Как действа ABSa
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Как действа ABSa
Някой може ли да каже как то4но действа АБСа от рязкото ска4ане на педала на спира4ката нататак........
Какво става после,как и кога се задейства помпата на АБСа и така
Какво става после,как и кога се задейства помпата на АБСа и така
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Когато сензорите засекът блокирането на колелата, компютъра обработва данните от сензорите на тези колела, които са блокиралите и праща сигнал да се разблокират съответно. Просто ти го обясних. Това става мигновено.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
ок
Помпата подава импулси към спирачките,т.е. челюстите пускат и захапжат дисковете много бързо и с много малка амплитуда,колкото повече са импулсите в секунда толкова по качествен е АБС. Затова и педала вибрира силно при задействането му,оттам и специфичния звук - "кррррррр"...... 

- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Незнам ама моя ABS нещо не ще да ме спира
. Някой пробвал ли е да го откача , че ми се иска да видя как ще е без него? И ме притеснява да не натрупа някоя грешка ЕКУ-то като е откачен. Говоря за махане на бушона - такъв тип откачане.

- Larry
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: служебна кола...
- Детайли за колата: 1994 E36 M43
не знам дали е тук мястото, ама имам следното питане.
Значи от време на време ми светка лаплата на ABS-а. Като спра и запаля колата проблема се оправи но уви за малко. Като покарам 30-60 минути и пак светне. Не знам що така, направи ми впечатление че като мина през по-сериозна дупка и тогава веднага светла лампата. Имате ли идеи?
Значи от време на време ми светка лаплата на ABS-а. Като спра и запаля колата проблема се оправи но уви за малко. Като покарам 30-60 минути и пак светне. Не знам що така, направи ми впечатление че като мина през по-сериозна дупка и тогава веднага светла лампата. Имате ли идеи?
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
Възможно ли е някой от дат4иците да дава гре6на информация(4е има блокирало колело) и от там помпата да се вклю4ва без да е натиснат педала на спира4ката.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Да възможно е преди да ми изгори единия датчик напълно се включваше помпата докато върви колата и педала се повдигаше за 1-2 сек.
- Larry
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: служебна кола...
- Детайли за колата: 1994 E36 M43
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Larry написа:не знам дали е тук мястото, ама имам следното питане.
Аз имам същия проблем, но с лампата на ASC-то и при всяко тръгване ми мига, но незнам защо.Явно нещо се е повредила

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Не си изключвай Абс-а, на мен като ми спря да ми зарежда алтернатора и абс-а ми се изключи и в един завой си влизам с 80 и по време на завоя си натиснах спирачки и изправих завоя, малко е гадно без абс.
- FlippeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw e46 330xi Touring
- Мечтае да кара: S50B30 мурбо...
Аз карам без абс....има и ситуации в които абс-а те преебава + за да ти бачка както тряя абс-а е хубаво да си с перфектни гуми 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма ли да престанете с тия ретро-градски легенди как АБС-а те преебава... Чрез помпата компютъра на АБС-а контролира спирачното усилие върху колелата според данните за обороти, които идват от датчиците. Освен това импулсите към спирачките не са постоянна величина, а зависят точно от разликата в оборотите на въртене. Първите АБС управляваха всички колела заедно, после се появиха дву- и четириканални. Първите следят и контролират отделно предни и задни колела, вторрия вид следят и управляват всяко поотделно. Май е това в общи линии.
Never mistake motion for action...
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Leon написа:...
Ти сега недей да спориш..ще излезе някой карач ей сега и ще обясни как абс е глупава система и колко по-добър е без нея

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2