Поведение на Е36 зимата + подготовка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Окт 2007, 10:53

changethegame написа:Аз във Варна от 4 години не съм виждал сняг да се задържи повече от 2-3 часа, ако падне тая година ще си взема две зимни за отзаде :mhihi:

Мое да пиеш кафе докат се стопи и айде вкъщи :mhihi:

Кво да кажеме ние у планината :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Поведение на Е36 зимата + подготовка

Мнение от ивчо3 » 08 Окт 2007, 16:31

LuBo1 написа:До сега съм карал само коли с предно предаване и тракшън :mhihi: . Доста рядко ми се е налагало да пускам ЕТС (електроник тракшън контрол). Винаги като ми се е случвало някакво поднасяне на сняг съм го управял само от връщане на гъзта и леко с волана. До сега всяка зима съм си купувал Дебица Фриго 2 .
Притесняваме това задно предаване и тая лека и игрива задница ...
Аз сега си прая поднасяне на сухо само от газ ... представям си какво ще бъде зимата.
Трудно ли зацепва зимата тая задница ?
Лесно ли се контролира Е36 на сняг?
Какви премеждия може да се случат на хората качили се от от предно на задно зимата?
Съвети от препатили ?

То ми е ясно че ще бъде яко фън ама ..... ;)

Не разбирам защо всички смятате автомобилите със задно предаване за неустойчиви? Лично аз карам коли с предно предаване и зимата /когато има сняг/ хвърлям ключовете на друг колега да я кара. Напротив, който е свикнал не само, че бмв-то е по-устойчиво на сняг и други условия, но и доставя много по-голямо удоволствие при шофиране. Лично няколко пъти щях да катастрофирам със служебната "Октавия", с нови зимни гуми "Мишлен", когато отнема от газта преди завоя и след това рязко завия. Имам свидетели когато се спусках със старото ми БМВ 318 i , модел от 1985 година през зимата от "Щастливеца"- Витоша до София, при това с откъртена стабилизираща щанга на предните колела. Задминавах останалите коли, като спрели. Това са тези прехвалени коли с предно предаване- абсолютни детски автомобилчета, без характер. Спокойно мога да дам служебните кочини с предно предаване на детето да ги кара, въпреки, че е на 6 години.

Предишна

Назад към E36