Споделете пътуването

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Споделете пътуването

Мнение от MARFI » 27 Сеп 2007, 22:06

Ако може да замоля админите да направят тази тема важна, предвид глобалния екологичен катаклизъм дето ни очаква.

Здравейте, значи ето сега идеята:

Проблема на софийските улици не е в колите по тях, а в малкото хора, който пътуват с тях. 1 човек - 1 кола, при положение че може да побере комфортно 4.

Има много сайтове като 3na100.com team4trip.com sharetheride.com и тн. Където се обявяват свободни места за регулярни пътувания, или се търси по ефтин транспорт, резултатът е по-малко коли по пътя, по-малко пари за гориво, по-малко задръствания, по-чист град.

Ето какво накратко се опитвам да постигна с тази тема. Хората да обявяват примерно, че всеки ден пътуват от Люлин до Бистрица примерно и ако има други хора без коли или със повредени коли или на които не им се карат колите днес да се качат при въпросния човек във въпросният час и да си му дадат примерно 1 лев или лев и 50 или просто едно кафе да му земат вместо да сменят 4 рейса и 2 маршрутки и да си стигнат където трябва комфортно. Същото може да е в сила и в междуградски пътувания или дори ако човек пътува от един град до друг да пренеса товар (диференциал, джанти) на някой друг запален форумец.

Аз стартирам първи:

1. Утре пътувам рано сутринта за Плевен, връщам се същия ден, свободни места 3. Багаж само в Посока Плевен. тел. 0886845786 Мартин

(моля ако имате акаунти и по други форуми или хоросбирки (места дето се събират хора) да разпространите идеята, защото според мен си струва, с минимално усилие се пестят време и пари и се печелят приятели)
Последна промяна MARFI на 27 Сеп 2007, 23:04, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 27 Сеп 2007, 22:30

Харесва ми идеята. :) :yes: :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 27 Сеп 2007, 22:34

Така видях, че в форума на голфаджийте темата е бая осрана, затова ще ви замоля, не само да изказвате положителното си настроение към темата или отрицателното такова, ами и да споделяте примерно, трябва ми транспорт от тук до там, всеки ден пътувам по този маршрут или бих искал някой да ме откара от тук до там, че да съберем някаква информация, ще има ли почва у нас това. В Япония например е забранено да си караш колата сам, в Гърция в таксито ако има един човек се качват и други в същата и подобна посока до запълване на капацитета и Атина има по малко таксита от София а с два три пъти повече население.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 27 Сеп 2007, 22:35

не лоша идея ама нали колега знаеш че не всеки иска да качи некои кратун в колата си да го вози .. се пак е дал 1 торба с пари да си я купи да я направи да я лъска и да се качи некаф непознат не върви пак и тфа е нож с 2 остриета .. ше доидем с 2ма познати и познаи ко може да ти се случи .. ние ше стигнем до крайната точка ама ти едва ли :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Сеп 2007, 22:39

Няма лошо в идеята, колега.
Освен че е много идеалистична и няма да се осъществи.
Просто със замогването си българина ще купи кола и на жена си и на сина си, а не да качва и четвърти човек в личната си.
И колкото и беден да остане, винаги ще е недоверчив към чужди хора и автостопаджии. И не без право.
Това, което предлагате, е решение.
Ако тълпата улични шофьори из София има обща психология.
Няма лошо, опитайте. лично аз толерирам идеята, но за съжаление не мисля, че ще даде резултат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 27 Сеп 2007, 22:45

Е то затова я пускам темата във форума, да сме познати се пак.

Са аз съм качвал на стоп доста пъти, най-лошия ми стоп беше като качих един обгорял наскоро човек и ръката му обгорена и слузеста се опираше до моята на подложката над скоростите, пък и беше мокър щото валеше и ми осмърдя колата на гнило.

Сега гледайки назад, ако пак го видя пак ще го кача, защо ли? Защото валеше като изведро и защото човека беше онеправдан и не заслужаваше да изгние на дъжда.

Втория ми гаден стоп беше на един рибар, носеше некфи миризливи захранки и беше кален и тн. Повече рибари не!

Първото ми споделено пътуване, 800 километра до Александрупулис и обратно за 40 лева на човек :)

Недостатъци, хората на задната седалка, нямаха книжки и си мислеха че карам като камикадзе, че камионите не се изпреварват и не се кара на 5 метра от бронята им.

Дали ще го направя пак ли? Да! Обичам да пътувам, а пък ако е вфтино ептем!

Сега ти си решаваш кой качваш и кой не, може па да качваш само натокани бизнес дами в пичеловката ти :)

Моите коли връстнички никой не се е залетел да ги краде, пък и много трудно някой друг освен мен може да ги "възбуди" до толкова че да се задвижат. Но мисля, че няма от какво да се страхуваш, че някой ще те лиши от возилото ти, да не говорим ако се возите по сливница, пък и повечето коли нали си имат имобилайери и други джаджи с който да окажеш съпротива и да им попречиш и пак казвам, не си такси, ти имаш последната дума, кого качваш, а да и като такси пак така стоят нещата.

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 27 Сеп 2007, 22:49

От първи октомври се очаква всеки ден сутрин да пътувам до Ботевград и най-вероятно следобед да се връщам :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 27 Сеп 2007, 22:54

Идеята верно е много добра, но bam-bam е прав за ситуацията в БГ! Не знаеш кой качваш и на какъв попадаш!

п.с.Обикновено за работа всеки тръгва по едно и също време! Затова ако искаш да помогнеш на някого или просто да имаш компания за пътя, по-добре питай някой от чакащите по спирките, дали случайно не е в твоята посока :idea: А там всеки ден подминаваш едни и същи хора и поне ще си сигурен, че нямат скрити помисли към теб, колата и т.н. :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 27 Сеп 2007, 23:03

A kакво ще си кажат хората от спирките, я тука някъв психар е решил да ме отвлича, хахаха :)
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 27 Сеп 2007, 23:07

Не е баш така, качвал съм веднъж един човек целия в бяло, с ортопедични чехли, помислих че е санитар или лекар, оказа се готвач, дето се е напоркал и не може да си стигне на сутринта до ресторанта. Возих го от Люлин 7 до Люлин 3, човека сам си дойде при мене и ме замоли, щото нямаше таксита и като слизаше си ми остави 2 лева без да съм му искал, да си имам за баничка и боза :)

И са зависи как спреш на спирката, също и по какъв начин ще отправиш поканата си, как си облечен...

И пак Ви замолвам, поне казвайте къде пътувате често, освен опасенията си, иначе темата много ще се разводни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blue&White » 28 Сеп 2007, 12:05

Идеята е хубава, но трудно осъществима в по-сериозен мащаб. Двама-трима ще го направят, но другите...
Офтопик : А ти защо реши, че в Жапан е забранено само един човек в кола? :roll: .

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 28 Сеп 2007, 12:36

Hastalavista написа:От първи октомври се очаква всеки ден сутрин да пътувам до Ботевград и най-вероятно следобед да се връщам :)

хах и аз съм така :)
я кажи кво влезна,аз съм МИО :D
Tux0 Ca !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 28 Сеп 2007, 13:50

Аз почти всяка сутрин возя 2-ма приятели, като отивам на работа. Хем те не висят по спирките, хем аз не пътувам сам :D

P.S. Довечера към 20:30 ще пътувам за Стара Загора и имам 1 място, така че ако има някой в тая посока да пише :D

Потребител
Аватар

Мнение от Miliev » 28 Сеп 2007, 14:17

темата е добра ....

Аз всеки ден пътувам от Опицвет(Софийско) до София - Интерпред.
тръгвам към 9 без 10 , и се връщам към 7.
Специално ако има някой от Костинброд не е проблем.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 28 Сеп 2007, 18:10

Темата е добра! Подкрепям я!
От понеделник до петък от Студентски град до Красня поляна - минавам от където ми е кеф - и по Цариградско и през Семинарията и НДК.
За Хасково рядко, но ако пътувам нямам нищо против да повозя някой ;)

Следваща

Назад към Извън Темата