човек никога не знае

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

човек никога не знае

Мнение от Feanor » 28 Сеп 2007, 19:42

Чисто нова случка... преди по-малко от половин час. Прибирах се с колата, по няколкото километра път от магистралата към Нови Хан. Там има една дълга права отсечка, който е карал там я знае... Карах си спокойно, даже бях пуснал темпомата да ме вози, обаче застигнах няколко коли там... сравнително рехава колона, никакво насрещно... Казах си - о'кей... ляв мигач, газ и изпреварвам една по една без да се прибирам... както казах - дълга права, има чудесна видимост... всичко щеше да е просто обикновено изпреварване, ако изведнъж шофьорът на една от колите не беше решил да изпреварва точно пред мен... скочих на спирачките и успях да отворя на невнимателния идиот място колкото да мине... Използвам случая да благодаря на BMW за това, които правят. Тази кола наистина внушава чувството, че можеш да разчиташ на нея винаги. Естествено, бях бесен. Нещастникът не стига, че едва не ме отнесе, а продължи невъзмутимо да си изпреварва. Клаксон, трета, плътно зад него, включени дълги. Не искам да описвам какво точно си мислех в конкретния момент по адрес на шофьора. Макар че си мисля, че ме разбра добре. По-късно, когато пак карах спокойно и чаках ефекта на адреналина да се поразсее се замислих... човек никога не знае с какъв точно идиот се разминава на пътя. Внимавайте!
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Re: човек никога не знае

Мнение от sappa » 28 Сеп 2007, 20:21

Feanor написа:Чисто нова случка... преди по-малко от половин час. Прибирах се с колата, по няколкото километра път от магистралата към Нови Хан. Там има една дълга права отсечка, който е карал там я знае... Карах си спокойно, даже бях пуснал темпомата да ме вози, обаче застигнах няколко коли там... сравнително рехава колона, никакво насрещно... Казах си - о'кей... ляв мигач, газ и изпреварвам една по една без да се прибирам... както казах - дълга права, има чудесна видимост... всичко щеше да е просто обикновено изпреварване, ако изведнъж шофьорът на една от колите не беше решил да изпреварва точно пред мен... скочих на спирачките и успях да отворя на невнимателния идиот място колкото да мине... Използвам случая да благодаря на BMW за това, които правят. Тази кола наистина внушава чувството, че можеш да разчиташ на нея винаги. Естествено, бях бесен. Нещастникът не стига, че едва не ме отнесе, а продължи невъзмутимо да си изпреварва. Клаксон, трета, плътно зад него, включени дълги. Не искам да описвам какво точно си мислех в конкретния момент по адрес на шофьора. Макар че си мисля, че ме разбра добре. По-късно, когато пак карах спокойно и чаках ефекта на адреналина да се поразсее се замислих... човек никога не знае с какъв точно идиот се разминава на пътя. Внимавайте!

в почти същата ситуация попаднах сутринта ама на бул.България. Спускам се от Билла посока центъра и точно преди бул. Гоце Делчев забелязвам, че колоната се е изтеглила в моята лента (най-лява) и още свети зелено. Газ 50-60-70км/ч и вече навлизам в кръстовището, в съшото време от средна лента някъква жена решава да изпревари учебния автомобил пред нея. Няма мигачи няма нищо тя тръгва да изпреварва по средата на кръстовището!!!! Добре, че си имам едно на ум - спирачки, дълги, клаксоооннннн :evil: Изравняваме се, поглеждам в дясно момичето свива рамене и маха с ръка за извинявай. Викам си "ей не се научихте да карате..." , подминавам и се навирам по здръстванията към центъра... :) това е ежедневие :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 28 Сеп 2007, 20:31

Feanor написа:... Казах си - о'кей... ляв мигач, газ и изпреварвам една по една без да се прибирам... както казах - дълга права, има чудесна видимост... всичко щеше да е просто обикновено изпреварване, ако изведнъж шофьорът на една от колите не беше решил да изпреварва точно пред мен... скочих на спирачките и успях да отворя на невнимателния идиот място колкото да мине...

между другото има далеч по-гаден сценарий за такива извънградски прави. Даваш мигач, гааззззз, изпреварваш и в един момент от полето излиза някой бесен аграр с натоварена до краен предел жига със селскостопанска продукция :help: Това се е случвало на майка ми, за щастие е имала време за реакция и всичко се е разминало... :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 28 Сеп 2007, 20:38

Това със изскачането на патя от някоя нива става все по-често явление. Във сряда ходих на пловдивския панаир и ми се случи на няколко пъти. Имах късмет че карах бавно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 28 Сеп 2007, 21:59

sappa написа:
Feanor написа:... Казах си - о'кей... ляв мигач, газ и изпреварвам една по една без да се прибирам... както казах - дълга права, има чудесна видимост... всичко щеше да е просто обикновено изпреварване, ако изведнъж шофьорът на една от колите не беше решил да изпреварва точно пред мен... скочих на спирачките и успях да отворя на невнимателния идиот място колкото да мине...

между другото има далеч по-гаден сценарий за такива извънградски прави. Даваш мигач, гааззззз, изпреварваш и в един момент от полето излиза някой бесен аграр с натоварена до краен предел жига със селскостопанска продукция :help: Това се е случвало на майка ми, за щастие е имала време за реакция и всичко се е разминало... :evil:

Още по-гаден сценарий: По магистралата със 160 в лявата лента. Изведнъж един от дясната лента решава да изпреварва. (И аз им благодаря на BMW за това което правят). Поглеждам го келеша, оня си чопли нещо по телефона. Като надух клаксона оня и той почна да свири... Некъв супер отворен. Ако не беше магистрала как да не слезеш да му биеш един лост в кратуната...

Големи камикадзета има по пътищата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 28 Сеп 2007, 22:05

лосо лосо .. отваряйте си очите повече
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Сеп 2007, 22:42

днес и аз бях в подобна ситуация, на Дондуков на една от преките си подава муцуната едно пежо, без мигач без нищо, ясно ще иска да влезне, но на такиа дупета де не пускат мигач, аз път не права :mhihi: и разбира се играча, реши да ме засече брутално и си хвана десната лента, минавам от страни и кво да вида некъв чичка гледа невъзмутимо докато свира и му разяснявам какво мисля за него, и ми прави знак тип "бегай бе" на кръстовището между английската и дарик спряхме на червено и реших да попитам дали все пак, не знае какво е мигач... слезнах съвсем културно, но за съжаление видях, как прави още едно нарушение и мина на червено въпросния играч ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 29 Сеп 2007, 12:17

///peter написа:днес и аз бях в подобна ситуация, на Дондуков на една от преките си подава муцуната едно пежо, без мигач без нищо, ясно ще иска да влезне, но на такиа дупета де не пускат мигач, аз път не права :mhihi: и разбира се играча, реши да ме засече брутално и си хвана десната лента, минавам от страни и кво да вида некъв чичка гледа невъзмутимо докато свира и му разяснявам какво мисля за него, и ми прави знак тип "бегай бе" на кръстовището между английската и дарик спряхме на червено и реших да попитам дали все пак, не знае какво е мигач... слезнах съвсем културно, но за съжаление видях, как прави още едно нарушение и мина на червено въпросния играч ;)
Ти си го уплашил бе колега,затва е минал на червено. :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 29 Сеп 2007, 12:23

[Georgi] написа:...

Затова ВИНАГИ като се кара на магистрала и то с висока скорост,когато застигаш автомобили(повече от 1) движещи се в непосредствена близост пускаш дългите и сигнализираш краткотрайно с клаксона 1-2 пъти да те чуят...не да ги притесняваш,просто да те чуят...повярвай ми ефекта е голям ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 29 Сеп 2007, 15:16

в това отношение най опасни са турските тираджии :twisted:
дееба и рязаното и недоклатено племе, чудя само аз ли съм имал досега засечки с тях
от 10 случая 9 със сигурност идват от тях
независимо че те вижда в огледалото си той тръгва да изпреварва друг тир и така пет минути, ама дреме му на него, нали е с голямата кола, а тва че отзад става колона, че го проклинат до девето коляно или пък 10 минути чува само клаксони, на него никак не му дреме. Ама съм сигурен че има по нервни от мен шофьори които като нищо ще ошамарят някой така :evil:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Сеп 2007, 15:31

Редовно ги изпълнявът тия селски номера. Обаче от по-рано трябва да се мига и свири, да видят лошата муцуна на 3те букви и ще бегат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

засичане

Мнение от horhef » 29 Сеп 2007, 16:31

Ей понякога се чудя тия хора страничните огледала използват ли ги въобще за нещо? Преди половин час се прибирам и по сливница в посока люлин една идиотка така ме засече реши да си прави маневри без мигачи без нищо, ей така навива волана и хоп в другото платно. бях с еспейса и няма да ви казвам как се спира с таз кола а и тя няма абс и ако я ударя аз ще съм виновен щото съм отзад. Половин час съм псувал ама ако се бяхме ударили щях да я набия пък ако ще да ме съди после. айде със здраве, че още съм нервен :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vasilmm » 29 Сеп 2007, 19:49

неска на вращане от руенското езоро навлизам си аз в куклен. Карам си по главния пут в селото и изведнаж от една пресечка в дясно ми излиза един капут типичен представител на teengay сас хипарска причесчица и полицеиски сланчеви очила, вапросния селски ерген кара астра комби, отнема ми предимството като завива надясно (в моита посока) аз натискам клаксона и трагвам да го изпреварвам да ама селската делва явно ме видя в огледалото и тои настапва и не ми дава пат и побеснях. Не можах да го изпреваря защото идваше кола пук и по патя имаше доста хора при това предимно деца а сащо се меркаше и някои едар рогат добитак. Започнах да карам на половин метар зад него. След това царвула отби в една пресеча и за капак ми показа среден праст. Бая се зачудих дали да слезнем от колата да си измачкаме дрехите ама викам аиде... Но втори пут попадне ли ми тоя прошка няма да има :twisted:
http://vbox7.com/tag:%D1%80%D0%B5%D0%BD ... 82?&page=1
ако ще е кола да е немска,а не любов френска :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 30 Сеп 2007, 11:32

Zapa написа:в това отношение най опасни са турските тираджии :twisted:
дееба и рязаното и недоклатено племе, чудя само аз ли съм имал досега засечки с тях
от 10 случая 9 със сигурност идват от тях
независимо че те вижда в огледалото си той тръгва да изпреварва друг тир и така пет минути, ама дреме му на него, нали е с голямата кола, а тва че отзад става колона, че го проклинат до девето коляно или пък 10 минути чува само клаксони, на него никак не му дреме. Ама съм сигурен че има по нервни от мен шофьори които като нищо ще ошамарят някой така :evil:

Дам тия говньовци редовно го правят това. Почти няма случай като съм карал по Тракия и да не е имало минимум 1-2 турски идиота. Дори според мен го правят нарочно. В такива случай му пускам дългите и като го подмина му показвам среден пръст .... Не че е кой знае какво, ама поне да разбере, че е кретен :) :mhihi:
_!_

Потребител
Аватар

Мнение от meternich » 30 Сеп 2007, 13:54

Карам си аз един Форд Сиера с постоянна скорост 120км/ч в лявата лента по магистралата - отивам във Варна. Коли почти няма, никой не ме настига, на никого не преча. По едно време на баира преди Правец настигам постепенно една колона от 3 МПСта, движещи се в дясната лента със 100км/ч. Най-отпред върви един камион, на 50м зад него върви втори камион и на 30м отзад едно БМВ. Спомням си само че беше ярко червено че пишеше 525(софийска регистрация!).
Влизаме в плавен десен завой. Аз очаквах че БМВто като ме види, че наближавам ще набере бързо и ще изпревари камионите преди да съм го настигнал. Обаче за мое учудване (вътре бяха пич и мадама) той продължва да кара зад камионите с тяхната скорост. Не говори по ГСМ, през 1997 такива глезоси не бяха за всекиго. Щом е така - викам си аз - ще ги настигна и ще ги изпреваря без да се престроявам и без да давам газ. Никакъв проблем - просто държа волана и толкоз.

Обаче не стана така.

В момента когато се изравних с БМВто, пичът изведнъж ме забеляза
(итересно, очаквах да ме е видял отдавна в огледалата). И какво става сега?! Някакъв кирлив Форд ще ми изпреварва БМВто?! Как ли па не?! Пък и пред мадамата ми. Газ!

Рязко се престроява вдясно и изпреварва камиона през аварийната. Дотук добре, аз очаквах че ще продължи по аварийната и по късата дъга ще изпревари и предния камион и ще излезе напред. Обаче логиката на каращия БМВто явно беше по-особена - веднага след това рязък ляв волан и хоп между двата камиона - след което си мечтаеше да мине пред мен и да изпревари предния камион през лявата лента. Мноо гъзарска маневра S-образен завой, слалом между останалите участници в движението! Ех какъв съм герой! Гоуема работа съм!

Да ама междувременно аз вече СЪМ в лявата лента между двата камиона. А той ми се е засилил отдясно и как не се ударихме странично не знам...! За момент се озовахме врата до врата, може би на 5см и движещи се със 120км/ч.
Той усети каква глупост е направил, намали със спирачки за да не се завре под предния камион. Аз изпреварих и втория камион и се прибрах вдясно. Нашият човек с 525 имаше нужда от малко време за да се пооправи от стреса явно. Настигна ме на баира преди тунела над Правец и там където има знаци за намаляване на скоростта - 100, 80 ме изпревари със 120км/ч. На това му се вика наказване, а!? Добре че нямаше полиция на другия край на тунела...

Следваща

Назад към Страхотни истории