E46 седан тунирани стъкла въпрос...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

E46 седан тунирани стъкла въпрос...

Мнение от Georgiev BMW » 30 Сеп 2007, 13:19

Интересно ми е да чуя вашето мнението преди да сложа черно фолио на задното и страничните стъкла на колата ми.Според вас добре ли ще й стои имайки предвидр че колата е бяла или ще стане просто "цигания".Виждал съм и други автомобили затъмнявали задното стъкло, но предимно на черни коли и мн ме кефи, притеснява ме само закона, тъй като съм чувал, че е забранено слагането на фолио на задното и предните странични стъкла.Някои знае ли дали ще ми правят проблеми полицаите и последен въпрос знаете ли каде се занимават професионално с това и има ли фолиота освен фабричните на които от вън затъмяват, а от вътре се вижда?

Благодаря ви предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 30 Сеп 2007, 22:45

въобще не се колебай ами затъмнявай! виждал съм доста бели Е46 със затъмнени стъкла и е много добре. а за закона в БГ незнам, но знам че в САЩ глобата за затъмнени стъкла е 150$!

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 01 Окт 2007, 2:27

Здравей,

И според мен би й отивало!!! Вече въпросът е колко ще ги затъмниш, тъй като аз знам, че е на някви проценти - мой приятел си затъмни задното и двете задни странични стъкла на 75% и изглежда много добре (не е Е46, а CLS, но просто стъклата много добре се получиха).

Що се отнася до закона - разрешено е!!! Законът разрешава затъмняването на двете странични задни стъкла и на самото задно стъкло, когато колата има странични огледала (ти си имаш 100%, нали :) ), така че се класираш :) Но къде се правят тия работи - убий ме не знам!!! Пробвай да ги потърсиш в google.bg !!!

Поздрави,
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Окт 2007, 6:00

за задното стъкло не е разрешено
огледалаа са необходими за да затъмниш задните странични стъкла
а затъмнена по този начин според мен ще си е грозно
глобата в БГ е спиране от движение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgiev BMW » 01 Окт 2007, 12:07

© написа:глобата в БГ е спиране от движение

Е точно това ме притеснява и мен иначе имам голямо желание да го сложа.А в закона не е ли споменато до какъв процент е позволено или нещо от сорта.Някои знае ли място кадето професионално се занимават с това, можеби там ще могат да ми пояснят по добре

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 01 Окт 2007, 12:11

Карам от половин година със затъмнено задно стъкло...и съм виждал още хиляди такива...даже на баща ми и предните са черни...слагай не се притеснявай! Най-лошия случай е някой да се заяде което не ми се вярва но 10 кинта и си ток :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgiev BMW » 01 Окт 2007, 12:26

Facheff написа:Карам от половин година със затъмнено задно стъкло...и съм виждал още хиляди такива...даже на баща ми и предните са черни...слагай не се притеснявай! Най-лошия случай е някой да се заяде което не ми се вярва но 10 кинта и си ток :mhihi:

На теб кой ти го слага или ти сам .Можеш ли да ми препоръчаш какво да си взема :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 01 Окт 2007, 13:07

Meн ми го слагаха...и сега като седи вече на прозореца :mhihi: се вижда лекичък надпис 3М ... явно е такова :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 D E46

Мнение от карел » 01 Окт 2007, 21:25

Аз никога не бих си затъмнил прозорците, мисля че това е нещо обсолютно излишно. А иначе един приятел го спряха полицайте и го караха пред тях да махне фолиото от стъклата, той съответно отказа и му присаха акт щото била затъмнена и нямало видимост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 01 Окт 2007, 22:14

по закон имаш право да затъмниш само стъклата на задните врати при условие че, имаш странични огледала. всичко друго е забранено.това с процентите е легенда, няма такова разрешение по закон. друг е въпроса че за задното стъкло почти никой не се заяжда. моята е с фолио на всички стъкла, като на предните е най прозрачния вариант. до сега не съм имал ядове.
на колегата дето се изказа че няма нужда от фолиа по стъклата му пращам много поздрави. с истинско фолио салона не се нагрява през лятото, лявата ръка не придобива шофьорски тен ,а тапицерията не изгаря.
пп- за габрово нямам идея къде да отидеш да ги затъмниш. ако имаш път насам-обади се.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 01 Окт 2007, 23:00

Според мен има доста по ефектен и добър начин от затъмняване с фолио ... ! Ако искаш да е наистина красиво и с ефект ги "опуши". На мен лично "опушеното" стъкло ми допада много повече от фолиото. Но е друг въпроса че излиза около 200-300 и много малко фирми го правят качествено ! ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 02 Окт 2007, 0:36

имах бяло е36 със затъмнени стъкла и си изглеждаше
много добре...въпроса е колко ще ги затъмниш, колкото
повече толкова по-добре. на е46то затъмнихме всичките
и смятам че се получи много добре

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 02 Окт 2007, 11:43

Мойта в купих със затъмнено с фолио задно и задни странични стъкла. Вчера ходих до Дупница да я прехвърлям и един пернишки катачия ми направи постановка заради задното стъкло. Това ме накара да потърся малко информация по темата. Значи в ЗДП намирам: "Чл. 105 Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила." В Правилника за прилагане на ЗДП пише:"Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила."..т.е. става ясно, че под "ограничаване на видимостта" в ЗДП се разбира поставянето на пердета, а не затъмняването на стъклата! И най-накрая ето какво дават в Учебното помагало за придобиване правоспособност за управление на МПС в "Правила за движение по пътищата", главата "Задължения на водачите на пътни превозни средства: "Забранява се ограничаване видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им , се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила." И последно днес пинах през КАТ-София за смяна на номера и регистрация на бавареца..специалистите на канала провериха единствено дали нямам залепено фолио и на предните стъкла на вратите, като за фолиото на задните стъкла не ми направиха никаква забележка! След тази справка с нормативната уредба по въпроса, смятам на следващия гладен катачия, който реши да се заяжда за "нарушаване видимостта през задното стъкло", просто да го пращам да "духа супата" ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgiev BMW » 02 Окт 2007, 12:12

Благодаря ви за информацията.Реших задните странични стъкла да ги затъмя,а за задното колкото и да искам да го затъмя още се колебая малко ме е страх.Аз както обичам да споря някои път с полицаите, да не ям някаде дървото :roll: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 02 Окт 2007, 12:32

bmw525tds написа:Благодаря ви за информацията.Реших задните странични стъкла да ги затъмя,а за задното колкото и да искам да го затъмя още се колебая малко ме е страх.Аз както обичам да споря някои път с полицаите, да не ям някаде дървото :roll: :mhihi:

..в интерес на истината фолиото на задното стъкло, наистина пречи при маневри на заден ход..добре че имам парктроник, който донякъде спасява положението! Иначе незнам доколко колата става по-красива с тези 'черни' джамове, но има едно съществено предимство..може да чукаш на задната седалка насред жълтите павета без да се притесняваш..не се вижда нищо;)

Следваща

Назад към E46