Ебати тъпата държава !!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 05 Окт 2007, 9:39

bmw maniqk ivo bmw написа:Имах предвит, че точно защото гледаме в паничката на други хора сме на това дередже. ;) Вместо да мислите как да си изкарвате парите вие си губите времето да се оплаквате колко е скапана държавата и да обсъждате богаташите как са си изкарали парите и тн.[/b]

Е как ве братко?
Дай ми идея как падат парите от небето. Или как се вадят.
В тая държава получават много тея дето работят най - малко.
От тея, дето работят много единствено се иска да работят повече.
Опитите да преговаряш за собствения си труд и отговорности водят до уволнение.
На почит са тези, които лицемерничат, подмазват се и основното което правят, е че топят колегите си пред шефовете. Всеобщо явление в тъпата ни държава. Бил съм и мениджър, и обикновен продавач. И в София, и в страната. Навсякъде едно и също. Не знам, може би аз съм с грешни разбирания, но ако бях собственик, между ези хора бих си подбирал хората за уволнение - те не си гледат работата, а работата на другите и влошават работния климат. Не, че нямам нужда от информация, но хората затова с измислили счетоводство и финанси, вътрешен контрол и фирмени правила.
Не знам, ако това са работниците и културата на бъдещето, аз не мога да се пречупя. Сигурно ще ида да живея в гората. Не мога да ходя да топя хората с които работя и които трябва да ми пазят гърба, не мога да не гледам собствените си цели, а да наблягам на слухтенето.

Богати... Кои са богатите хора, които познавате?
Аз познавам няколко.... Един със състояние в десетки милиони. Друг с повече.... Сигурно и за други мога да се сетя, но не ми се рови.
На първият в далченото минало му виси дело. Бил на висок пост в голямо предприятие. И от предприятието изчезнали - забележете - кранове... Мисля, че това беше. Големи кранове, няколко броя. Всеки сигурно е струвал милиони още тогава...
Делото е спряно, макар че познавам човек на служба, който е събирал материал за него.
Другият пък е прочут с роднина, поставил началото, известен като организатор на корупцията в съда на местно ниво....
Даже не говорм за "куфарчета с пари" или "партийни сметки". На тия хора си им стои едно съвсем ясно тъмно минало.
Те ти определят живота. Те слагат бариерите кой може и кой не може да продава. Кой може и кой не може да е в бизнеса...

Дай ми изхода? Говорим не лично за мен, стратегически, за цялата държава.
Туй ли е предприемчивост? Трябват ми пистолет, за да ограбя някого, и лицемерие за да правя мили очички пред тези, които смятам да излъжа и унищожа?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 05 Окт 2007, 9:59

Румен Петков обясни, че средната цена на паспортите в ЕС е 50 евро, но в България ще се направят усилия да е по-ниска и цената да бъде “социално поносима”

:twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Re: Ебати тъпата държава !!!!

Мнение от tin » 05 Окт 2007, 10:23

Това никога няма да стане! Някои журналист е преувеличил малко :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 05 Окт 2007, 10:31

Мдааа в тая държава не можеш да развиеш голям бизнес, ако никой не стои зад тебе. Има една приказка, че не е важно кой си, а кого познаваш. Само да уточня, че печалба от няколко десетки хиляди лева на месец не е голям бизнес ;) Той дори и към среден не клони. Това е малък бизнес. У нас обаче категориите са малко сбъркани и за нас трябва да има дребен, ситен и кокошкарски бизнес - те до един са с печалби не по-големи от заплатата на един добре платен европеец.

Сори за офтопика, но ДЗВЕР е прав!

За да не сме голословни, ето и един пример: мой познат работи в сферата на строителството - има си човека бетонови центрове, бетоновози, помпи, кранове и т.н. Строи. Но като се опитал да купи и асфалтов център, дошли едни бизнесмени и му казали, че не иска да си купува асфалтов център. Просто до там му стигат връзките, това е. В мафиотския бизнес не можеш да влезеш току така ;)

Иначе по темата няма много какво да се каже. Изисквания. Мислехме си, че Европа е готина мацка, ма се оказа, че така му викали на един здравеняк с голям... прът :mhihi: Ся ше ни шбибат както, когато и където си пожелаят.

Та така, заглавието на темата обобщава всичко.
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 05 Окт 2007, 13:34

zAcK написа:
bmw maniqk ivo bmw написа:Целта ми не е била да ви "отворя очите" аз написах как ги виждам нещата. :)

Пишеш глупости. Щото аз мога да давам всеки месец по 650 лв. на
държавата и после да не гледам кой ги краде, така ли :evil: :evil: :evil:
Нечовешката логика извади ей :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Щото аз ако не си платя данъците, осигуровките и т.н. ще ми скъсат
гъза, а ония богатите не стига, че не внасят това, което им се полага
в държавната хазна ами и прибират малкото което има там :evil: :evil: :evil:

Добре бе плюй ги дано така се почувстваш по-добре и дано оправиш държавата. :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Окт 2007, 14:57

Ми не,само той няма да оправи държавата,ама има право да се ядосва,а и такива като него,които не вла4ат,а ба4кат могат да създадат нова и по-добра България,а не мекотели и парашутисти и не знам кви други екс 4енгета,мутри и осталная своло4... :evil:
Няма да пиша много в този пост,колегата Дзвер е написал по4ти вси4ко,което и аз мисля.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tin » 05 Окт 2007, 16:00

Bogat-Beden написа:Ми не,само той няма да оправи държавата,ама има право да се ядосва,а и такива като него,които не вла4ат,а ба4кат могат да създадат нова и по-добра България,а не мекотели и парашутисти и не знам кви други екс 4енгета,мутри и осталная своло4... :evil:
Няма да пиша много в този пост,колегата Дзвер е написал по4ти вси4ко,което и аз мисля.

Бате по-хубаво от БЪЛГАРИЯ НЯМА !!!!!!!! ама няма !!!

Бил съм навсякаде по света и за мен по - убу от тука няма (Бразилия св доближава малко) . Ходи за 1-2 год да видиш ше ти се реве за еи такива емоции що иначе УМИРАШ от скука !!! :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 05 Окт 2007, 21:48

zAcK написа:Опа пич, малко бъркаш. Не ми е писнало в БГ. Писнало е някви
тарикати да искат да ме прецакват. Та затова се дразня. Иначе тука
много си ми харесва :mhihi: Пък и всички приятели са ми тука.
Бях една година в Германия, после ходих насам натам. Тук си ми е
най-добре. Просто копелетата само искат да ни цакат :evil: Та затова.
Т'ва гурбета гадна работа :roll: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
гадна работа е,но в България никога не можеш да направиш толкова пари,колкото на запад-освен ако си мутра

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 05 Окт 2007, 22:03

дзвера и логаут са напълно прави!
ама ние нищо не можем да променим.....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 06 Окт 2007, 14:19

tin написа:
Bogat-Beden написа:Ми не,само той няма да оправи държавата,ама има право да се ядосва,а и такива като него,които не вла4ат,а ба4кат могат да създадат нова и по-добра България,а не мекотели и парашутисти и не знам кви други екс 4енгета,мутри и осталная своло4... :evil:

Бил съм навсякаде по света и за мен по - убу от тука няма (Бразилия св доближава малко) . Ходи за 1-2 год да видиш ше ти се реве за еи такива емоции що иначе УМИРАШ от скука !!! :confused:

3та година живея в 4ужбина,живял съм в три разли4ни държави,за скуката си 100 процента прав,ама живота не е безкрайно парти ,за съжаление трябва да се работи,да се пе4ели,да се планува ,а тези работи са доста трудни за нормални хора в БГ...Адски много минуси има гурбет4ийството,и на мене ми се живее в БГ,ама ако може си4кото мутра,политици,к**ва нарежда4ки и измамници да ги пратим на Марс или в Сибир да цепят камъни :mhihi: за огрев,не знам...Ако и да не ти се верва,и в Бг съм пе4елил добре,даже пове4е октолкото в 4ужбина,и то с 4естен труд,ама пак ме дразни помията батко,не знам... :(
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tin » 06 Окт 2007, 14:44

Bogat-Beden написа:
tin написа:

3та година живея в 4ужбина,живял съм в три разли4ни държави,за скуката си 100 процента прав,ама живота не е безкрайно парти ,за съжаление трябва да се работи,да се пе4ели,да се планува ,а тези работи са доста трудни за нормални хора в БГ...Адски много минуси има гурбет4ийството,и на мене ми се живее в БГ,ама ако може си4кото мутра,политици,к**ва нарежда4ки и измамници да ги пратим на Марс или в Сибир да цепят камъни :mhihi: за огрев,не знам...Ако и да не ти се верва,и в Бг съм пе4елил добре,даже пове4е октолкото в 4ужбина,и то с 4естен труд,ама пак ме дразни помията батко,не знам... :(

ше ти дам примери на 3 мой познати . Единия е банкерче ама пълен зубар , на 34-5 години , патува си още с трамвая . Без никакви връзки работи в банка и си изкарва по 8 хилки на месец и си плаща данаци за тях даже! за кво му е да ходи в чужбина ?
2рия добър програмист изкарва 3 хилки на месец и му офертират да ходи в в америка за 3хил $ . като си плати квартирата и разходите по патуването то му излиза по малко то БГ от колкото в USA . за кво му е да ходи в чужбина ?
Друг лучай - оня ден ми звани един познат с софтуерна фирма и вика трябва ми човек еди къф си с базови познания - обаждам се аз на първите познати , отсреща отговор - ЕМИ И НИЕ ТЪРСИМ ТАКЪВ !!, обаждам се аз на на втора фирма , отсреща отговор - ЕМИ И НИЕ ТЪРСИМ ТАКЪВ !!
Т.е. аз къв извод си вадя : В БГ има мн. ама мн. голям шанс да се реализираш но зависи кой си и каде си . естествено че в с. Киримитково неможе да си търсиш работа за мулеколярен химик.

Само да отбележа че в момента цялата индустрия от западна европа се премества в Источна европа и китай. Корабостроителници автомовилни заводи и т.н. Лично съм свидетел как опразника полвината завод на Мерцедес в Бремен и останаха празни халета и 5-6 хил. безработни.

А иначе на такива дето са отишли в испания за зидаромазачда изкарват по 800 Еур дето 300-400 им отиват за изхранване или нощна фея и да ми твардят че в чужбина са направили кариера и като са се върнали и в центъра на селото са извъртели новата астра кабрио 1992г. са номер едно.
Друг е въпроса че кадърен майстор в БГ вече изкарва над 1500лв /месец.

Но всичко е мн. относително и мн. зависи човек как си го направи. Може да си прав за тебе си , но аз от това което виждам мисял че съмм си прав :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 06 Окт 2007, 16:57

Тва с 8те хилки заплата и да го видя няма да го повярвам,у4ил съм финанси и имам колеги,кото работят в системата от 3.4 години и са в пъти дале4 от тази заплата... А тези майстори в испания дето взимат по 800 ЕУР,някой те е излъгал,ако е майстор под 60/70 еур на ден не пада,ама какво знам аз,да не съм живял 2 години там...И имат разходи,верно е ,а в БГ нямат ли разходи :confused: Като цяло по твои сметки излезе 4е в БГ стандарта е по висок от Америка и Западна Европа :help: и както казах,ако и 5 хил.лв да вземам в БГ,което е нау4на фантастика :mhihi: ,пак не ми се живее там,да тръпнеш за колата си ,за жената си,за детето си ,всеки ден помия по новините,шото просто няма друго,ужасно обслужване,навсякъде гледат да те излъжат както и с колкото могат,да не дава Господ да се разболееш или да останеш без работа,да продължавам ли...Както казах,не вси4ки в БГ живеят в Сф и са млади и кадърни,добре заплатени специалисти или имат успешен собствен бизнес,евала на такива,ама са малцинство,а не правило....И се радвам 4е спориш,в спора се ражда истината,нали така у4еше майевтиката :P

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 06 Окт 2007, 17:00

90% от тези с пари имат нещо в миналото си......

5% имат нещо я с роднина, я с приятел.........

5% са просто късметлии......

и не говоря за 2000 лева.........
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 06 Окт 2007, 17:09

Като сте толкова недоволни взимайте си куфарите и марш в чужбина :evil: Някой хора ви обясняваха как са нещата ама вие продължавате да ми ревете как в бг нищо неможело да се постигне:!:
Последна промяна bmw maniqk ivo bmw на 06 Окт 2007, 17:12, променена общо 1 път
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 06 Окт 2007, 17:11

bmw maniqk ivo bmw написа:Като сте толкова недоволни взимайте си куфарите и марш в чужбина :evil:

Добро утро,приятел,ние отдавна СМЕ в 4ужбина,ама представи си БГ не е твоя и не ни гони с такива нацупени физиономии,не сме ние виновни за тоя хал ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата