Ебати тъпата държава !!!!
Модератор: Общи модератори
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
bmw maniqk ivo bmw написа:Имах предвит, че точно защото гледаме в паничката на други хора сме на това дередже.Вместо да мислите как да си изкарвате парите вие си губите времето да се оплаквате колко е скапана държавата и да обсъждате богаташите как са си изкарали парите и тн.[/b]
Е как ве братко?
Дай ми идея как падат парите от небето. Или как се вадят.
В тая държава получават много тея дето работят най - малко.
От тея, дето работят много единствено се иска да работят повече.
Опитите да преговаряш за собствения си труд и отговорности водят до уволнение.
На почит са тези, които лицемерничат, подмазват се и основното което правят, е че топят колегите си пред шефовете. Всеобщо явление в тъпата ни държава. Бил съм и мениджър, и обикновен продавач. И в София, и в страната. Навсякъде едно и също. Не знам, може би аз съм с грешни разбирания, но ако бях собственик, между ези хора бих си подбирал хората за уволнение - те не си гледат работата, а работата на другите и влошават работния климат. Не, че нямам нужда от информация, но хората затова с измислили счетоводство и финанси, вътрешен контрол и фирмени правила.
Не знам, ако това са работниците и културата на бъдещето, аз не мога да се пречупя. Сигурно ще ида да живея в гората. Не мога да ходя да топя хората с които работя и които трябва да ми пазят гърба, не мога да не гледам собствените си цели, а да наблягам на слухтенето.
Богати... Кои са богатите хора, които познавате?
Аз познавам няколко.... Един със състояние в десетки милиони. Друг с повече.... Сигурно и за други мога да се сетя, но не ми се рови.
На първият в далченото минало му виси дело. Бил на висок пост в голямо предприятие. И от предприятието изчезнали - забележете - кранове... Мисля, че това беше. Големи кранове, няколко броя. Всеки сигурно е струвал милиони още тогава...
Делото е спряно, макар че познавам човек на служба, който е събирал материал за него.
Другият пък е прочут с роднина, поставил началото, известен като организатор на корупцията в съда на местно ниво....
Даже не говорм за "куфарчета с пари" или "партийни сметки". На тия хора си им стои едно съвсем ясно тъмно минало.
Те ти определят живота. Те слагат бариерите кой може и кой не може да продава. Кой може и кой не може да е в бизнеса...
Дай ми изхода? Говорим не лично за мен, стратегически, за цялата държава.
Туй ли е предприемчивост? Трябват ми пистолет, за да ограбя някого, и лицемерие за да правя мили очички пред тези, които смятам да излъжа и унищожа?
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Мдааа в тая държава не можеш да развиеш голям бизнес, ако никой не стои зад тебе. Има една приказка, че не е важно кой си, а кого познаваш. Само да уточня, че печалба от няколко десетки хиляди лева на месец не е голям бизнес
Той дори и към среден не клони. Това е малък бизнес. У нас обаче категориите са малко сбъркани и за нас трябва да има дребен, ситен и кокошкарски бизнес - те до един са с печалби не по-големи от заплатата на един добре платен европеец.
Сори за офтопика, но ДЗВЕР е прав!
За да не сме голословни, ето и един пример: мой познат работи в сферата на строителството - има си човека бетонови центрове, бетоновози, помпи, кранове и т.н. Строи. Но като се опитал да купи и асфалтов център, дошли едни бизнесмени и му казали, че не иска да си купува асфалтов център. Просто до там му стигат връзките, това е. В мафиотския бизнес не можеш да влезеш току така
Иначе по темата няма много какво да се каже. Изисквания. Мислехме си, че Европа е готина мацка, ма се оказа, че така му викали на един здравеняк с голям... прът
Ся ше ни шбибат както, когато и където си пожелаят.
Та така, заглавието на темата обобщава всичко.

Сори за офтопика, но ДЗВЕР е прав!
За да не сме голословни, ето и един пример: мой познат работи в сферата на строителството - има си човека бетонови центрове, бетоновози, помпи, кранове и т.н. Строи. Но като се опитал да купи и асфалтов център, дошли едни бизнесмени и му казали, че не иска да си купува асфалтов център. Просто до там му стигат връзките, това е. В мафиотския бизнес не можеш да влезеш току така

Иначе по темата няма много какво да се каже. Изисквания. Мислехме си, че Европа е готина мацка, ма се оказа, че така му викали на един здравеняк с голям... прът

Та така, заглавието на темата обобщава всичко.
It's not who You are, it's who You know...
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
zAcK написа:bmw maniqk ivo bmw написа:Целта ми не е била да ви "отворя очите" аз написах как ги виждам нещата.
Пишеш глупости. Щото аз мога да давам всеки месец по 650 лв. на
държавата и после да не гледам кой ги краде, така ли![]()
![]()
![]()
Нечовешката логика извади ей![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Щото аз ако не си платя данъците, осигуровките и т.н. ще ми скъсат
гъза, а ония богатите не стига, че не внасят това, което им се полага
в държавната хазна ами и прибират малкото което има там![]()
![]()
Добре бе плюй ги дано така се почувстваш по-добре и дано оправиш държавата.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ми не,само той няма да оправи държавата,ама има право да се ядосва,а и такива като него,които не вла4ат,а ба4кат могат да създадат нова и по-добра България,а не мекотели и парашутисти и не знам кви други екс 4енгета,мутри и осталная своло4...
Няма да пиша много в този пост,колегата Дзвер е написал по4ти вси4ко,което и аз мисля.

Няма да пиша много в този пост,колегата Дзвер е написал по4ти вси4ко,което и аз мисля.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- tin
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Ми не,само той няма да оправи държавата,ама има право да се ядосва,а и такива като него,които не вла4ат,а ба4кат могат да създадат нова и по-добра България,а не мекотели и парашутисти и не знам кви други екс 4енгета,мутри и осталная своло4...![]()
Бате по-хубаво от БЪЛГАРИЯ НЯМА !!!!!!!! ама няма !!!
Бил съм навсякаде по света и за мен по - убу от тука няма (Бразилия св доближава малко) . Ходи за 1-2 год да видиш ше ти се реве за еи такива емоции що иначе УМИРАШ от скука !!!

гадна работа е,но в България никога не можеш да направиш толкова пари,колкото на запад-освен ако си мутраzAcK написа:Опа пич, малко бъркаш. Не ми е писнало в БГ. Писнало е някви
тарикати да искат да ме прецакват. Та затова се дразня. Иначе тука
много си ми харесваПък и всички приятели са ми тука.
Бях една година в Германия, после ходих насам натам. Тук си ми е
най-добре. Просто копелетата само искат да ни цакатТа затова.
Т'ва гурбета гадна работа![]()
![]()
![]()
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
дзвера и логаут са напълно прави!
ама ние нищо не можем да променим.....
ама ние нищо не можем да променим.....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Bogat-Beden
-
-
tin написа:Bogat-Beden написа:Ми не,само той няма да оправи държавата,ама има право да се ядосва,а и такива като него,които не вла4ат,а ба4кат могат да създадат нова и по-добра България,а не мекотели и парашутисти и не знам кви други екс 4енгета,мутри и осталная своло4...![]()
Бил съм навсякаде по света и за мен по - убу от тука няма (Бразилия св доближава малко) . Ходи за 1-2 год да видиш ше ти се реве за еи такива емоции що иначе УМИРАШ от скука !!!
3та година живея в 4ужбина,живял съм в три разли4ни държави,за скуката си 100 процента прав,ама живота не е безкрайно парти ,за съжаление трябва да се работи,да се пе4ели,да се планува ,а тези работи са доста трудни за нормални хора в БГ...Адски много минуси има гурбет4ийството,и на мене ми се живее в БГ,ама ако може си4кото мутра,политици,к**ва нарежда4ки и измамници да ги пратим на Марс или в Сибир да цепят камъни

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- tin
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:tin написа:Bogat-Beden написа:Ми не,само той няма да оправи държавата,ама има право да се ядосва,а и такива като него,които не вла4ат,а ба4кат могат да създадат нова и по-добра България,а не мекотели и парашутисти и не знам кви други екс 4енгета,мутри и осталная своло4...![]()
3та година живея в 4ужбина,живял съм в три разли4ни държави,за скуката си 100 процента прав,ама живота не е безкрайно парти ,за съжаление трябва да се работи,да се пе4ели,да се планува ,а тези работи са доста трудни за нормални хора в БГ...Адски много минуси има гурбет4ийството,и на мене ми се живее в БГ,ама ако може си4кото мутра,политици,к**ва нарежда4ки и измамници да ги пратим на Марс или в Сибир да цепят камъниза огрев,не знам...Ако и да не ти се верва,и в Бг съм пе4елил добре,даже пове4е октолкото в 4ужбина,и то с 4естен труд,ама пак ме дразни помията батко,не знам...
ше ти дам примери на 3 мой познати . Единия е банкерче ама пълен зубар , на 34-5 години , патува си още с трамвая . Без никакви връзки работи в банка и си изкарва по 8 хилки на месец и си плаща данаци за тях даже! за кво му е да ходи в чужбина ?
2рия добър програмист изкарва 3 хилки на месец и му офертират да ходи в в америка за 3хил $ . като си плати квартирата и разходите по патуването то му излиза по малко то БГ от колкото в USA . за кво му е да ходи в чужбина ?
Друг лучай - оня ден ми звани един познат с софтуерна фирма и вика трябва ми човек еди къф си с базови познания - обаждам се аз на първите познати , отсреща отговор - ЕМИ И НИЕ ТЪРСИМ ТАКЪВ !!, обаждам се аз на на втора фирма , отсреща отговор - ЕМИ И НИЕ ТЪРСИМ ТАКЪВ !!
Т.е. аз къв извод си вадя : В БГ има мн. ама мн. голям шанс да се реализираш но зависи кой си и каде си . естествено че в с. Киримитково неможе да си търсиш работа за мулеколярен химик.
Само да отбележа че в момента цялата индустрия от западна европа се премества в Источна европа и китай. Корабостроителници автомовилни заводи и т.н. Лично съм свидетел как опразника полвината завод на Мерцедес в Бремен и останаха празни халета и 5-6 хил. безработни.
А иначе на такива дето са отишли в испания за зидаромазачда изкарват по 800 Еур дето 300-400 им отиват за изхранване или нощна фея и да ми твардят че в чужбина са направили кариера и като са се върнали и в центъра на селото са извъртели новата астра кабрио 1992г. са номер едно.
Друг е въпроса че кадърен майстор в БГ вече изкарва над 1500лв /месец.
Но всичко е мн. относително и мн. зависи човек как си го направи. Може да си прав за тебе си , но аз от това което виждам мисял че съмм си прав

- Bogat-Beden
-
-
Тва с 8те хилки заплата и да го видя няма да го повярвам,у4ил съм финанси и имам колеги,кото работят в системата от 3.4 години и са в пъти дале4 от тази заплата... А тези майстори в испания дето взимат по 800 ЕУР,някой те е излъгал,ако е майстор под 60/70 еур на ден не пада,ама какво знам аз,да не съм живял 2 години там...И имат разходи,верно е ,а в БГ нямат ли разходи
Като цяло по твои сметки излезе 4е в БГ стандарта е по висок от Америка и Западна Европа
и както казах,ако и 5 хил.лв да вземам в БГ,което е нау4на фантастика
,пак не ми се живее там,да тръпнеш за колата си ,за жената си,за детето си ,всеки ден помия по новините,шото просто няма друго,ужасно обслужване,навсякъде гледат да те излъжат както и с колкото могат,да не дава Господ да се разболееш или да останеш без работа,да продължавам ли...Както казах,не вси4ки в БГ живеят в Сф и са млади и кадърни,добре заплатени специалисти или имат успешен собствен бизнес,евала на такива,ама са малцинство,а не правило....И се радвам 4е спориш,в спора се ражда истината,нали така у4еше майевтиката 

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Като сте толкова недоволни взимайте си куфарите и марш в чужбина
Някой хора ви обясняваха как са нещата ама вие продължавате да ми ревете как в бг нищо неможело да се постигне:!:

Последна промяна bmw maniqk ivo bmw на 06 Окт 2007, 17:12, променена общо 1 път

- Bogat-Beden
-
-
bmw maniqk ivo bmw написа:Като сте толкова недоволни взимайте си куфарите и марш в чужбина![]()
Добро утро,приятел,ние отдавна СМЕ в 4ужбина,ама представи си БГ не е твоя и не ни гони с такива нацупени физиономии,не сме ние виновни за тоя хал