

Същата работа е и със заключването! Като излезнеш от колата и цъкнеш алармата и тя заключи - веднага да се загасват а не да си продължават да си светят

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

amd написа:Aleks, a къде са твоите лампички, след като си с кабрио?Защото на седан/купе/комби лампите са над вратите и над предното стъкло?
аз имам само една и се намира между 2-та сенника

Диляне обърни внимание на адаша на кабриото как е защото доколкото си спомням има разлика в продължителноста на светене.Ако влезна и запаля мисля че гаснеше по бързо а също така и като излезна и заключа но не съм сигурен затова провери че не ми се ходи до гаража сега

по късно може и да проверя

- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
аз на мойта няма никво осветление баси ташака...как може такова нешо 1987 оше явно не са измислили крушката и светенето

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Провери си крушките, сигурно са сдали багажа. На моето учудващо му свети абсолютна всяка лампа, дето може да свети и работи всеки уред, дето може да работи. Обаче някой път насилствено се изключват лампичките, защото започват да светят постоянно и някой сутрин акомулатора ще е на 0. Примерно на мен в багажника лампата почна да ми свети постоянно, дори да натисна ключето не гасне и я изключих, докато някой ден се реша да го видя това ключе (щото то е вързано и за алармата и е живо чудо...
BMW only!
- Новини
-
Дилян Пенчев написа:.....
Всичките описани от теб функции ги има на оригиналното interior light delay реле.
Бута се в буксата, която доста народ се чуди за какво е, защото я има всяка е30-ка. Намира се точно при говорителя откъм шофьорското място.
Самото реле ако го има фабрично е закачено на планката на модула за централното.
Уви, трудничко се намира, а и в повечето случаи се е скапало от влагата.
Явор ми даде едно такова преди време като мислехме, че е нещо за ел. стъклата. За съжаление вътре всичко беше клеясало та с триста зора един приятел го възстанови. Сложих го, работеше но нещо ми ебава ел. огледалата и не ми се занимаваше да търся къде по жиците е проблема. Засега съм го зарязал из кашоните.
!!Asen_X написа:Дилян Пенчев написа:.....
Всичките описани от теб функции ги има на оригиналното interior light delay реле.
Бута се в буксата, която доста народ се чуди за какво е, защото я има всяка е30-ка. Намира се точно при говорителя откъм шофьорското място.
Самото реле ако го има фабрично е закачено на планката на модула за централното.
Уви, трудничко се намира, а и в повечето случаи се е скапало от влагата.
Явор ми даде едно такова преди време като мислехме, че е нещо за ел. стъклата. За съжаление вътре всичко беше клеясало та с триста зора един приятел го възстанови. Сложих го, работеше но нещо ми ебава ел. огледалата и не ми се занимаваше да търся къде по жиците е проблема. Засега съм го зарязал из кашоните.
Дай ми го или ми дай парт номерат, аз ша си го взема новичко
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2