ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ УЧИ ИЗВЪНГРАДСКО ИЗПРЕВАРВАНЕ НА КОРМУВАНЕТО
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ УЧИ ИЗВЪНГРАДСКО ИЗПРЕВАРВАНЕ НА КОРМУВАНЕТО
МНОГО от катастрофите стават именно при такива условия - изпреварваш скоро след като си взел книжка НО ТАМ НИКОИ НЕ ТЕЕ УЧИЛ на практика да ИЗПРЕВАРВАШ ВЪОБЩЕ
тъй че кажете кормувахте ли го това на курсовете 

Последна промяна EBEEMVACIA на 30 Сеп 2007, 18:24, променена общо 1 път
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Инструктора ми ме научи как да паркирам без да поглеждам назад, гледайки само в огледалата, как да тръгвам от наклон без да дърпам ръчна, как да се престроявам в лентите, но като се замисля никога не ме е учил как да изпреварвам.

da
А, мен не са ме учили така. Всички тия маневри сам съм си ги учил.
И аз съм се замислял защо не ги(ни) учат!
И аз съм се замислял защо не ги(ни) учат!

- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
При въпроса ми дали ще имам извънградско кормуване, инструктора ми отговори, че нямало смисъл при положение, че изпита ще ми е в градски условия, и аз е така

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Общо взето предпочитат да използват всички часове да те научат да караш в града.... ма май не се замислят, че като излезнеш извънградско и става доста по-различно... и аз не съм имал дори 1мин извънградско...
---Аз изкарах професионалната школа във Видин.За съжаление вече е закрита а там найстина могат да те направят шофьор.Там бях 5 месеца.Учиха ни на абсолютно всичко за което може да се сети човек.Дори инструкторите умишлено ни правеха бели като например на заледено ти дръпне рязко ръчната и ти навие волана докато си караш.Или ти изключи камиона от скорост.Идеята беше да се научим да излизаме от всякакви ситуаций.Естесвено го правеха на абсолютно безопасни места. 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
тряа са учи и дрифтинг за начинаещи ,на Лада примерно и на сняг
инак изпреварване не сме учили навремето извънградско ,а трябва

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Палене на гуми също е добре да ни учат.
Че, сегааааа, сам на светофара, няма научаване.
Научете се да карате първо, после мислете за изпреварване.
Естествено, че не бива да ви учат.
Че вие нямате рефлекси още кога да спрете като спират тея пред вас, вие искате да влизате в насрещното с голяма скорост.
Извънградското каране не е каране.
Така че и тея, дето не са го учили, не са загубили много.
Мачкаш газта и гледаш да не изтървеш пътя. И си мислиш, че си много бърз и много добре караш.
Когато отидох на курс, не знаех кой педал каква работа ърши и къде се намира, камо ли скорости.
Изструкторът, за да се престраша, ме изкара извън града и ми даде колата. Карах за пръв път в живота си изънградско със 100+, даже тръгнах да изпреврвам един... Даскалът ме върна.
Минаха почти две години, докато стана горе - долу шофьор. Ма на извънградско съм голяма работа!
Влез в тесните улици, наври се в трафика и се престроявай. Хвани габаритите на колата, собствената ти скорост, скороста на другите, разстоянието в огледалата. Ако трябва сгъни два три пъти огледалата в движение, дори одери колата. Но се научи.
Сърди се на учителя ти ако не те вкара в тесните улици, където всеки нарушава правилата и отвсякъде търчат пешеходци. Сърди се ако не те научи да паркираш на едно паркомясто. Ако не те мине по натоварените кръстовища да правиш обратни завои и други идиотии.
Рано ти е да се учиш да изпреварваш. Не си мисли, че педалът на газта е необходимо и достатъчно условие при изпреварването.
От мен - едно стимулиращо НЕ.
Че, сегааааа, сам на светофара, няма научаване.
Научете се да карате първо, после мислете за изпреварване.
Естествено, че не бива да ви учат.
Че вие нямате рефлекси още кога да спрете като спират тея пред вас, вие искате да влизате в насрещното с голяма скорост.
Извънградското каране не е каране.
Така че и тея, дето не са го учили, не са загубили много.
Мачкаш газта и гледаш да не изтървеш пътя. И си мислиш, че си много бърз и много добре караш.
Когато отидох на курс, не знаех кой педал каква работа ърши и къде се намира, камо ли скорости.
Изструкторът, за да се престраша, ме изкара извън града и ми даде колата. Карах за пръв път в живота си изънградско със 100+, даже тръгнах да изпреврвам един... Даскалът ме върна.
Минаха почти две години, докато стана горе - долу шофьор. Ма на извънградско съм голяма работа!
Влез в тесните улици, наври се в трафика и се престроявай. Хвани габаритите на колата, собствената ти скорост, скороста на другите, разстоянието в огледалата. Ако трябва сгъни два три пъти огледалата в движение, дори одери колата. Но се научи.
Сърди се на учителя ти ако не те вкара в тесните улици, където всеки нарушава правилата и отвсякъде търчат пешеходци. Сърди се ако не те научи да паркираш на едно паркомясто. Ако не те мине по натоварените кръстовища да правиш обратни завои и други идиотии.
Рано ти е да се учиш да изпреварваш. Не си мисли, че педалът на газта е необходимо и достатъчно условие при изпреварването.
От мен - едно стимулиращо НЕ.
Последна промяна D3BEP на 30 Сеп 2007, 22:26, променена общо 1 път
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми пъро май трябва да се преподава култура на шофирането и да се обяснява на начинаещите джигите, че задръстванията се причиняват от такива като тях и за да не се случва така, трябва да имат елементарна култура и да значт някои неписани правила, които дота БГ шоферчета не знаят, като например че мигача не дава предимство и други.
А колкото до изпреварването бих казал не, но като гледам статистиката и колко самоубиици изпреварвачи се навъдиха дето минават на косъм от насрещният тир и се мислят за велики пилоти, определено ДА!
А колкото до изпреварването бих казал не, но като гледам статистиката и колко самоубиици изпреварвачи се навъдиха дето минават на косъм от насрещният тир и се мислят за велики пилоти, определено ДА!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
в началото като се учиш не ти трябва да изпреварваш
грешките се при изпреварване не се допускат от незнание, а от простотия...
но трябва да се учат доста други неща, които ги пропускат инструкторите. например, че се слиза по надолнище на скорост и т.н....
при мен пъвата половина от кормуването беше извънградско и втората в града (Бургас)
това са моите 50 ст.

но трябва да се учат доста други неща, които ги пропускат инструкторите. например, че се слиза по надолнище на скорост и т.н....
при мен пъвата половина от кормуването беше извънградско и втората в града (Бургас)

това са моите 50 ст.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
[steeN] написа:в началото като се учиш не ти трябва да изпреварвашгрешките се при изпреварване не се допускат от незнание, а от простотия...
.
Ееее, що?
Аз лично по нанадолнище често се пускам по инерция. Особено ако идва светофар...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
D3BEP написа:[steeN] написа:...
Ееее, що?
Аз лично по нанадолнище често се пускам по инерция. Особено ако идва светофар...
не прегряваш спирачките, пък и като се хлъзнеш в някой завой и си на неутрална ще е доста неприятно

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2