Паяците в София - безумие и печелбарство

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

За или против паяците в София

За
10
22%
Против
36
78%

Общо гласове : 46
Потребител
Аватар

Мнение от Vaseto » 18 Мар 2004, 16:25

Хей, да не забравите да ми се обадите преди събитието! И аз искам да гледам сеир :lol: :lol: :lol:
Имам и друга идея. За да не се чанчиме да товариме колата с разин тежести, може просто да развием болтовете на едната гума и да видим какво ще стане :lol: :lol: :lol:
Само дано не утрепаме някого, защото тогаз лошо ни се пише :lol:
А може и 4-те гуми да отвием, тогава ще вдигнат само гумите :lol:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 18 Мар 2004, 16:49

и ще ги съдим че са потрошили колата :mha:

малий какви пъклени планове ми са в главата :>:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 18 Мар 2004, 16:57

не разполагам с много кинти преди събора, но мисля, че 10 човека по 5 лева = таралясник, павета са безплатни.
аз съм на линия и за пари и за довличането. идеята с джантата, която да е развита е супер :twisted:
един приятел ги целеше с въздушна пушка от балкона си :D
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 18 Мар 2004, 16:59

щом и Атиминатора се включи работата стана сериозна :wave: :mha:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 18 Мар 2004, 17:03

"цел прихваната...." :wave:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 18 Мар 2004, 17:13

хихихихихихихихихихихи
и пак
хихихихихи :twisted:
колектива е налице :!:
Понеже, не се познавам толко с хората, Ати, като(ако) събирате пари за 'идеята', моля кажи някой да даде и за мен, ще ги върна като стане събитието.
И btw, известете като намерите кола с едно ЛС.
Последна промяна dankata на 19 Мар 2004, 0:33, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 18 Мар 2004, 23:41

!!Asen_X написа:...съветвам да го научите за да се пазите от "законните" лапички на "Паркинги и гаражи"... Скапана държава.

В тая връзка може ли някой да даде линк към някой сайт със законите или извадка от правилника или ако може някой да пусне направи извадката тук във форума би било полезно за всички
SGV

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 19 Мар 2004, 12:32

:D Докато търсех да намеря Закона и правилника и нещо за паяците, налетях на случка от света

"РИСКОВЕТЕ НА ПРОФЕСИЯТА

Катаджия глобен за неправилно паркиране

Уелски пътен полицай паркирал колата си на тротоара на улицата, за да може с радар да следи скоростта на минаващите автомобили, но бил много изненадан, когато установил, че е глобен за неправилно паркиране от свой колега, предаде АФП.
Полицаят паркирал автомобила си с преносимия радар върху жълта линия на тротоара, което означава, че на това място спирането е забранено. Когато забелязал, че са нарушени правилата за движение, негов колега веднага "залепил" на предното стъкло на колата му бележка, че трябва да плати глоба от 30 лири стерлинги за неправилно паркиране." :lol: :lol:

А, ето по темата, Закона за движение по пътищата, и административно наказателните мерки.

http://maverick2000.net/ZDP/
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 20 Мар 2004, 8:14

Я като сме почнали, кажете трикове, с които на паяка му е трудно да вдигне колата, освен това с едната гума. Аз примерно съм чувал, че ако спреш много, ама много близо до дърво или друга кола не смеят да я вдигат, за да не я ударят...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 20 Мар 2004, 12:47

tsvet40
ставал съм свидетел как измъкват кола изпод дърво, и я отнасят
А един път си бях залепил гумите за висок бордюр - връщам се - кола нема!
Начинът е един (освен тва с гумите) - 5 торби пясък в багажника. Тръгнат ли да вдигат, колата прави салто!! :shock: :)
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Мар 2004, 13:03

аз гледах как на слънчев бряг паека влиза в пясъчна дюна за да извади кола, каот му подлагаха талпи под гумите за да не потъне и докато вдигаха колата бяха подложили и дъски под тея дето стъпват на земята да стане по устойчив паека като дига :arrow: смятай за какъв ентусиазъм говорим :lol:
Единствения път на който съм свидетел, на неуспешен опит за репатриране на автомобил това беше с едно Опел Комбо, Баничарка отзад ламаринена и явно беше натикана с нещо тежко вътре и като почнаха да я вдигат, предницата и се вдига а задницата не отлепя и се мъчиха мъчиха да балансират с рамото отгоре, но не успяха и се отказаха :lol:
Извод: карайте си колата с торби цимент в багажника или ако имате възможност с асансьорни тежини :arrow: аз трябва да опитам :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 20 Мар 2004, 13:17

Най-трудно се вдигат Ситроените. :D Като легнат, няма как да се пъхне скобата за захващането. Иначе, има вариации за плътно спиране до бордюра, но пък може да се надере джантата.

Да не говорим за тежките автомобили, като вашия пример с натоварването на купето. И да ви кажа, че в София има 3 със специално предназначение за вдигане на Бусове. Дори скоро се смяхме на шега на наш колега, "как като са само три в целия град, точно на него се случи да му вдигнат Транспортера". :D

А лично моето наблюдение, че не вдигат стари автомобили. С Трабса навремето само дето не съм го зарязвала на средата на пътното платно. Хич не го и пипаха, какво ли си казват полицаите, "тая няма пари да си купи по-ново возило, какво ли ще и вземем". От мига в който смених возилото и мен ме напълзяха. :D

Навремето наблюдавах (да кажем преди три години) един Москвич, целия обрасъл в трева, с чимове в купето, сякаш нарочно оставени, един мръсен, прашен, очукан, е как един не го вдигна, така си ръждясваше на пътя, за сметка на това, всеки лъскав автомобилец беше на мушката ... и това в центъра на столицата. Дори мога да ви дам пресен пример, на Дондуков в дясно, точно преди Раковски стои една Лада, във вид достоен за оплакване, спаднали гуми, ръжда, омачкана, на цялата редичка автомобили след нея бяха наслагали скоби, само на нея НЕ :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 20 Мар 2004, 13:52

Забраняват паркирането заради съботник
Паяци вдигат колите пред блока, ако пречат на водоноските

200 фиданки е подготвило да раздаде като награди на блоковете ударници столичното кметство. Най-чистите домсъвети ще бъдат наградени с дръвчетата. Хората могат да избират между борчета, липи и акации, с които да залесят зелените площи около жилищата си. Блоковете ударници ще бъдат избирани от специални комисии, които ще обикалят по кварталите да видят как върви великденското почистване. Трите най-чисти училища също ще бъдат отличени. Школата ще получат стереоуредби. Войниците в казармите пък ще събират боклуците по София за честта на поделението. Отличниците в уборката ще бъдат похвалени. По време на великденското почистване ще бъдат раздавани банички, кроасани, кисели млека, вафли и торти на учениците. Така децата ще се поощряват да чистят и след това да пазят, обясниха от кметството.

Графици за миенето на улиците ще разлепи по всички блокове и кооперации столичната община.
В посочените дни и часове собствениците на коли не трябва да паркират пред дома си. В противен случай водоноските няма да могат да си свършат работата. За първи път от 15 г. в София ще се лъскат малките улици вътре в кварталите. Повечето обаче са задръстени от паркирани автомобили. Пътни полицаи ще слагат временни табели "Влизането забранено", а чиновниците ще лепят по входовете съобщения собствениците да си преместят за една вечер колите. Ако остане невдигнато возило, ще викаме паяците да го отнесат, категорични са общинарите. Лъскането на улиците ще почне от април. Миенето на булевардите пък ще става нощно време, за да не се пречи на трафика.
От вчера стартира голямото великденско почистване на столицата. Идеята е хората да изхвърлят от мазетата и таваните си всички ненужни вещи. От кметството обаче умоляват старите дивани и изпочупените маси да се оставят до контейнерите за смет, за да може да ги извозят фирмите по чистотата. Във всяко от кметствата от 8 до 14 ч ще се раздават безплатно и найлонови чували и ръкавици, с които хората да приберат боклуците около блоковете си.

в-к Стандарт

Предишна

Назад към Основен Форум