Как да разбера дали имам ASC? И дали работи?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Как да разбера дали имам ASC? И дали работи?
На няколко пати питам в различни теми, но никой не ми отговори. Та колата ми е 93'-та 318i с ремъка. Има ли начин да разбера ASC-то ми дали работи или дали въобще го има, понеже не съм виждал лампата да светва или другия вариянт е да не съм я забелязвал. Имате ли някакви идеи. БЛАГОДАРЯ!!!
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Мой приятел е с 91' накрая без никакви екстри базовия модел дори аирбег няма, нищичко няма и пак му светва лампата, че се включва като я понастапе по шипка нагоре в завоите. Нямат ли само големите двигатели копчето за изключване?
ре
batkoto написа:Мой приятел е с 91' накрая без никакви екстри базовия модел дори аирбег няма, нищичко няма и пак му светва лампата, че се включва като я понастапе по шипка нагоре в завоите. Нямат ли само големите двигатели копчето за изключване?
ASC+T се предлага за всички модели Е36 от началото на производството до края им! То се предлага като "ОПЦИЯ" и се доплаща. Няма ограничение за това дали се предлага на 318 TDS или на 328i, просто на последните е по-често срещан, защото там употребата му е по-нужна

Най-лесно може да разбереш дали имаш ако имаш или нямаш бутон с надпис ASC пред скоростния лост и по това, че при запалване светва лампата на ASC-то и после гасне (като тази на Airbag-а)

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Ок, но на този моя приятел с баварката няма бутон, а има ASC. Каза, че неможе да го изключва. Неговото табло е от тези, които имат обозначения на всяко отделение и на ASC-то има някав знак там, докато при мен моето табло е изцяло черно, в смисъл такъв, че като дам на контакт самата лампа трябва да светне за да се види изображението на всяко от отделенията(примерно на накладките или аербега, или ръчната, или за чистачките течността), та на моето табло неможе да се разбере дали имам означение за ASC, не светва лампа като дам на контакт, но може просто да е изгоряла лампичката или не знам, за това питам как мога да разбера дали го имам. Не е задалжително да имам и бутон за изключването му. Иначе си има отделение на стандартното място, което трябва да светва при определените обстоятелства, но а де
Нека и други се изкажат, та да видим. Не споря за това колега, просто казвам какво съм виждал и какво знам...

- batkoto
- младши ентусиаст
-
С очите си съм го видял това, няма начин да ме убедите в обратно. Лампата му се включва както обясних по-горе като зема да трагва да поднася горе по завоите на шипка. Няма бутон за изключване. Няма!
Добре бре много е лесно да провериш. Просто се опитай да завъртиш гуми и ако ти отнеме газта и започне да мига лампата значи имаш. Има и друга възможност да ти отнеме газта и да не светне нищо сиреч изгоряла ти е лампата. Но при даване на контакат ( и ти работи лампичката) трябва да светне и после да изгасне. Аз съм с ASC+T и имам и копче и така се случва. Виждал съм единствено на една Е34 на един приятел да я има тая екстра и без копче.
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Снощи беше мокро и рекох да я пробвам, по принцип ми е жал за колата да я пържа (само когато некви опели и голфове с "мега" тунингите се пънат край мене, тогава), а и я имам от половин година, но снощи припомпих от старт и влизане в завой и ми задържа доста. Дори се зачудих какво става в пърия момент, натиснах яко гаста, но не се изтреля, а задържа и общо взето като излезнах на правата се отпуши все едно. Естествено това стана за секунди некакви и на първа. Но лампа не светна. Възможно ли е да говорим за едни и същи неща? 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Няма Е36,което е оборудвано с ASC и няма копче за неговото спиране,или поне не и фабрично(изключае случаите,когато предишния собственик го е махнал) а за лампата на таблото и дума да не става...все едно да имаш АБС и да не светва при проверка на системата...като дадеш на 2ри контакт и светнат всичките лампи по таблото,тази на АБС гасне успоредно с АСЦ-то ако имаш такова,просто защото са на едни бушони и едни релета...то дори от вътрешната страна на капака на бушоните си пише 

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Утре ще проверя, ограденото. А на капака на бушоните ми пише ASC/ABS, но това може да е стандартен надпис на капака. Да няма да правят за всеки модел различен капак на кутията за бушоните!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Абе даваш на 4500 rpm и пускаш съединителя на 1ва и даваш гас. Ако върти гумците нямаш такова. Кво го мислиш толкова, нема ти се счупи колата ако врътнеш малко гуми не се излагай не са лади тва.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2