Лампичката за AIRBAG-a на таблото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Лампичката за AIRBAG-a на таблото

Мнение от Deadgame » 02 Окт 2007, 18:23

Колеги преди около 2 седмици претарпях леко чукване на предницата в един джип с малко скорост около 30 км/ч и тази лампа която е на таблото не гасне както преди а свети постояно. Не мога да разбера защо така. При удара не ми се отварял airbaga .Съмнява ме че маисторите не са зака4или някои датчик по предницата и от това ще да е

Има ли нещо общо това http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=64579 защото като взех колата от сервиза си висеше спокоино този датчик до радиатора :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 02 Окт 2007, 18:57

И аз имам същия проблем, с разликата че не знам дали еър бега си е на мястото, мисля че си е там, но не съм питал собственика, а колата е имала много лек удар страничен, щетите са само по бронята без нищо друго по купето да е криво и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 02 Окт 2007, 22:29

Утре ще зема да я снимам таз лампа пуста

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 02 Окт 2007, 22:41

Отиди на една диагностика да ти изтрият грешките и ако тогава пак светне почвай да търсиш под вола теле ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 03 Окт 2007, 12:01

Колега ако са ти откачали датчик в сервиза,без да изключат акумолатора,можеш да минеш само с триене на грешката,това обаче ще се разбере на диагностика,няма начин да я изчистиш сам...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36/ 318iS '94

Мнение от saphir » 03 Окт 2007, 12:11

малко извън темата за да не отварям нова, колко струва това чистене на грешките и кое място ще ми препоръчате?

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 03 Окт 2007, 13:54

в оторизиран сервиз около 40-50лв
при Никола(sachs) от форума 25лв.
в продава има негова тема за сервиза му ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E-38 E-36

Мнение от jasamon » 04 Окт 2007, 18:35

Пичове бегайте при Никола и в Дару Кар съм ходил братче нищо не става от тях те хвърлят шарен боб и почват да гадаят а момчето си им разбира :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 05 Окт 2007, 0:43

Наскоро ми сменяха единият датчик на абс-а и като отидох да си взема колата, като се качих и дадох на контакт лампата на airbag-a ми мигаше и им го казах това на момчетата. Днес я закарах (така се бяхме разбрали) и се оказа, че компютъра неможеше въобще да се върже. Всички бушони се провериха, нямаше проблеми. На компютъра изписваше, че сензорите са заключени за известно време. Това подаваше колата като информация към компютъра. В крайна сметка се стигна до търсене на блока на airbag-a и се оказа, че клематата на блока се извадила леко и не прави контакт. Та тез малчогани от сервиза сигурно като са ми пробвали абс, когато са го правили яко са ми я мачкали колицата. Та искам да кажа, че може да не е от сензор, а при сблъсъка колкото и невероятно да звучи да се е размърдала клемата. Та като отидеш на диагностиката, което е задалжително и най-малкото, което можеш да направиш ако не се сетят нека ти проверят блока на airbag-a дали всичко е наред. Като ми сложиха буксата хубаво вече компютъра разпозна колата и ми изчистиха грешките. Вече всичко си работи. 318i 10.92 airbag-a се намира в кората под жабката. Поне на моята е там, но се вади и със цялата жабка за да може да се пипа :) няма страшно. Ако си от Стара Загора или на близко пиши Л.С. и ще те закарам в читав сервиз за 15лв ще ти направят цялата работа. Успех.

Много е приятно когато нищо не ти свети докато си караш колата. Земе ли да свети, бърка в джоба, че започва все от 20 нагоре хахаха

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 05 Окт 2007, 14:24

saphir написа:малко извън темата за да не отварям нова, колко струва това чистене на грешките и кое място ще ми препоръчате?

На мен във Варна Карс ми взеха 38,20лв.
Предполагам,че и в Камор или Дару ще е толкова ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 05 Окт 2007, 15:38

А някой друг сервиз за Варна знаеш ли ? ако няма там ще се ходи ама тъй като не ми е спешно по-добре да видя дали няма да мога да мина по тънко и да вкарам бенз за разликата в парите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 05 Окт 2007, 17:08

Bloodnoon написа:А някой друг сервиз за Варна знаеш ли ? ако няма там ще се ходи ама тъй като не ми е спешно по-добре да видя дали няма да мога да мина по тънко и да вкарам бенз за разликата в парите :mhihi:

Ами аз от скоро я имам баварката и не съм и търсил други сервизи.
А иначе няма да е лошо ако някой друг варненец знае за някой друг сервиз да ни открехне,че явно не съм само аз с такъв проблем.
Все пак 40лв за една такава диагностика са си доста пари :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 06 Окт 2007, 10:40

Deadgame написа:Утре ще зема да я снимам таз лампа пуста
аз пък мисля че твоите датчици са под седалките а не в коша. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 36,Е 38,Е 65

Мнение от КИРО » 06 Окт 2007, 19:11

Като купих моита кола светеше лампата на еърбега и отидох в Камор срещу 50 кинта ми я изчистиха и ми казаха че е от прането на седалките сензорите са отдолу.Сега наскора аз я закарах да я изперат на автомивка понеже е светъл салона и много ме дразни като се замърси пак светна тъпата лампа.Отивам на другия ден в Камор пак 50 лева и неможаха да я изчистят защото били мокри седалките и сензора давал на късо./направо откачих/.Казаха ми поне 15 дни да минат да изсъхнат седалките и пак 50лв.ако и тогава не става 300 лв. нов сензор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 06 Окт 2007, 21:46

КИРО написа:Като купих моита кола светеше лампата на еърбега и отидох в Камор срещу 50 кинта ми я изчистиха и ми казаха че е от прането на седалките сензорите са отдолу.Сега наскора аз я закарах да я изперат на автомивка понеже е светъл салона и много ме дразни като се замърси пак светна тъпата лампа.Отивам на другия ден в Камор пак 50 лева и неможаха да я изчистят защото били мокри седалките и сензора давал на късо./направо откачих/.Казаха ми поне 15 дни да минат да изсъхнат седалките и пак 50лв.ако и тогава не става 300 лв. нов сензор.

Само пасажерската е със сензор, кажи на каката да слага белите гащи... ;)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Следваща

Назад към E36