Пътуване до Гърция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Пътуване до Гърция

Мнение от M5 » 05 Окт 2007, 10:00

Здравейте,
Другата седмица ще пътуваме до Гърция (Атина) и имам няколко питания.
1. Каква е цената на бензина (А-95) в Гърция? Къде има бензиностанции на Шел като се мине границата?
2. Безопасно ли е да се пътува през нощта? Мислим да тръгнем от София късно вечерта и на другата сутрин да сме в Атина.
3. Знаете ли евтин и сигурен паркинг в центъра на Атина (Омония). Ще бъдем там петък, събота и неделя.

Имаше преди известно време подобна тема и съм наясно, че трябва да спазвам правилата за движение доста стриктно, че иначе проблеми. Знам че в центъра на Атина важи принципа за четни и нечетни номера на колите според датата, но не знам дали ако си стои паркирана някъде в центъра през "забранения" ден, съм в нарушение. Ако се сетите за още някаква информация ще съм много благодарен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 05 Окт 2007, 10:06

Няма проблеми да пътуваш през ноща, само спазвайте ограниченията че немое се оправите с куките. Бензиностанции има много, но по магистралите не са много. Бензина е около 1.03 евро.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 05 Окт 2007, 11:03

И ако имаш радар-детектор направо го остави у вас! Че едно от нашите момчета(от Сливен) го отнесе яко деба и тъпите византийци. :evil: :evil: :evil:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 05 Окт 2007, 13:15

ченгета на пътя няма да видиш,но е пълно с камери и после на границата кихавица ;)
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Окт 2007, 13:19

Не знам дали при вси4ки е така :roll: ,но при мен каране на тъмно ме изморява много пове4е отколкото дневно... Каране на тъмно нямам предвид без фарове :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 05 Окт 2007, 14:38

Ходих април, няма страшно бензин колко щеш в Атина обаче е малко тегаво с паркинга, ако си на хотел там гледай той да има. А за колегата с нощното шофиране - от кога шофираш колега?
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Окт 2007, 14:52

па не съм профи,верно си е :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 06 Окт 2007, 15:10

Няма да сме на хотел, така че паркинг към хотела отпада като възможност. След като няма полицаи по пътищата камерите какво ще хванат в тъмното? Ако снимат отпред, ще видят едни фарове и нищо повече. Радар-детектор нямам, така че няма проблем :) . Ще пътуваме с Е39 и не ми се ще колата да усъмне я без огледала, я без лайсни, я нещо друго по-сериозно :confused: .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 06 Окт 2007, 16:32

M5 написа:Няма да сме на хотел, така че паркинг към хотела отпада като възможност. След като няма полицаи по пътищата камерите какво ще хванат в тъмното? Ако снимат отпред, ще видят едни фарове и нищо повече. Радар-детектор нямам, така че няма проблем :) . Ще пътуваме с Е39 и не ми се ще колата да усъмне я без огледала, я без лайсни, я нещо друго по-сериозно :confused: .
Камерите снимат задницата. :mhihi: поне така знам от пътуванията ни тук из Гърция.А относно фаровете и лаисните-тука не съм виждал да се крадат дори капачките на вентилите а съм в центъра.Но както искаш,по-добре недеи рискуваи. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 06 Окт 2007, 19:30

Аз лично с такава кола и такъв маршрут бих си пътувал през деня--хем е по безопасно хем и ще се любувам на хубавите пътища заобиколени от вечно зелени маслинови дръвчета+кристално чисто синьо море---е ако има и нещо по така на пасажерската седалка :arrow: КЕФ ;)
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 06 Окт 2007, 21:01

аз бях пуснал темичка с подобни въпросчета пътя до там е перфектен бензина е горе долу колкото нашия (и е 100 пъти по добър ) и спазвай ограниченията там и за радара както вече ти казаха по добре го остави у вас :mhihi:

иначе приятно изкарване :D
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 07 Окт 2007, 11:38

А колко време е пътя София-Атина, при спазване на ограниченията, че другия понеделник ще ходя и аз по работа и да си направя сметка на времето за път :?:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 07 Окт 2007, 12:30

До Солун имаш ограничение горе долу средна скорост 80
След крушата като се включиш на околовръстното на Солун до Атина ти е все магистрала... но имам неприятния спомен че беше 120 км поне до катерини, не знам защо не съм ходил от доста време и по спомен ;)
Приготви си и дреби за магситрала.. нещо от сорта на 10 15 евро на монети ;)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 08 Окт 2007, 2:03

Вика им се диодия и по 2 евро се плаща но са много,затва си приготви стинки. :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 08 Окт 2007, 8:23

///milko way написа:Аз лично с такава кола и такъв маршрут бих си пътувал през деня--хем е по безопасно хем и ще се любувам на хубавите пътища заобиколени от вечно зелени маслинови дръвчета+кристално чисто синьо море---е ако има и нещо по така на пасажерската седалка КЕФ

Ще пътуваме през нощта, за да пристигнем сутринта по-рано и да свършим малко работа. За на връщане ще гледам да тръгнем по светло, за да се полюбуваме на гледките.

Giorceto написа:...
Приготви си и дреби за магситрала.. нещо от сорта на 10 15 евро на монети ;)

От къде да намеря толкова монети? Там ресто не връщат ли?

Никой не каза дали е проблем, ако колата стои в центъра на забранена дата (четна/нечетна) :roll: . Няма да се кара, но ще бъде паркирана в центъра. Каква е глобата?
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата