Съвет за купуване на 320D
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Съвет за купуване на 320D
Здравейте,
Планирам да си купувам 320Д и реших да се посъветвам, видях че има доста подобни теми, но все пак реших да отворя нова за да задам няколко въпроса.
В момента разглеждам ТАЗИ кола и исках да питам какво ви е мнението. Днес ходих да я погледна и на пръв поглед изглежда доста добре. Човека и иска 37000 но започна да сваля още преди да съм питал, така че предполагам ще мога да се договоря за по-малко, за колко смятате че е реално да искам да я взена при положение че не излязат някакви технически проблеми.
Може ли някой който има опит да сподели за какви неща трябва да внимавам като я оглеждам.
Какви са типичните проблеми които има около тези коли, разглеждайки форума забелязах че отзивите са предимно положителни, като изключим че носачите не са много издържливи и някой се беше оплаквал че демпферната шайба се разваляла (което незнам какво е
)
Друго което ми направи впечатление е че тук сте писали че навигацията не работи в България което малко ме разочарова, това наистина ли е така и от любопитство това също ли е така за по-новите модели, наистина ли БМВ не предлагат някакво решение?
Какво вие е мнинието за автоматичната скоростна кутия и какъв разход горе долу дава този двигател?
И за сега май е това
Предварително се извинявам ако съм задал глупави или прекомерно обсъдени въпроси, но съм нов във форума и нямах време да разтърся хубаво.
Планирам да си купувам 320Д и реших да се посъветвам, видях че има доста подобни теми, но все пак реших да отворя нова за да задам няколко въпроса.
В момента разглеждам ТАЗИ кола и исках да питам какво ви е мнението. Днес ходих да я погледна и на пръв поглед изглежда доста добре. Човека и иска 37000 но започна да сваля още преди да съм питал, така че предполагам ще мога да се договоря за по-малко, за колко смятате че е реално да искам да я взена при положение че не излязат някакви технически проблеми.
Може ли някой който има опит да сподели за какви неща трябва да внимавам като я оглеждам.
Какви са типичните проблеми които има около тези коли, разглеждайки форума забелязах че отзивите са предимно положителни, като изключим че носачите не са много издържливи и някой се беше оплаквал че демпферната шайба се разваляла (което незнам какво е

Друго което ми направи впечатление е че тук сте писали че навигацията не работи в България което малко ме разочарова, това наистина ли е така и от любопитство това също ли е така за по-новите модели, наистина ли БМВ не предлагат някакво решение?
Какво вие е мнинието за автоматичната скоростна кутия и какъв разход горе долу дава този двигател?
И за сега май е това

Предварително се извинявам ако съм задал глупави или прекомерно обсъдени въпроси, но съм нов във форума и нямах време да разтърся хубаво.
Като цяло тези двигатели са доста здрави и хората от тази автокъща вкарват читави автомобили. Можеш малко да свалиш цената, но си има екстрите. Доста кофти, че не е с ел. седалки и само две ел. стъкла, но ако можеш да го преглътнеш става. За навигацията - да, няма, но това не зависи от БМВ. Има доста писано порови се малко щото честно казано има по една такава тема всяка седмица.
There is no replacement for displacement
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Еми ел. седалките и стъклата въобще не ме притесняват и като цяло не държа на доста от екстрите които има, на някой от друга страна държа и се колебая дали да не търся някоя бройка с по-малко обурудване за по-малко пари, от друга страна точно тази много ми хареса, много е запазена и цвета и интериора много ми харесват.
Мисля че ще свали на 35000 за по-малко незнам дали има смисъл да пробвам, вие какво мислите?
А и още нещо забелязах че интерфейса беше на немски, предполагам че стандартно потдържа различни езици и има някаква настройка, но исках да питам все пак нали не трябва да се прави нещо по-специално като преисталиране на софтуер и т.н.
Мисля че ще свали на 35000 за по-малко незнам дали има смисъл да пробвам, вие какво мислите?
А и още нещо забелязах че интерфейса беше на немски, предполагам че стандартно потдържа различни езици и има някаква настройка, но исках да питам все пак нали не трябва да се прави нещо по-специално като преисталиране на софтуер и т.н.
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
Че потдържа различни езици е сигурно, но при мен няма английски
има само италиански, немски и френски... иди го разбери. Е моята все пак е доста по старичка, ама знам ли?!? Всъщност някой знае ли дали има ноякакъв вариант софтуеърно да се добави и английски?

let the BMW be with you
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
© написа:ако си приготвил толкова пари може да погледнеш и колата на naskoksan - купи я нова и е маниак на подръжката. На 77000 реални километра. Може да поразгледаш постовете му. Продаваше я за горе долу толкова
Страхотна кола
абсолютно! много по-добре е вземеш нещо ,на което му знаеш историята ... В Германия дизелова кола на 3 години много трудно се намира под 200 000км... Задължително и направете диагностика в камора...
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
val написа:Че потдържа различни езици е сигурно, но при мен няма английскиима само италиански, немски и френски... иди го разбери. Е моята все пак е доста по старичка, ама знам ли?!? Всъщност някой знае ли дали има ноякакъв вариант софтуеърно да се добави и английски?
Дару ти го провят..вкарахме италиянска Х5-ца и нямаше английски и ни сложиха...
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Еми купих я вчера за 35500
Регистрирах я застраховах я и в понеделник ще ходя на сервиз да сменям масло и накладки.
В този ред на мисли какво масло препоръчвате, на колата пише кастрол, но аз все пак да питам.
Какво друго е хубаво да проверя .. филтри, ремъци ...
Това което бях пропуснал като я оглеждах е че дясното огледало се движи само вертикално но не и хоризонтално.
А бтв има ли някакъв начин да се спира и пуска парктроника защото в момента не работи и се чудя дали е развален или изключен.
Освен това няма телевизор въпреки че в обявата пишеше че има.
Иначе съм доволен от колата, когато я карах на оглед монтьора каза че по окачването и двигателя всичко е изрядно, интерира е много запазен, няма драскотини. В сервиза казаха че трябва да се смини само масло и предни накладки(бтв чувал съм че има сензор за накладките но в момента не свети нищо на таблото) все пак кажете дали е добре да ги накарам да проверят и други неща по колата които може да са пропуснали.
И последно някой знае ли от къде мога да намеря документацията за колата на английски защото в момента всички книжки са ми на немски.
Регистрирах я застраховах я и в понеделник ще ходя на сервиз да сменям масло и накладки.
В този ред на мисли какво масло препоръчвате, на колата пише кастрол, но аз все пак да питам.
Какво друго е хубаво да проверя .. филтри, ремъци ...
Това което бях пропуснал като я оглеждах е че дясното огледало се движи само вертикално но не и хоризонтално.
А бтв има ли някакъв начин да се спира и пуска парктроника защото в момента не работи и се чудя дали е развален или изключен.
Освен това няма телевизор въпреки че в обявата пишеше че има.
Иначе съм доволен от колата, когато я карах на оглед монтьора каза че по окачването и двигателя всичко е изрядно, интерира е много запазен, няма драскотини. В сервиза казаха че трябва да се смини само масло и предни накладки(бтв чувал съм че има сензор за накладките но в момента не свети нищо на таблото) все пак кажете дали е добре да ги накарам да проверят и други неща по колата които може да са пропуснали.
И последно някой знае ли от къде мога да намеря документацията за колата на английски защото в момента всички книжки са ми на немски.
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
Честито! Иначе виж какво е положението със спирачната течност, борд- компа ще ти каже трябва ли да се сменя или не... по принцип като се даде контакт ти се изписва колко километра остават до смяна на маслото (предполага се че последно е сложено long life масло, което се сменя на около 22000км, ако не е сложено такова, поне ще знаеш колко време е карано и има ли наистина нужда да се сменя
), ако тогава натиснеш дясното копче на таблото (това за сверяване на часовника) ще ти изпише на коя дата трябва да се смени спиачната течност.
А колко е струвало добавянето на английски език в Дару?

А колко е струвало добавянето на английски език в Дару?
let the BMW be with you
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Еми мойто си имаше три езика английски френски и немски и аз само си го смених.
А маслото е сменяно преди 10000 км и остават още доста но аз мислех да си го сменя за всеки случай защото незнам какво е било предишното в сервизната книжка не пише, пише само дата и километри.
Всъщност имаше едно листче на двигателя за смяната на маслото трябва да погледна какво пише на него.
Как мога да преценя състоянието на накладките в сервиза казаха че са за смяна но се чудя дали ще е проблем ако го покарам повечко през уикенда преди да ги сменя.
бтв как мога да проверя дали има печка и дали работи.
и от къде мога да си купя приставката за телефон и колко струва
А маслото е сменяно преди 10000 км и остават още доста но аз мислех да си го сменя за всеки случай защото незнам какво е било предишното в сервизната книжка не пише, пише само дата и километри.
Всъщност имаше едно листче на двигателя за смяната на маслото трябва да погледна какво пише на него.
Как мога да преценя състоянието на накладките в сервиза казаха че са за смяна но се чудя дали ще е проблем ако го покарам повечко през уикенда преди да ги сменя.
бтв как мога да проверя дали има печка и дали работи.
и от къде мога да си купя приставката за телефон и колко струва
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Като дам контакт за маслото пише 28000км а за спирачната течност пише 9.09 което предполагам значи септември 2009та, но това за маслото ми се вижда доста странно в книжката пише че е сменяно предо 10000 възможно ли е с едно масло да се кара над 35000 км а дори и да е било нулирано, 28000 пак ми се вижда много.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
да, маслото въобще не го бави
слагай само 5на30 Логлайф както го дават по книжка, карай го максимум 12000км и го сменяй. По принцип се кара и 30к с такова , но в БГ нафтата е нещо средно между керосин и двутактово масло, богата е много на сяра и убива доста по-бързо маслото
накладките по-добре по-рано да ги смениш, светне ли датчика трябва и него да купуваш .
така като чета доста неща не и работят, лошото е че трудно ще намериш да ги отстрани всичките наведнъж...

накладките по-добре по-рано да ги смениш, светне ли датчика трябва и него да купуваш .
така като чета доста неща не и работят, лошото е че трудно ще намериш да ги отстрани всичките наведнъж...
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Смених масло, маслен, горивен, въздушен филтър и този на климатика, правиха диагностика пак, филтъра на картерните газове в сервиза ме разобедиха да го сменям, смених и накладки с датчика, за парктроника се оказа че е изгорял единия сензор и го поръчах (120лв) но не ми се чакаше да го носят и още не съм имал време да ходя да го сложат, за огледалото се разбрахме да го погледнат като ходя да слагат сензора, но ако не го оправят не мисля да го сменям, това че не мърда наляво надясно само не ми пречи по важно е че мърда нагоре надолу. Бтв нали като дам на задна трябва да се наклони само надолу, мойто не го прави, това настройва ли се по някакъв начин или просто е прецакано?
Иначе през уикедна ходих до гърция с колата и съм много доволен, върви супер като за 150к.с. и изглежда съм оцелил читава бройка, момчетата в сервиза не можаха да намерят нищо нередно въпреки че им висях на главата 3,5 часа, даже ги карах да я карат.
четох че имало някакво фенерче в жабката но аз такова не намерих, може ли някой да каже къде точно трябва да седи.
имам и проблем с блутута но не съм сигурен дали е от телефона или от колата, проблема е че като ги вържа двете се реконектват сами около веднъж на минута иначе работи, но това е доста досадно ако искаш да правиш нещо от менютата на колата, защото ти прекъсва работата непрекъснато.
Иначе през уикедна ходих до гърция с колата и съм много доволен, върви супер като за 150к.с. и изглежда съм оцелил читава бройка, момчетата в сервиза не можаха да намерят нищо нередно въпреки че им висях на главата 3,5 часа, даже ги карах да я карат.
четох че имало някакво фенерче в жабката но аз такова не намерих, може ли някой да каже къде точно трябва да седи.
имам и проблем с блутута но не съм сигурен дали е от телефона или от колата, проблема е че като ги вържа двете се реконектват сами около веднъж на минута иначе работи, но това е доста досадно ако искаш да правиш нещо от менютата на колата, защото ти прекъсва работата непрекъснато.
15 мнения
• Страница 1 от 1