Пътуване до Гърция
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Пътуване до Гърция
Здравейте,
Другата седмица ще пътуваме до Гърция (Атина) и имам няколко питания.
1. Каква е цената на бензина (А-95) в Гърция? Къде има бензиностанции на Шел като се мине границата?
2. Безопасно ли е да се пътува през нощта? Мислим да тръгнем от София късно вечерта и на другата сутрин да сме в Атина.
3. Знаете ли евтин и сигурен паркинг в центъра на Атина (Омония). Ще бъдем там петък, събота и неделя.
Имаше преди известно време подобна тема и съм наясно, че трябва да спазвам правилата за движение доста стриктно, че иначе проблеми. Знам че в центъра на Атина важи принципа за четни и нечетни номера на колите според датата, но не знам дали ако си стои паркирана някъде в центъра през "забранения" ден, съм в нарушение. Ако се сетите за още някаква информация ще съм много благодарен.
Другата седмица ще пътуваме до Гърция (Атина) и имам няколко питания.
1. Каква е цената на бензина (А-95) в Гърция? Къде има бензиностанции на Шел като се мине границата?
2. Безопасно ли е да се пътува през нощта? Мислим да тръгнем от София късно вечерта и на другата сутрин да сме в Атина.
3. Знаете ли евтин и сигурен паркинг в центъра на Атина (Омония). Ще бъдем там петък, събота и неделя.
Имаше преди известно време подобна тема и съм наясно, че трябва да спазвам правилата за движение доста стриктно, че иначе проблеми. Знам че в центъра на Атина важи принципа за четни и нечетни номера на колите според датата, но не знам дали ако си стои паркирана някъде в центъра през "забранения" ден, съм в нарушение. Ако се сетите за още някаква информация ще съм много благодарен.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
И ако имаш радар-детектор направо го остави у вас! Че едно от нашите момчета(от Сливен) го отнесе яко деба и тъпите византийци.

- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
ченгета на пътя няма да видиш,но е пълно с камери и после на границата кихавица 

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не знам дали при вси4ки е така
,но при мен каране на тъмно ме изморява много пове4е отколкото дневно... Каране на тъмно нямам предвид без фарове 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
па не съм профи,верно си е 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- M5
- младши ентусиаст
-
Няма да сме на хотел, така че паркинг към хотела отпада като възможност. След като няма полицаи по пътищата камерите какво ще хванат в тъмното? Ако снимат отпред, ще видят едни фарове и нищо повече. Радар-детектор нямам, така че няма проблем
. Ще пътуваме с Е39 и не ми се ще колата да усъмне я без огледала, я без лайсни, я нещо друго по-сериозно
.

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Камерите снимат задницата.M5 написа:Няма да сме на хотел, така че паркинг към хотела отпада като възможност. След като няма полицаи по пътищата камерите какво ще хванат в тъмното? Ако снимат отпред, ще видят едни фарове и нищо повече. Радар-детектор нямам, така че няма проблем. Ще пътуваме с Е39 и не ми се ще колата да усъмне я без огледала, я без лайсни, я нещо друго по-сериозно
.

- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
Аз лично с такава кола и такъв маршрут бих си пътувал през деня--хем е по безопасно хем и ще се любувам на хубавите пътища заобиколени от вечно зелени маслинови дръвчета+кристално чисто синьо море---е ако има и нещо по така на пасажерската седалка
КЕФ 

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
А колко време е пътя София-Атина, при спазване на ограниченията, че другия понеделник ще ходя и аз по работа и да си направя сметка на времето за път 

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
До Солун имаш ограничение горе долу средна скорост 80
След крушата като се включиш на околовръстното на Солун до Атина ти е все магистрала... но имам неприятния спомен че беше 120 км поне до катерини, не знам защо не съм ходил от доста време и по спомен
Приготви си и дреби за магситрала.. нещо от сорта на 10 15 евро на монети
След крушата като се включиш на околовръстното на Солун до Атина ти е все магистрала... но имам неприятния спомен че беше 120 км поне до катерини, не знам защо не съм ходил от доста време и по спомен

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
- M5
- младши ентусиаст
-
///milko way написа:Аз лично с такава кола и такъв маршрут бих си пътувал през деня--хем е по безопасно хем и ще се любувам на хубавите пътища заобиколени от вечно зелени маслинови дръвчета+кристално чисто синьо море---е ако има и нещо по така на пасажерската седалка КЕФ
Ще пътуваме през нощта, за да пристигнем сутринта по-рано и да свършим малко работа. За на връщане ще гледам да тръгнем по светло, за да се полюбуваме на гледките.
Giorceto написа:...
От къде да намеря толкова монети? Там ресто не връщат ли?
Никой не каза дали е проблем, ако колата стои в центъра на забранена дата (четна/нечетна)

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2