и аз за ангелските очички

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 27 Сеп 2007, 14:26

Жоре,незнам защо слагаш крушки,с диодите си е перфектно,аз сложих 25000 mcd и свети невероятно,виж ми галерията,а през деня не се виждат което е добре,мисля че и ти искаше такъв ефект!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 27 Сеп 2007, 14:26

да взема да ти направя едни та да се видиш в очички :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 27 Сеп 2007, 18:12

valeto написа:И мойте цяла седмица си светят и нищо им няма :mhihi: :mhihi:

Те и мойте светиха цяла седмица, ама първия ден в който покарах на фарове и вечерта 2 диода заминали. Смених ги, пак покарах един ден на фарове...айде още два диода...та пробвах с лампичките от пеплниците...не пробвайте нищо не става.
Проблема при мен със сигурност е от връзването на диодите. мой приятел също си направи "очички" 2 дни след мен и оттогава вече няколко месеца няма проблем. Ама той е вързал диодите последователно и е сложил малко по големи съпротивления.
Мойте диоди бяха 17000mcd и може те да са били по-кекави.
Днеска направих новите рингове, утре може да взема диодите и да ги сложа пък да видим...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 27 Сеп 2007, 18:26

Аз е така ги вързвам
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 27 Сеп 2007, 22:06

Аз да ме таковат трима мургави люде, съм ги вързал баш как не требе
http://www.kpsec.freeuk.com/components/led.htm
схемата с Х-са дето пише никога да не се връзват така... :weed:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 28 Сеп 2007, 1:07

Жоре и аз не им разбирам много на тоците,но се доверих на Ники и всичко си е ок,само трябваше малко по тънка жичка да сложа,че малко е неудобно,но пак става,има място :) Аз утре ще ходя да взимам пак светулки че имам поръчка а и един колега тук от форума иска да му покажа къде е магазинчето на женския пазар,ако искаш да си бием една среща и да се видим при Ники,и през него имам да минавам че имам дълг един :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :drinking: :drinking:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 28 Сеп 2007, 17:41

Абе я ме светнете какъв е диаметъра на очетата за Е36? И това което ще ми кажете външен или вътрешен диаметър е?
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 28 Сеп 2007, 22:20

така като гледам чертежа вътрешния диаметър е 104мм а външния е 122мм

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 29 Сеп 2007, 0:50

Долу горе всичко схванах ,ама не разбрах как е по добре да се направят ринговете - със фолио или да се матират ??
До колкото разбрах работещата схема е със следните елементи :
Диоди : - 25000 mcd
Резистори: 1 кило Ом , 0.5 вата
прорезите са от вътрешната страна на ринга.
Да ме поправи някой ако не съм точен някъде ,че много се зарибих и ще се мятам да ги гъна. Само с пистолет за горещ въздух става ли огъването или класиката е във фурната - ако има по добър начин споделете на болния вече БМВ мозък(моя милост).
Начина с флуоресцентния проводник работи ли ? по добър ли е резултата независимо от цената ?
Благодаря предварително на всички от сектата "ПРОГЛЕДНАЛИ" :mhihi:
Доста кончета в един обор.
Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 30 Сеп 2007, 0:16

emok, точно на такова като твойто съм правил - 97', преди фейс лифта, със жълт мигач фарове :D Зависи сега твоите каква марка са, може и със силикон да са ама това да не те притеснява - хващаш едно по-остро ножче и го изрязваш внимателно, после пак ги залепяш със силикон ;)

И моите с крушките умаляха... изгоряха тея скапани крушки и сега ще видя някои диоди от Германия да ми докара един приятел - уж за по-качествени там :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 30 Сеп 2007, 3:29

emok написа:Долу горе всичко схванах ,ама не разбрах как е по добре да се направят ринговете - със фолио или да се матират ??
До колкото разбрах работещата схема е със следните елементи :
Диоди : - 25000 mcd
Резистори: 1 кило Ом , 0.5 вата
прорезите са от вътрешната страна на ринга.
Да ме поправи някой ако не съм точен някъде ,че много се зарибих и ще се мятам да ги гъна. Само с пистолет за горещ въздух става ли огъването или класиката е във фурната - ако има по добър начин споделете на болния вече БМВ мозък(моя милост).
Начина с флуоресцентния проводник работи ли ? по добър ли е резултата независимо от цената ?
Благодаря предварително на всички от сектата "ПРОГЛЕДНАЛИ" :mhihi:

Съпротивленията мисля че трябва да са около 500ома,мойте даже са 470ома,с един килоом май ще свети по-слабо :)Ринговете може и да си ги матираш,може и фолио да сложиш,ти си прецени,разликата не е голяма,и другото което е че диодите трябва много да се пазят при запояване.С пистолет пак става,но по-лесно е във фурната!

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 30 Сеп 2007, 9:30

Аз ги правя с пистолета... кой както му е кеф 8) И тоя път мисля да ги направя с няква джаджа дето ми споменаха и когато включа на къси да се гасят очите :D Аз предпочитам да ги правя с фолио отзад, защото повече се виждат самите рингове през деня на слънчева светлина, защото се отразява ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 30 Сеп 2007, 14:54

Мда,става и така :) На мен ми допада повече да не се виждат през деня и затова несъм сложил.Колега а ти защо неискаш да ти светят като караш на фарове?На мен ми харесва като светнат късите да се виждат и ринговете на дългите:)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 30 Сеп 2007, 19:01

Температурата скапва диодите и горят.
А проблема при запояването идва от статично електричество, та като се докосва поялника до диода, трябва да е изключен от контакта.
Аз мойте диодите не ги запоявах, а ги свързвах с помощта на термносвиваем шлаух.
Относно резисторите, не намирам разлика във силата на светене между старите ми рингове с 360ома и тези с 1килоом резистори.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 30 Сеп 2007, 19:13

Жоре,няма начин да няма разлика,може да е малка,но има!!!Относно статичното електричество,то може да дойде и от самия теб,така че не гарантираш че няма да ти изгорят после така.Трябва да окъсиш диодите с нещо за да не отива статиката там,аз го правя с алуминиево фолио и си ги запоявам с включен поялник!След това слагам и шлаух и няма мърдане!Разбира се след като запоиш фолиото се маха :)

ПредишнаСледваща

Назад към E36