Ебати тъпата държава !!!!
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аугусто Пино4ет
... е тфа ни трябва,кой се плаши от протести.... 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Re: Ебати тъпата държава !!!!
zAcK написа:... Бъркаме се с 50 евро за нов паспорт с чип ...
Че какво му плащаш - чипосан паспорт за 50 € и то нов а не втора употреба

Това ще да е най-бързия паспорт в Европата

- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 2004г
- Мечтае да кара: чисто нова Скания
Държавата ще се оправи когато се промени манталитета на тва чудо БЪЛГАРИНА
Докато всеки само мрънка и се оплаква до никъде няма да стигнем
Мрънкате за номерата на колите - ОК ама защо го направиха тук така - заради гражданската отговорност!!! За да накарат многото "тарикати" дето караха без застраховка да си я направят и по този начин изрядните пичове да не се набутват сега за зелена карта. Иначе сега щтяхте да роптаете ако ви карат да си цакате зелена карта. ЗАЩО никой не каза едно ЕВАЛА на държавата.
А за тея чужденците със старите номера - еми ще си карат хората като са си изрядни
Като стъпиш на хубав отремонтиран път например ти е кеф и натискаш педала без да се замисляш колко пари струва направата му нали????
Хубавите и добри неща се приемат като даденост а за "лошите" ей такава уста
се отваря веднага
Друг момент например като пазарувате колко пъти си взимате касова бележка а да не говорим за посещения по разни гаражни автосервизчета колко пъти са ви дали фактура??? А после ревете от некачествен ремонт обаче ревете тука защото нищо не може да направите. А примерно в Камор и фактури дават хората и гаранции и всичко си е законно и точно! Е сега някой ще каже че било скъпо е да скъпо но там в цената е включено всичко както цената на услугата така и данъци, осигуровки на персонала така и за обстановка обслужване гаранции и име не на последно място. И част от тези пари отиват в държавата а от там за някоя болница, за някое училище за някое шосе за пенсиятя на баба ти и т.н. и т.н.
Така е и за паркирането в центъра и за винетките и за всички неща за които недоволстваме. Само че трябва да де разбере че тая държава не ги копае парите!!!
Държавата това е всеки от нас!!!
И накрая да кажа че това си е лично мое мнение и не скачайте веднага на клавишите да пишете срещу мен а просто малко се замислете
поне за малко

Докато всеки само мрънка и се оплаква до никъде няма да стигнем
Мрънкате за номерата на колите - ОК ама защо го направиха тук така - заради гражданската отговорност!!! За да накарат многото "тарикати" дето караха без застраховка да си я направят и по този начин изрядните пичове да не се набутват сега за зелена карта. Иначе сега щтяхте да роптаете ако ви карат да си цакате зелена карта. ЗАЩО никой не каза едно ЕВАЛА на държавата.
А за тея чужденците със старите номера - еми ще си карат хората като са си изрядни

Като стъпиш на хубав отремонтиран път например ти е кеф и натискаш педала без да се замисляш колко пари струва направата му нали????
Хубавите и добри неща се приемат като даденост а за "лошите" ей такава уста

Друг момент например като пазарувате колко пъти си взимате касова бележка а да не говорим за посещения по разни гаражни автосервизчета колко пъти са ви дали фактура??? А после ревете от некачествен ремонт обаче ревете тука защото нищо не може да направите. А примерно в Камор и фактури дават хората и гаранции и всичко си е законно и точно! Е сега някой ще каже че било скъпо е да скъпо но там в цената е включено всичко както цената на услугата така и данъци, осигуровки на персонала така и за обстановка обслужване гаранции и име не на последно място. И част от тези пари отиват в държавата а от там за някоя болница, за някое училище за някое шосе за пенсиятя на баба ти и т.н. и т.н.
Така е и за паркирането в центъра и за винетките и за всички неща за които недоволстваме. Само че трябва да де разбере че тая държава не ги копае парите!!!
Държавата това е всеки от нас!!!
И накрая да кажа че това си е лично мое мнение и не скачайте веднага на клавишите да пишете срещу мен а просто малко се замислете

- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
А за политицити че крадат - крадат и то мнОООго
но това е защото малко или много ние им го позволяваме по един или друг начин

но това е защото малко или много ние им го позволяваме по един или друг начин

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
ПИСНА МИ
айде да продължим в другата тема за стачката и наи после да се дигнем и да напраим преврат
п.п. някои води ли отчет кои номер стачка/тема е тази

айде да продължим в другата тема за стачката и наи после да се дигнем и да напраим преврат

п.п. някои води ли отчет кои номер стачка/тема е тази

a
Няма по-пишещи шушумиги от вас! Аз, ще си правя "Писна ни", т.е. ще си правя стикери, ще ги раздавам на който иска!
Не правя стачка, а протест!
Нито ще ходя да викам, нито ще се занимавам с подобни глупости, не съм решил да си заебвам работата заради некакви шушумиги!
Само и единственно тихичко ще плюя по всички който искат да ме шлякат, не да пиша само, а ще си лепя "Писна ни".
Даже не карам и никой да ходи да вика, само да си лепим стикерчета, за сега им е достатъчно!
Не правя стачка, а протест!
Нито ще ходя да викам, нито ще се занимавам с подобни глупости, не съм решил да си заебвам работата заради некакви шушумиги!
Само и единственно тихичко ще плюя по всички който искат да ме шлякат, не да пиша само, а ще си лепя "Писна ни".
Даже не карам и никой да ходи да вика, само да си лепим стикерчета, за сега им е достатъчно!
- Bogat-Beden
-
-
kris_j написа:....
не мисля 4е заради това 4е доста народ нямаха гражданска,трябва вси4ки да мината през ада на КАТ и тази лъжа 4е е изискване на ЕУ,но принципно за пове4ето работи май си прав,но пак смятам 4е народа е дале4 по-малко виновен

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
не е само заради гражданската отговорност а е съвкупност от негражданското отношение на българина и мнението му че правата са си даденост а задълженията ако може да се заобикалят
по конкретно ситуацията беше такава че имаше много автомобили които се водеха на отчет а реално отдавна ги няма или не се движат но собствениците не са сметнали за уместно да прекратят регистрацията им(защото е по лесно а и никой не прави проблем за неплатения данък)
и по този начин процента на застрахаваните е нереално малък. И понеже на българина докато не му бръкнат в джоба
не се усеща беше направена тази принудителна смяна на номерата, а и срока беше доколкото помня над 2 години но разбира се всички се сетиха в паследния момент типично за БГ
Същото беше положението и с чуждите номера преди години - всеки си караше с транзитки докато не сложиха срок и контрол и за това. Ами сега с карането с пълномощно за да не се плаща за прехвърляне
ама после като се случи нещо - "олеле-малеле ебати скапаната държава"
Та като цяло проблемът трябва да го търсим първо в себе си и после да плюем по другите
И както се казва нека който е безгрешен да хвърля камъни

Та като цяло проблемът трябва да го търсим първо в себе си и после да плюем по другите

И както се казва нека който е безгрешен да хвърля камъни

- Bogat-Beden
-
-
А 4увал ли си лафа "сиромах 4овек жив дявол" българина гледа да си спести какъвто и да е било разход, шото това му бърка не в джоба,а трябва да си го изгладува направо... Не си мисли 4е БГ е само София и всеки може да има някво бизнес4е или да раз4ита на работа в която взема бакшиши или да вла4и от службата или не знам кво друго ,за да диша финансово...
А за камъка,хи4 не съм безгрешен,ама извинявай сигурно в Европа сме една от столиците с най-скъпи коли,сигурно сме най-богатата държава,или с-най предприем4ивите и кадърни бизнесмени
може би,не един камък бих хвърлил,бих ги трепал с камъни такива,
ама кой съм аз....

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Много е лесно така да гледаме в паничката на другите и да ги плюеме
Като толкова им завиждаш на предприем4ивите и кадърни бизнесмени 

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Гледат от всякаде да изцеждат пари, оня ден си паркирвам колата на неква смешна улица и някакъв идва и вика платен паркинг и аз му платих и казах оставям си колата отворена и ако изчезне нещо ще плащате След години го виждам, че ще има големи стачки и бойкоти още сме зависими повечето от нас от нашите родители смисъл спестяват ни някой разходи, но след време като не ни спестяват тези работи ще правиме големи стачки и бойкоти защото ние не сме смазани като старото поколение и едвали ще търпиме някакви пунти поне така се надявам, а и като ни правят на тъпаци ще има доста клане. Сега и със учителите яко ги пунтират и немога да разбера защо продължава да се гласува са БСП и ДПС. Поне учителите вече едва ли ще гласуват за БСп и Дпс.
- Bogat-Beden
-
-
bmw maniqk ivo bmw написа:Много е лесно така да гледаме в паничката на другите и да ги плюемеКато толкова им завиждаш на предприем4ивите и кадърни бизнесмени
не си 4ел внимателно или се правиш 4е не разбираш...Говорех за онези с СЛР ите и фераритата,Бентлита и Вейрони,.Г-класи,с охрани и не знам кви изгъзици и други комплексарски глупости ,ако и ти си от тях,което не вярвам,не коментирам пове4е...

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bmw maniqk ivo bmw написа:Много е лесно така да гледаме в паничката на другите и да ги плюемеКато толкова им завиждаш на предприем4ивите и кадърни бизнесмени

Дето един от тия до последно носеше цветя на бай Тошо и през това
време приватизира стотици заводи и фирми.
Или тоя дето му беше шофьор и после стана шеф в агенцията за
чуждестранна помощ и препродаваше помощите на държавата
на пъти по-голяма цена.
Или разни ченгета дето им раздадоха куфарчетата
Що се правиш, а. Сичкото ченге дет направи преврата, си разпредели бизнеса
и парите на държавата. Ама нали били кадърни. Ми то вярно трябва
да си кадърен за да крадеш

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
kris_j написа:...............
Крис,
Като цяло ми се струва, че пак правиш едно политическо изявление "против всички" и не си прав.
Догодина като ни сменят номерата с такива със звездите на евросъюза и кажат "до другия месец всички да са със звезди, иначе глоби и вземаме книжки" това с цел да летиме с колите сред звездите ли е?
Гражданската отговорност е едно безумно твърдение.
1. Сега мога да ти покажа цифра хора БЕЗ гажданска отговорност.
2. В съседна гърция например също смениха номерата. Но дадоха реалистичен срок. Мисля, че няколко години там се караше с 4(четири) вида различни номера и всичкит валидни. Само в БГ се случва това да се въведе новия номер и до утре да се инвалидизират старите. Причината е една. Бързо да се гушнат такси и рушвети. А че хората трябва да киснат и да напускат работа за да сменят номерата, за това, че администрацията не е готова да приеме потока - е, на кой му пука?
3. Като се замисля над изтъкнатата от теб логика, гражданската отговорност наистина е задължителен документ, но той се плаща само на частни застрахователни компании. Излиза, че държавата е изнудила и унижила целия народ за да може да увеличи ЕДНОКРАТНО профита на частните застрахователните компании за сметка на някакъв брой нередовни платци. За какво си говорим?
Също и с чипосаните паспорти .Те по половината свят не ни пускат, по другата ни пускат след претърсване, преглед и обезпаразитяване, но ще въведем задължителен чипосан паспорт, какъвто повечето хора даже в богатите държави нямат. И помни ми думата, времето за смяна на паспортите няма да е като в нормалните държав, максимум една година ще дадат .Веднага след това може да ни сменят и книжките, а защо не и нови шофьорски курсове?
Има един принцип при таксите и данъците.
При малки данъци приходите са малки. При много висок данък, приходите също са малки.
Не са го измислили българите. Пише го във всеки буквар по макроикономика.
Плащам процентен ДОД, прогресивен данък, стигащ до 30 % от доходите ми.
С останалите пари за всичко закупено плащам ДДС, в размер на 20%.
Срещу което получавам обикновенно стока или услуга със солидна надценка.
Върху останалото плащам. Данък сгради и такса смет. Близо 400 лв. на година за моето апартаментче, което не ми носи доход.
Барачката отпреде и тя иска близо 200 лв. данък.
Задължителни осигуровки, ала - бала портокала.....
И тея такси.
Такса за паспорт. За шофьорска. За номер. За винетка. За гражданска. За подаване на декларации. За какво ли още не....
Е, остава ми да платя ток, вода, телефон, интернет и др. услуги.
Недай си боже пък да съм ЕТ или свободна професия, та да ми изшият и патентния данък.... Къде по дяволите отиде концепцията за социално - етичният маркетинг ,стремящ се повсеместно да увеличава благосъстоянието? Уж най - съвременната концепция?
??????
От друга страна в града в който живея за престижна и добре платена работа се счита такава с 500 лв. заплата.
Ай направи сметката да видим какво ще изкараш.
Ако има хора, които за същата длъжност получават 2000 лв. в страната, то това - повярвай ми - не е защото те работят за 2000 а тея тук си клатят краката за 500 лв.
За мен сметката и с 2000 лв. не излиза добре. А колко човека взимат 2000 лв?
Сега, ти ако си имал кой да те вкара в някаква далавера и сте му намерили някъде колая, не си за пример. И ако си успял, 90% е с чужда помощ, Крис, защото всеки ден през мен минават такива, дето рискуват и не успяват и не защото им липсва предприемчивост и идеи или пък хъс и воля за реализацията им.
Какво прави една държава силна и успяла?
Държавата трябва да има ресурси, силно производство. Германия и Япония не бъкат от ресурси, но са водещи индустриални държави.
За да има държавата силно производство тя на първо място трябва да има какво?
Силно потребление. То затваря цикъла. В Бг може Биогейм да правят добавки и всички българи да са си ги купували, но те никога не могат да конкурират Уидър или Оптимум от Щатите например. Защото там има зверско потребление, съответно голяма продукция, икономии от мащаба, оттам и по - скъпа продукция, произведена на по - добри цени.
Студентите в университета в Сливен може и да направят кола и двама - трима богаташи, дето не им пука за парите да си я купят....
Но след това българинът винаги ще купи чуждото. Защото е по - качествено производство. Защото е правено за по - широко потребление.
И идваме на основния въпрос: а как да вдигнем потреблението?
Пътищата са два:
- Демографски прираст на населението, с който няма да те занимавам
- Увеличване на потреблението за всеки индивид.
Второто е възможно само чрез увеличаване на разполагаемите доходи.
А разполагаемите доходи се равняват на получените доходи минус данъци, такси, удръжки.
И... пак сме в същината.
2+2 прави 4.
Ако разполагаемият доход се увеличи, печеля аз, печелим ние, печели държавата. С падането на данъците ще се увеличи потреблението - повече данъци в хазната, и ще се намали укриването на данъци - пак повече данъци в хазната.
За съжалениеобаче нашата малка и селска държава не мисли за потреблението, за малкия и средния бизнес...
Тя е държава на КРУПНИЯ КАПИТАЛ. Примери много, виж ЗКПД, виж преференциите при данъци, ток, вода за големите предприятия, макар и нередовни платци и сеча върху малките, макар и редовни...
Който, обикновено е чужд.
И няма интерес "да дели" печалбата си с българското население. Т.е. да плаща повече заплати.
И държавата защитава неговият интерес. Т.е. колкото и да е абсурдно, държавата работи против страната и гражданите си.