Пичове, защо паднаха толкова цените на е36-ците ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Окт 2007, 1:03

Тя твоята ис-ка си е супер,просто беше по евтина заштото 2-та и била прецакана и нешто дребно имаше доколкото си спомням,аз много огледи направих тука и тя беше единствената свясна на която попаднах,исках да кажа в случая че кола без забележки си даржи цената в германия,нема такова нешто като поевтиняване на е36!Цената пада малко при дребни нешта както имаше при тебе!А те смазаните штаиги са ясни 4-5к просто нема начин и са си точно за определена група хора нека ги наречем вярвящи!!! :mhihi:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 06 Окт 2007, 1:07

А за качествата, бая неща имам да оправям ощте, се пак си е стара колата,лошото е че малко париците посваршиха :mhihi: ,иначе моята старата 320 си беше италянка и си бях супер доволен то си е до касмет!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 06 Окт 2007, 1:10

GVT написа:...
В по предишни теми бях писал и за колите от Германия и Италия и там какви изненади има :banghead: :banghead: :banghead:

има да, винаги и навсякъде. само дето там от 30 примерно 10-20 са читави, докато тука като глеадм е36 специално от 30 - 1 е читавая макс 2. Всичко друго е замазано яко. Да не говориме че има автокъщи с име в Германия, цената е нагоре, но никога няма да купиш преебана-замазана кола от такива.

така че аз освен от добер познат човек, никога няма да си взема кола втора употреба от .бг, нито ще си хабя някога нервиет ад карам 10 поредни на преглед и да се оказват ебати бангиите.

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 06 Окт 2007, 1:25

Nukem написа:А за качествата, бая неща имам да оправям ощте, се пак си е стара колата,лошото е че малко париците посваршиха :mhihi: ,иначе моята старата 320 си беше италянка и си бях супер доволен то си е до касмет!

Точно за това говоря колега, че при старите коли - трябва и късмет да имаш.
То и по-моята има какво да се прави за да бъде в идеалния вид, но всичко с времето си.
;)
Пример в Германия, като гледам в Мобиле.де една хубава е36-ца да кажем 20-ка или ИС с М-пакет, Диг.Климатроник,Подгрев, Борд и т.н стурва най-малко 5000 евро.Хубави е36-ци си държат цена това си е.
Но и от Италия се намират читави екземпляри, но и те са си цифра, въпрос на късмет е.
Хората казват, че любов от пръв поглед, има я и при хората има я и при колите :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Хората казват, че любов от пръв поглед, има я и при хората и

Мнение от Nukem » 06 Окт 2007, 1:33

Точно колега наистина я има :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Richmond » 06 Окт 2007, 1:37

Мда, отначало и аз бях против да си взема кола от Италия, бях се навил да ходя до Германия е сега тоя или другия месец,но тази като я видях и не ме интересуваше дали е читава или нечитава :mhihi: :mhihi: :mhihi: направо се взе :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Окт 2007, 9:25

Добре ве, аз искам да ви питам нещо.
След като толкова ви е ясен пазара,
как бихте различили размазаната кола?
Ако го можете в чужбина, със сигурност ще го можете и тук. Не виждам проблема.
Това със тоталките в Бг дето навън не са тоталки е неква басня.
Я прегледайте висчки обяви за тройки в диапазона над 5000 евро.
Повечто тройки са Е46.
Където има Е36, в повечто случаи говорим за подобрения и за пълен комплект екстри - отопляеми седалки, подглавници отзад, 17 цолови джанти, комплект летни и зимни с гуми, малко километри....
Като забележете, на по - евтините коли често лепят табела "nur fuer Export". Тук аз такова нещо не видях. Значи те покриват норми и TUV и с готови за вътрешния пазар.

Навън си струва само заради цената.
И въпреки рапространеното тук мнение,
навън цената на СЪЩАТА кола е много по - ниска. Затова джамбазите купуват оттам.
Причина?
Ами там моралното овехтяване е много по - голямо. Хората са по - заможни и по - бързо усвояват новите модели, търсенето на много старите е твърде слабо за размера на пазара, а поддръжката им е близка по цена до много по - нов автомобил. Прибавете еконорми и друго законово пробутване на по - новите модели, и работата излАзЯ.

Потребител
Аватар

Мнение от Bmw 325 E36 » 06 Окт 2007, 10:20

tsb_bg написа:Защото им "паднаха" и ЕГН-тата (VIN-овете) :lol:

хахахха,нз за Е36 ама са си перфектни коли,ама за туи дето ти караш :lol: ,с ултра модерната форма отпред :lol: ,и започнало прозиводство през далечната 1988г :lol: :lol: :lol: кво да кажа,а и Е36 държат доста по висока цена от тея Е34 дето са по 3-4000 бона :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 06 Окт 2007, 13:38

Значи на мене колата след днес вече ми струва 10к,имам парите са си зема е46,аз си купих е36 защото както колегата каза това е любов от пръв поглед,за мен няма по красива кола и затова си я копувам и 20к да беше пак е36 щях да си зема,тук проблема не е в парите а в личните предпочитания!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Richmond » 06 Окт 2007, 14:48

Аз лично бих предпочел е36 със всички екстри + М оптика пълна, от колкото е46 с базовите си екстри стоково.Вече за хубавите е46-ци говорим от 25-30к нагоре, а това си е доста сериозна сума.
Жалко, че много ама адцки много станаха е36-ците тука макар и да са кошници 60-70%, но обикновенните хора не правят разлика между стокова е36-ца и да кажем М-пакетова, само ние феновете си ги различаваме и ценим.Особено купето/кабриото с тая дълга муцуна отпреде просто ми пълни душата, малко скиптичен съм към седаните, но има и хубави, но са голяма рядкост. :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от venci-bs » 06 Окт 2007, 20:03

Колега,зависи и от марката на телефона!Ако си вземе6 Нокиа няма да и падне цената толкова барзо.Така и е колите.Говорим за БМВ!

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

............

Мнение от Тоо Cool » 06 Окт 2007, 21:34

Много добре казано от колегата по-горе!
НИЕ си ги ценим-вече има Е-36 под път и над път, и ги карат всякакви отрепки, НО малко са расовите екземпляри и те се забелязват отдалеч, изпъкват дори и в центъра на София, където можеш да видиш НАЙ, НАЙ новите и скъпи коли!
И съм абсолютно съгласен, че е пъти по-добре перфектно, 6 цилиндрово Е-36 купе, направено с вкус и пара, отколкото например сток Е-46 седан (ЛИЧНО МНЕНИЕ-да не се обиди някой са...).
Аз например НИКОГА не бих си сменил купето за Е-46, освен ако 46-цата не е поне 320-ска, купе разбира се и да има доооста екстри (например като това на колегата addicted, което впрочем дори се продава в момента....) , а не да я зема и да почна да присаждам и да правя...е верно, че такова каквото искам струва повечко парички, ма иначе нали секи насраняк щеше да кара готина Е-46... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 07 Окт 2007, 1:39

колеги аз 4есто пътувам до германия за коли и впе4атлението ми е 4е 4итаво купе за под 2500евро не може да се намери и то 93-94 попаднах на едно седна 318 тдс на 3500евро оба4е малко хора вкарват като мене коли дето само да ги пастират и изкъпят пове4ето отракани джамбази купуват сма4кани скапани коли и то пове4ето от италия и за това става така в германия се та4ат тия коли и се карат и по улиците ги има много така 4е като ви дават УЖ перфектно купе за 5-6к лв с клима и тн трябва много добре да помислите за да не бъда голословен всеки може да влезне в ауто скоут24 или мобиле и да види като цъкни 320 купе след 93 г на каква цена ще излезне първото и не забравяйте 4е превоза до бг е 1000лв и малко за лустро и колата ляга без горница на цената на италянска пирфектна за това съветвам всеки бъдещ купува4 да мисли добре кое е по-важно първона4ално да стъпи евтино или да плати малко пове4е но после да не обикаля сервизи

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от SkyWalker » 07 Окт 2007, 2:14

Напълно съм съгласен с двамата колеги по-горе! Едно направено с вкус и качествени (оригинални) ///М тунинг елементи, кожа, много екстри и качествени джанти (BBS RX2 18" например) купе е несравнимо по-красиво и ценно от Е46 сток - например 316/318 седан с плат (дори не плюш - отврат :confused: ) и задни не ел. стъкла без клима :confused: :uups: :help: ... с тасове

Няма да продължавам, схванахте идеята.

Ако купето е шестак с ///М пакет и фул екстри, проиизводство 1998-1999 си е доста по-скъпо от Е46 стоковица. Дори в www.mobile.de разликата в цените от подобен пример е двойна и тройна :!: :idea: :twisted:

Твърдо съм на мнение, че Е36 държи цена 8) Евтини са само пътуващите за скраб екземпляри, които са си изпяли песента :D :idea:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Окт 2007, 10:50

Що дда са поевтиняли бе,аз последно като бях в германия преди има няма два месеца,едно комби не видях под 4000Е 318тдс.
А в австрия да не говориме,там имаше екземпляри по 7000Е :shock:
А екстрите като на моето.
Направо си мислех да му слагам една табела 5кЕ и да се връщам със самолета :mhihi:
А ефтините....са много уморени кошняци :roll:
Справка темите в този подфорум ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36