За боята ???
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Niko M3
- кандидат ентусиаст
-
За боята ???
Здравейте на всички, бих искал да ви попитам може ли да имам проблем с полицията ако си пребойдисам колата в малко по различен цвят, в момента е цвят бордо по талон (KARMINROT 172/3 по табелка) но е моралано и матерялно остаряла тая боя пък и след градушката... та аз искам да я направя пак бордо ама металик най често го има на е36 ама не му знам номера и името
.
Ако някой може да каже дали това би било проблем въпреки че и двата цвята са бордо
моля

Ако някой може да каже дали това би било проблем въпреки че и двата цвята са бордо

Супер. Сега отиди да си купиш opel нафтичка и ще се возиш от сервиз до сервиз икономично 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
A, с различни нюанси на един и същи цвят не би трябвало да има проблем, чак толкова не се задълбочават. За пример виж такситата - всички са жълти, но едни са почти оранжеви (сигурно с примес на червен цвят), други са бананово жълти (много светло) и т.н. Съмнява ме да се водят в талона не знам какъв си жълт, а просто жълт
И най-накрая - ако все пак имат някаква експертна оценка на цвета (като се замисля ми се струва абсурдно да имаме такива специалисти), то не виждам проблем да смениш талона в КАТ с регистрация на новия цвят (което обаче е свързано с много нерви и време).
Между другото бордо по ли ти харесва от светлите, червени цветове - примерно
314 Hellrot Bright Red Standard Red 51 91 1 052 270
138 Zinnoberrot Cinnabar Red Standard Red 51 91 1 930 082
308 Brilliantrot Brilliant Red Standard Red 51 91 9 061 860
415 Hellrot II Bright Red II Metallic Red 51 91 0 006 91 3
п.с. Teзи цветове ги копнах от тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... hlight=rot

Между другото бордо по ли ти харесва от светлите, червени цветове - примерно
314 Hellrot Bright Red Standard Red 51 91 1 052 270
138 Zinnoberrot Cinnabar Red Standard Red 51 91 1 930 082
308 Brilliantrot Brilliant Red Standard Red 51 91 9 061 860
415 Hellrot II Bright Red II Metallic Red 51 91 0 006 91 3
п.с. Teзи цветове ги копнах от тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... hlight=rot
BMW only!
- Niko M3
- кандидат ентусиаст
-
Незнам ако го направя червено мисля че ще имам проблеми , все пак в талона е бордо, а не ми се разправя КАТ, смяна талони, опашки, губене на време и др. затова по близо до оригиналния цвят но металик и мисля че ще стане доста хубаво
но ще видим кво ще излезе 

Супер. Сега отиди да си купиш opel нафтичка и ще се возиш от сервиз до сервиз икономично 

- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
А колко цвята са разрешени да има колата....аз знам че може само два,но съм виждал коли с много по вече цветове.Даже видях една кола на която всяка врата беше с различен цвят и тавана беше друг...абе поне 6 цвята имаше по нея.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- Niko M3
- кандидат ентусиаст
-
Stennli написа:А колко цвята са разрешени да има колата....аз знам че може само два,но съм виждал коли с много по вече цветове.Даже видях една кола на която всяка врата беше с различен цвят и тавана беше друг...абе поне 6 цвята имаше по нея.
Аз мисля че ако са описани в талона няма проблем

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Re: За боята ???
Niko M3 написа:... може ли да имам проблем с полицията ако си пребойдисам колата в малко по различен цвят...
В молбата за промяна бях писал само "зелен", а всъщност е "масленозелен металик". Чичката на канала изобщо не отвори дума за оттенъка, но със замах дописа "металик" след цвета

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

7 мнения
• Страница 1 от 1