!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Окт 2007, 17:19

Нещо някси не мога да зацепя как така едното колело ще се върти в едната посока, а другото - в другата.... на свободна предавка...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Окт 2007, 17:43

Mollov написа:Нещо някси не мога да зацепя как така едното колело ще се върти в едната посока, а другото - в другата.... на свободна предавка...

Пак уточнявам че става въпрос за обикновен диференциал (за шпер-ван диференциал не знам как е въпреки че съм карал и такъв)

Разгледай картинката която ъплоуднах на предишната страница

Ако дясното колело (на картинката) се върти напред (в посока на кардана) горния пиньон се върти по часовниковата стрелка (погледнат от горе), а долния пиньон се върти обратно на часовниковата стрелка (погледнат от горе). При това лявото колело се завърта назад (в обратна посока на кардана)

Пробвай го като вдигнеш някой път колата на подемник :D

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 04 Окт 2007, 17:47

Е хубу.... а кат се движи колата не на предавка.... що и двете се въртят в тая посока без да го има тоя ефект??? Нали пак си изключил от скорост.... т.е. би следвало ситуацията да е същата...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Окт 2007, 17:59

Mollov написа:Е хубу.... а кат се движи колата не на предавка.... що и двете се въртят в тая посока без да го има тоя ефект??? Нали пак си изключил от скорост.... т.е. би следвало ситуацията да е същата...

Тогава короната с голямото зъбно колело където е зацепен кардана също се върти (а за нея е хваната касетата с планетите)

Именно това движение на касетата дава възможност вътрешното и външното колело на завой да се въртят с различна ъглова скорост и вътрешното да не превърта (въртенето на касетата с двете планетни колела компенсират тази разлика)

Да допълня че короната не е хваната заполуоската киято минава през нея а се върти свободно (независимо от нея)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 04 Окт 2007, 18:03

Мхм... явно аз съм достатъчно тъп, че да не го схвана... :) :) :) Малко нелогично идва, ма щом работи.... но ще го пробвам сигура ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Окт 2007, 18:07

Сигурно и аз не обяснявам като хората :D

Ама на две ракии ще го разбереш от пръв поглед :winky:

И да знаеш че ако при този тест колелата не се въртят плавно и с еднакви обороти в различни посоки и задържат има нещо бъгаво в дифа :!:

Предишна

Назад към E36