сложих МЕТАН на мойто BMW
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
сложих МЕТАН на мойто BMW
Сложих Метанова уредба на моята 318 и искам да споделя с вас за какво иде реч
Значи,сложих и 2 малки бутилки по 20кг една до друга,като общо сабират 6кг метан ,малко багажника отиде ама карай.Цената на 1200лв+30лв за документ (озаконяване)сложих я в кв.Обеля,монтира се за един ден.Така сега за разхода, пълня за 6.70лв и минавам 135км,ааа забравих да кажа че паля на бензин и автоматично прехвърля след 2500 оборота,като си на метан тръгва по мудно към 2000 оборота трябва да си,горе долу е това ако има нещо питайте,аз съм против всякакви такива неща ,но с тази цена на бензина няма как
,а така мога да карам 3 пъти повече с любимата си кола 

- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Колега, щом си "сложил главата в торбата" , връщане назад няма
......Знам, че има много противници както на газта, така и на метана, но не може да се отрече, че и двете системи щадят джоба, и то сериозно. Единствената ми положителна емоция с тая А тройка, дето я върнах, беше газовия и инжекцион, особено след като бях слязъл току що от шестака
. Карай си колицата със здраве и си я коткай - имам познати, които от пет възможни дупки по пътя минават през шест
, колите са им като кочини и след година ми се оплакват, че "била егати боклука"........Както казват старите хора - трябва да хвърлиш назад, за да намериш отпред!!! Поздрави!!!!

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
euroto написа:Ами избора си е твой, но помислил ли си, че така може и да и скъсиш живота 3 пъти по бързо![]()
чул ли си за строшено такси като масово са на газ и метан

както некои каза ебах БМВто нали е УЖ по здраво

а за вървежа нема ко да говорим .. то са едни бегачки 318/320 та мани мани ...

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Някакси страмно звучи БМВ на метан, но както и да е, щом целиш икономия и те кефи колата - то това е най-важното!Дано само нямаш проблеми, че тогава нали знаеш евтиното излиза по-скъпо! 

- riks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60-525, Е46 н46б18А
metan
Ами и аз да ти кажа нещо моето е 316 с М40 маторя и отначало като теб точно до 2000 об. наемаше мудно сега му сложих някакъв адванс процесор направо къса гумите като тръгва а и след 4500 вече също много върви без процесора ги броеше разхода пада, незнам но почти не намирам разлика от на бензин както е сега аспуха вече е червен и минам 230км исвънградско с 10лв. днес го засичах до Димитровград а в града от 140 до 160км. говоря за Сливен.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
и аз имах такива газови устроиства газ-метани и тн.
но по стечение на обстоятелствата един ден се ядосах и ги озхвърлих
от тогава карам на бензин и съм много доволен
вярно че идва скъпо но хич не мисля слагам и карам като има карам като няма некарам
но пък не се притеснявам за нищо
въртя паля и карам
не за друго ама дебитомера беше леш мъркучите и те и сичко на бенз беше леш
и кат беше с та пкочка хич не вървеше
има една отсечка засичах го като беше с газта и плочката
вдигах 180км/ч повече неможеше
махнах плочката газта сичко пак го засякох
215км/ч
ако ще е ще е газов инжекцион
не е толко страшнол на бензин(като не си правиш сметката де)

но по стечение на обстоятелствата един ден се ядосах и ги озхвърлих
от тогава карам на бензин и съм много доволен
вярно че идва скъпо но хич не мисля слагам и карам като има карам като няма некарам

но пък не се притеснявам за нищо
въртя паля и карам
не за друго ама дебитомера беше леш мъркучите и те и сичко на бенз беше леш
и кат беше с та пкочка хич не вървеше
има една отсечка засичах го като беше с газта и плочката
вдигах 180км/ч повече неможеше
махнах плочката газта сичко пак го засякох
215км/ч

ако ще е ще е газов инжекцион

не е толко страшнол на бензин(като не си правиш сметката де)

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ти 1-во трябва да ги избиеш тия 1200лв, а през тва време ако нещо стане си яко цакан. Дано нищо му няма.
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
zBoost написа:Ти 1-во трябва да ги избиеш тия 1200лв, а през тва време ако нещо стане си яко цакан. Дано нищо му няма.
Напълно подкрепям мнението на колегата.
Все ми е чудно как се правят тия сметки с разните му там газообразни горива.Ако не е служебна кола и да навърта по 200км на ден как ще се избие тази уредба не ми е ясно.Това което ще се даде за бензин едвали ще достигне стойноста на една такава уредба.Повечето хвърлят една камара пари и после се кефят колко евтино гори,за мен такива сметки не са коректни.Ако я караш 2 години таз кола на газ или метан значи през първата година трябва да "избиеш уредбата"и втората година да ти е на далавера.
Нека колегите с газови и метанови уредби не се обиждат, изразих само моето скромно мнение.
Поздрави.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
CONAN написа:zBoost написа:Ти 1-во трябва да ги избиеш тия 1200лв, а през тва време ако нещо стане си яко цакан. Дано нищо му няма.
Напълно подкрепям мнението на колегата.
Все ми е чудно как се правят тия сметки с разните му там газообразни горива.Ако не е служебна кола и да навърта по 200км на ден как ще се избие тази уредба не ми е ясно.Това което ще се даде за бензин едвали ще достигне стойноста на една такава уредба.Повечето хвърлят една камара пари и после се кефят колко евтино гори,за мен такива сметки не са коректни.Ако я караш 2 години таз кола на газ или метан значи през първата година трябва да "избиеш уредбата"и втората година да ти е на далавера.
Нека колегите с газови и метанови уредби не се обиждат, изразих само моето скромно мнение.Поздрави.
колега познаваш ли някои от клуба лично .. да ми покажеш кои си сменява всяка година колата ... то некои още карат доста стари модели поради липса на $ за по нови ти къде отиде ... ако можех сега година да си зимах ново БМВ ехееееееее ... ама на тате не е министър

ми то грубата сметка ко показва - 5 лв на 100км метан.
бензин - в най добрия случай средно ще е 20 лв на 100 км
разликата е 15 лв от всеки 100км.
при дадени 2000 лв за уредба тва прави 13 - 15 000км и е избита уредбата.
тези километри спокойно се правят дори от неделен пенсионер за 1-2 г. или греша ?
разбира се , уважавам избора на всеки да си кара както сметне за добре. успех
тези километри спокойно се правят дори от неделен пенсионер за 1-2 г. или греша ?

разбира се , уважавам избора на всеки да си кара както сметне за добре. успех
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
ми то грубата сметка ко показва - 5 лв на 100км метан.
разбира се , уважавам избора на всеки да си кара както сметне за uote]добре. успех[/q
Ами аз съм неделен пенсионер явно, за 2години правя към 12 000 км.
Работата ми е свързана с пътуване и не ми остава време за повече.
И трябва да карам още 2 години за да си струва цялата гимнастика.За себе си правилно съм преценил ,че няма смисъл.
Колкото до това кой кога си сменя колата мисля ,че няма правило и норма и едвали това ще е критерия за поставяне на метан или газ.
разбира се , уважавам избора на всеки да си кара както сметне за uote]добре. успех[/q
Ами аз съм неделен пенсионер явно, за 2години правя към 12 000 км.
Работата ми е свързана с пътуване и не ми остава време за повече.
И трябва да карам още 2 години за да си струва цялата гимнастика.За себе си правилно съм преценил ,че няма смисъл.
Колкото до това кой кога си сменя колата мисля ,че няма правило и норма и едвали това ще е критерия за поставяне на метан или газ.
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3