Пичове, защо паднаха толкова цените на е36-ците ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Окт 2007, 15:53

Моята е евтина.
И вероятно като захабяване малко от вашите могат да й излезат. Е, има 1-2 маркуча, дето може да се сменят.
Но няма М-пакет. Няма алуминиеви джанти. Няма разпарцуцани брони и прагове. Не е снижавана. Няма спортен волан. Няма кожен салон и за последното даже веднага в иказвам - не, благодаря!
И какво от това, след като аз не търся и не плащам за такива екстри?
Компфорта, който си търся, ми го осгурява. Не е хич без екстри.

Нямам нищо против да харесвате вашите автомобили и да искате да бъдат оценени екстрите им. Сигурно има кой да ги оцени.
Но понятието "кошници" малко не приляга на автомобили без М-пакет например.
Аз например от колега от форума с много такива пакетирания трудно ще си купя кола. Не заради 2 бона разлика. А защото искам колата ми да е живяла спокойно, а не да е ръгана и юркана, външно кукла а скоро за скрап.
Така че... И нефенското си има фенове, бъдете спокойни и преди всичко - по умрени.
Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 07 Окт 2007, 17:00

Момчета, здрасти!! Внимателно прочетох всички мнения, още преди да се регистрирам във форума ;) . В интерес на истината във всяко от изказаните мнения има истина - и за кошовете, които масово се предлагат, и за това, че хубавата кола струва немалко пари, и за това, че стандарта на живот малце по на Запад от нас е съвсем, съвсем друг и хората сменяват колите след 5-6 години без лични драми......Представете си следната картинка - среден чиновник в Германия, Австрия или пък дори Италия например да обикаля по два месеца тяхното си Горубляне, пък да лепи магнитчета, пък да търчи по диагностики, пък да се буди нощно време и да си вика - абе не се ли пр..бах, че не я взех оная кола вчера.....Смешно, ама и много, много тъжно / за нас де, не за тамошните граждани /!!
Ако мога да си позволя да ви дам един съвет - никога, ама никога не съжалявайте, че сте вкарали еди колко си пари в колата си, пък видите ли след три години не можете да и вземете нищо и т.н. Важното е когато отключите колата си, седнете в нея и си я подкарате, да ви е кеф на душата...както казва една банкова реклама - важното е да си добре и действително това е най-важното!!!! Поздрави на всички!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 07 Окт 2007, 17:53

D3BEP написа:Моята е евтина.
И вероятно като захабяване малко от вашите могат да й излезат. Е, има 1-2 маркуча, дето може да се сменят.
Но няма М-пакет. Няма алуминиеви джанти. Няма разпарцуцани брони и прагове. Не е снижавана. Няма спортен волан. Няма кожен салон и за последното даже веднага в иказвам - не, благодаря!
И какво от това, след като аз не търся и не плащам за такива екстри?
Компфорта, който си търся, ми го осгурява. Не е хич без екстри.

Нямам нищо против да харесвате вашите автомобили и да искате да бъдат оценени екстрите им. Сигурно има кой да ги оцени.
Но понятието "кошници" малко не приляга на автомобили без М-пакет например.
Аз например от колега от форума с много такива пакетирания трудно ще си купя кола. Не заради 2 бона разлика. А защото искам колата ми да е живяла спокойно, а не да е ръгана и юркана, външно кукла а скоро за скрап.
Така че... И нефенското си има фенове, бъдете спокойни и преди всичко - по умрени.
Поздрави!

Колега, не знам защо си мислиш, че наричам кошници стоковите е36-ци, говоря за състоянието на колата и външния вид!Аз лично, много рядко съм засичал стокова е36-ца лъскава!За това не слагай стоковите е36-ци под понятието кошници! ;) Повечето или са накичени с тея селските комарници, сякакви светещи елемента по-колата и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 07 Окт 2007, 18:04

А защото искам колата ми да е живяла спокойно, а не да е ръгана и юркана, външно кукла а скоро за скрап.

Ми купи си нова от завода!!!Или в твоита дето няма грам екстра бабата си беше забравила бастуна????? :mhihi: !
А че ние с колегите се кефим на м-пакет и т.н,аре моята като има м-пакет да сравним със твоята ,коя е във ''вътрешно по-добро'' състоянив!!!
Тва са комплексарски работи,аз си купувам колата защото е красива,колата на баща ми е чисто нова мога да карам и нея,но не тва си е любов кам модела нашето,пак ти като искаш да се потиш вав кола без климатик и да не ти е комфортно без рекарото си е твои избор!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Richmond » 07 Окт 2007, 18:07

Nukem написа:
А защото искам колата ми да е живяла спокойно, а не да е ръгана и юркана, външно кукла а скоро за скрап.

Ми купи си нова от завода!!!Или в твоита дето няма грам екстра бабата си беше забравила бастуна????? :mhihi: !
А че ние с колегите се кефим на м-пакет и т.н,аре моята като има м-пакет да сравним със твоята ,коя е във ''вътрешно по-добро'' състоянив!!!
Тва са комплексарски работи,аз си купувам колата защото е красива,колата на баща ми е чисто нова мога да карам и нея,но не тва си е любов кам модела нашето,пак ти като искаш да се потиш вав кола без климатик и да не ти е комфортно без рекарото си е твои избор!

Има много истина в поста ти! ;) :bowdown:
Изображение

Потребител
Аватар

?!?

Мнение от Blue » 07 Окт 2007, 18:16

И аз много се чудя на това
Вземаш си кола с мисълта да я продаваш,ами по добре вземи голф 3
че те по варят на пазара а и частите да я стегнеш са много ефтини:)
аз преди около 5 месеца си взех 325 тдс 94 год за 6800 и досега съм вкарал около 2000 лева още в нови амортисиори пружини и гуми но ве4е 2 месеца карам и нито трака нито лопа колата си е перфектна ама като като кажа 9 бона ти ко викаш,има ги и по 5 само 4е те са распадащи са :))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Окт 2007, 21:26

BMW_F1Team написа:
Nukem написа:

И много малко верни неща.
Колата ми има двузонен дигитален климатроник. И някои други екстри. Все едно какви, казах, че не предпочитам тея люти бегачки именно защото ценя комфорта и сигурността, ноо никой не го е чел.
Няма никаква следа от удар. Има дребни драскотини, заради които обаче не мисля да я боядисвам. Не че не мога, не че няма да е при твърде добър бояджия и не че няма да е направо без пари в сравнение с масово предлаганата услуга.Няма да стане нова от това, а дреболиите грозна не я правят, нямам чак комплекси и от колата си.
Рекарото... Нека не обсъждаме що за екстра. Тези, които го имат за голяма екстра, вероятно са със скромни физически данни. Бях говорил за една 320-ка, една от причиниите да не я взема беше именно кожен салон.
Ай да не вадя сега цитати от ваши или на колеги постове, според които
вече има Е-36 под път и над път, и ги карат всякакви отрепки, НО малко са расовите екземпляри и те се забелязват отдалеч

или пък
Жалко, че много ама адцки много станаха е36-ците тука макар и да са кошници 60-70%, но обикновенните хора не правят разлика между стокова е36-ца и да кажем М-пакетова

Че пак ше излезна черната Увца на форума, а ми писна вече.
Много от тея красавици са кошници, щото М пакетът е мноо важен, ама кат тече амортисьора ко ут туй и сега на мен комфортът ли ми е важен ил ида ми е ниска колата.
Но нейсе, вярвам, че схванахте идеята.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 07 Окт 2007, 21:38

Какво се ежите в темата бре :mhihi: , анономни сме и давай , айде малко уважение помежду... ;)
Моето мнение е че в БМВ пари са се наливали и пак ще се наливат , по важно е ефекта и удоволствието след това , не мисля че е на такова ниво при друга марка, може би няма и да имам възможност в краткия си живот да го проверя 8)
Като се връщах преди седмица от панаира , щом мернах табелата Русе ми се доплака,...това бяха 900км, "Шофиране с удоволствие" 8)
Минаха и заминаха стотици коли покрай мен ,никоя не пожелах , аз бях в нея... :arrow:

Хайде със здраве!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 07 Окт 2007, 21:45

Що да са евтини :roll: е да има някой по 4,5000 лв но добрите си държат цената. Скоро обикалях пазарите и имаше Е36 от 4000 до 12000 лв така, че не са им паднали толкова много цените. Хубавото винаги е скъпо и държи цена било БМВ или Бира :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Richmond » 08 Окт 2007, 1:11

D3BEP написа:
BMW_F1Team написа:
Nukem написа:

Колата ми има двузонен дигитален климатроник. И някои други екстри. Все едно какви, казах, че не предпочитам тея люти бегачки именно защото ценя комфорта и сигурността, ноо никой не го е чел.
Няма никаква следа от удар. Има дребни драскотини, заради които обаче не мисля да я боядисвам. Не че не мога, не че няма да е при твърде добър бояджия и не че няма да е направо без пари в сравнение с масово предлаганата услуга.Няма да стане нова от това, а дреболиите грозна не я правят, нямам чак комплекси и от колата си.
Рекарото... Нека не обсъждаме що за екстра. Тези, които го имат за голяма екстра, вероятно са със скромни физически данни. Бях говорил за една 320-ка, една от причиниите да не я взема беше именно кожен салон.
вече има Е-36 под път и над път, и ги карат всякакви отрепки, НО малко са расовите екземпляри и те се забелязват отдалеч

или пък
Жалко, че много ама адцки много станаха е36-ците тука макар и да са кошници 60-70%, но обикновенните хора не правят разлика между стокова е36-ца и да кажем М-пакетова

Много от тея красавици са кошници, щото М пакетът е мноо важен, ама кат тече амортисьора ко ут туй и сега на мен комфортът ли ми е важен ил ида ми е ниска колата.

Колега, майче не ми прочете по-горе поста :roll: ;)
Е36 си е красива кола, но мисля, че с М-Пакет или то поне да бъде истинска М-ка то тогава става още по-красива и уникална ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от SkyWalker » 08 Окт 2007, 1:39

D3BEP написа:
BMW_F1Team написа:
Nukem написа:

или пък

Колега,

въпреки, че някои съфорумци са малко крайни в изказа си, по принцип ти май не схващаш идеята :idea: Не говорим за тъпа имитация на истински ///М пакет за 2,40 от кварталния майстор, а за оригинални BMW тунинг части, които именно BMW са предценили, че подобряват външния вид и аеродинамиката на Е36 в посока повече агресия и по-спортен вид от СТОК варианта :idea: Защо си мислиш, че хора, които влагат по 2000-3000 лв. за ///М пакет икономисват 200 лв. за амортисйор? Не знам колко пъти ти се е случвало да седнеш в ///М седалка от Е36 купе, но повярвай, така издигания от теб "Комфорт" ще придобие ново значение след това :mhihi: Добави към това варианта тази седалка да е ел. с подгрев и лумбал съпорт и забрави да ти повярва някой, че би избрал платненото салонче на седана без Up-грейд ;) Не мога да разбера и защо си мислиш, че екстрите са нещо излишно, защото те май за това са измислени - за да ги искат хората. В добавка от BMW май доооста добре разбират какво ТОЧНО искат хората ;) Не знам за какви комплекси говориш за хората, които поддържат перфектен вида на автомобилите, които обичат :confused: Ако днес не те дразнят драскотините по колата ти, то утре най-вероятно няма да те дразнят и празните бутилки по пода и липсващия таз и т.н. и т.н. ... схвана идеята. Секунда по-късно ще разбереш, че не караш BMW, а кочина, която на предния капак има някаква поибеляла кръгла емблема, на която не се чете надписа и май така е по-добре:) Новата емблемка няма да подобри комфорта, нали така???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 08 Окт 2007, 8:52

Идеята на колегата, и аз го подкрепям с две ръце за това, беше че повечето хора, които държат на оптичния тунинг, обикновено "изнасилват" хубавия автомобил. Знаеш ли колко често ме изпреварват коли в полуразпад, но забежи : "с много як тунинг"? Това че амортесьорите са изпуснали, гърнето едва ли не се влачи по асвалта, а двигателят гори масло, колкото и бензин - няма значение! Основната идея е следната: тунингованите автомобили, дори да се поддържат, се карат безрасъдно, имат повече удари и са по-амортизирани. Разбира се всяко правило си има изключения, не изключвам възможността да има много читави автомобили "втора ръка" с лети джанти, М-пакет, angel's ayes, спойлерчета и не-знам-още-какво, но със сигурност има повече сток-чета, които биха ти излезли по-евтино, дори ако им направиш оригинален тунинг след покупката.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Окт 2007, 10:28

Точно.
И не разбирам в какво ме убеждаваш, Skywalker.
Че М-пакетът бил хубав, бил оригинален, струвал едиколко си....
Е аз НЯМАМ тая потребност. Колкото и да е хубава .Това, което трябва да схванеш ти пък е че не всяка екстра, предложена от БМВ е по вкуса на всеки потенциален купувач.
Хубави 15-ки може и да си купя. 17-ки сигурно няма, ако и колата и джобът ми да могат да ги понесат. Не искам да тормозя окачване, стабилност, набиране.
Затова пък ако нещо усетя по климата, по ела или пък някакви шумове и т.н. обикновенно веднага търча по приятелчета - монтьори или сервизи. За мен това е важното. Стабилността и комфорта вътре. Не виждам с какво ми допринася аз това лайсната отвън или ножарската броня... Количката е стара и според мен тунинговането почва да й стои като на мече звънче. Привлича вниманието, н ое демоде. Гледал съм теми с коли тук... Има 2-3 коли Е36 тунинг, които ми харесаха, последната беше на снимка на колегата от събора в чужбина... А са показани десетки... стотици...

Така че въпрос на вкус. Мога доста да говоря против тунинга. Но не го правя. Не виждам за какво тогава е тоя хитър изказ по отношение на нетунингованите коли. Че аз съм си купил кола. Искам да е здрава, стабилна, комфортна, да има малк оповече място, да мога да разчитам на нея. За това съм си я избрал такава и си я харесвам.

А не "мани ги селяците с теа сток машини с на бабата бастуна вътре без ни една екстра" или пък "хаха тва БМВ ли е кат е само 4 цилиндъра"... Вземете се в ръце. Уважавам ви, че сте фенове, но това като че ли не ви поставя над останалите потребители.
Гледах тука момчето пуснало теа за крушката на фара. 3 литра смях. Аве хора, тов е форум за да се уважаваме и да с ипомагаме, а не за да изпъкнат някои над простолюдието. То и тез, които много държат да им похвалят придобивките и постиженията във форума знаете ли всъщност къде не им ги хвалят?

ПП. Погледнах ти колата.
Да, красива е. Добре поддържана и вероятно лапа много за поддръжка.
Дали бих си я купил? Никак. Даже и по - евтино от моята да ми я дадеш. Кефи ме цвета и фаровете. Моята е още с жълти мигачи. Цигания, а :mhihi: ?
За комфорта... Качвал съм се на коли, повечето от които ти си виждал вероятно на картинка и ми са ясни неща като комфорт какво значат за мен. Не знам дали те учудва, но и комфортът е индивидуален. В момента има зверски кожени седалки с аспирация и климатици, които не разбираш откъде духат и кави ли не чудеса. Е, и тея седалки не ме кефят, просто защото не обичам лятно време да залепям за седлаката и да ставам плувнал в пот. Не знам дали ще те учуди тогава че не харесвам кожоподобния салон на старата тройка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 08 Окт 2007, 11:38

Пичове много я задалбахме темата,този бил такав колата му била такава,всички щом сме в този форум значи се интересуваме и се грижим за колите си съответно всеки сопред възможностите си,сега вярно е че всеки има различен вкус и му харесват различни неща!Тук просто си обсъждаме няма лоши чувства,няка обвинения!А че няколко момчета пуснали теми за крушки,няма лошо секи се учи,ще му напомни някои за търсачката ще потерси там следващия път!
Само ми е болно че много хора не правят разлика между една и друга е36-ца сичките били стари боклуци и т.н,но да вметна визирам външни хора, не от форума които си нямат представа!
И последно само да кажа че съм много доволен от форума,просто има неща които маистор не може да ги диагностицира,трябва да му намериш проблема,да му разпечаташ схемите и т.н!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 08 Окт 2007, 16:07

Пичове темата тотално мутира :mhihi: всичко на всичко има 4-5 мнения по темата. Всичко останало е меко казано брътвежи и мерене на пишки. Както и да е не това ми беше целта и питането.

Ще повторя въпросите си за тези, които не са го разбрали:

1. Защо бмв е36 е доста по-евтино от прекия конкурент МБ Ц-класа същите години.

2. И защо цените на е36 конкурират по цени италианските автомобили същите години /лично мнение/.

Ще помоля да се придържате до колкото е възможно към темата за други мнения ползвайте раздела "Извън Темата":
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=4

В противен случай е по-добре някой да я заключи тая тема.

Много поздрави.

ПредишнаСледваща

Назад към E36