Пак ел.стъкла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Пак ел.стъкла

Мнение от katev » 29 Сеп 2007, 18:08

Проблемът ми е на лявото ел стъкло.Разглобих машинката и открих че са износени част от зъбите на пластмасовата зъбчатка,която приема движението от ел моторчето.
Въпросът ми е дали може да се намери такава зъбчатка или трябва да сменям целия механизъм?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Сеп 2007, 18:20

По принцип може от някое старо - с изгоряло моторче например

Ама си трябва бая късмет да го откриеш :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 29 Сеп 2007, 20:42

Аз имам същия проблем и се двоумя все още дали да търся стари машинки или да взема нови (по 160лв бройката) :confused:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 29 Сеп 2007, 20:53

разходете се по моргите е моя съвет ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 29 Сеп 2007, 21:44

aз си взех нови от оборище.Докараха ми ги от Германия за х 160 лв броиката.4аках ги около 10 дена и сега е ок.

Аватар

Мнение от ^ivo^ » 30 Сеп 2007, 1:04

добре де що не си направите метални зъбчатки 15лв ми взеха на мен за броика ама да ги подмениш си иска малко въображение :mhihi: при мен му викат нитачка :mhihi: :mhihi:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 30 Сеп 2007, 1:14

Чисто нови 160лв ?!? Това сериозно ли ? При мене шофьорския .. дигам го дигам го .. и сам се връща .. тря на интервали това с нова машинка ми се струва ще се оправи.. :) А ако е от морга мога пак да случа на нещо такова :( :roll:

Аватар

Мнение от ^ivo^ » 30 Сеп 2007, 1:24

snooperchi написа:Чисто нови 160лв ?!? Това сериозно ли ? При мене шофьорския .. дигам го дигам го .. и сам се връща .. тря на интервали това с нова машинка ми се струва ще се оправи.. :) А ако е от морга мога пак да случа на нещо такова :( :roll:
Ама въобще не се лъжи че е от машинката гаранция ти давам че не е погледни пласмасовите водачи първо, ако са спукани от долния краи накланят съклото на пред и по този начин задържа оплътнението товари машинката и тя веднага прави четвърт оборот на доло другия вариант е да имаш посукване на късата шина (шината която е към калника и стъклото върви по нея ама то се получава от водачите поне при мен беше така
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 30 Сеп 2007, 1:52

Един човек тука от нашия град каза да отида при тенекеджия да ми намести прозореца,че крив бил и щяло да се оправи... !?

Аватар

Мнение от ^ivo^ » 30 Сеп 2007, 1:56

snooperchi написа:Един човек тука от нашия град каза да отида при тенекеджия да ми намести прозореца,че крив бил и щяло да се оправи... !?
Погледни първо водачите ако са здрави бегаи да ти изправя сшината :mhihi: по горе ти писах от счупени водачи при мен се беше изкривила и задържаше
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от katev » 30 Сеп 2007, 20:40

^ivo^ написа:добре де що не си направите метални зъбчатки 15лв ми взеха на мен за броика ама да ги подмениш си иска малко въображение :mhihi: при мен му викат нитачка :mhihi: :mhihi:

И кои се е навил да ти прави метална? :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от katev » 30 Сеп 2007, 20:43

По моргите колко варвят машинките.

Аватар

Мнение от ^ivo^ » 30 Сеп 2007, 22:10

katev написа:И кои се е навил да ти прави метална? :roll:

ами в пловдив има един ненормален строгаро фрезист които прави по принцип забчатките за бендекси на скутерите щот те си страдат от тва та тои някои ако има желание мога да му обесня как да го намери на ЛС
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от mafia » 01 Окт 2007, 1:49

При мене пък снощи, просто изведнъж блокира :roll: Нито може да се движи от копчето, нито си го прави характерното движение на купето при отваряне и затваряне. Разглобих кората, мерих тоци, всичко е ОК, намерих една малка фтулка от някакаъв цветен метал, след обстойно разглеждане на механизма и сравняване на размери, стигнах до извода, че е служела за търкаляне (търкаля се по нея)...заваля якия дъжд и се наложи да прекратя. Някой може ли да ми каже, как се разглабя ел механизма при купетата, има ли някакви тънкости :?: Другото, което забелязах е, че нямаше останала почти никаква (да не казвам никаква) смазка по механизма (колата е 97-ма година), намазах с механична грес, но ми трябва движение, за да се смеже...
Някой имал ли е подобен проблем - въпросната фтулка е дълга около 7мм и няма резба, намерих я при рзаглабянето на кората, беше се забила при вътрешната дръжка на вратата.

П.П.- неизбежно при свалянето на кората, счупих две щипки - универсален размер ли са, за да знам дали да ходя в най-обикновен автомобилен магазин или да търся специализирано :?:
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от katev » 02 Окт 2007, 11:37

Вчера си намерих цяла машинка от морга и ми искаха 120лв за нея. :shock: На мен ми се струва че са много при положение че само една зъбчатка ми е счупена,а механизма ми е здрав.
На един приятел с Е30 са му искали 50лв за машинка на старо.
Някой ако знае по колко вървят по моргите да пише.

Следваща

Назад към E36