Зимни гуми - редно е да помислим още от сега
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- kirilbojkov
- Потребител
-
Зимни гуми - редно е да помислим още от сега
Привет на всички
Замислям се вече за зимни гуми, въпреки че е рано за слагане, но ми предстои купуване и в този ред на мисли искам да попитам по-опитните колеги следното:
Карам БМВ 525 тдс комби 2000г. в момента е с летни гуми Клебер с размери 205/60/15, в сервиза за гуми ми препоръчват за зимни Ласса, но с зармер 195/65/15, та въпроса ми е ... не са ли малко теснички за този модел или да си сложа сегашния размер. Цената е 117лв.
Замислям се вече за зимни гуми, въпреки че е рано за слагане, но ми предстои купуване и в този ред на мисли искам да попитам по-опитните колеги следното:
Карам БМВ 525 тдс комби 2000г. в момента е с летни гуми Клебер с размери 205/60/15, в сервиза за гуми ми препоръчват за зимни Ласса, но с зармер 195/65/15, та въпроса ми е ... не са ли малко теснички за този модел или да си сложа сегашния размер. Цената е 117лв.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
колега има гуми размер 205/65/15' по 120 лв броика
а по стандарт не трябва да са под 205 доколкото знам! това да не е Е36
марката на тези гуми беше БАРУМ
а пирелите са по 170 броика, проверих преди седмица
та и аз се чудя кога да взимам

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
По малко от 205 производителя не препоръчва. Сигурно и с 195 нищо няма да и стане но в Мюнхен са сметнали 205.
Имам комплект 5 бр такива в повече
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=36&fg=15
със зимни континентал TS 790 и 810 ако някой има интерес да се обади.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Lucky написа:По малко от 205 производителя не препоръчва. Сигурно и с 195 нищо няма да и стане но в Мюнхен са сметнали 205.
И аз съм почнал да мисля за зимните гуми . но проблема е че все още нямам джанти. Има вариант да да сложа зимни гуми на тези джанти , но сега съм с гуми 235/45xR17 , а за зимата ми се иска по-висок профил.
И точно към континентал съм се насочил , така че имам интерес да купя 4 джанти , а ако гумите са добри (т.е. да имат грайфер най-малко за тази и следващата зима) , купувам направо 4 джанти с гуми.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Re: Зимни гуми - редно е да помислим още от сега
kirilbojkov написа:Привет на всички
Здравейте!
Аз още съм нов в БМВ света (въобще не съм от "по-опитните колеги", към които се обръщаш), но все пак - малко ми е странно, защо твоята кола е с 15 цолови джанти!?!?! Моята е същата, но е с 225/55/16. Имах голямо желание да сложа по-високопрофилни гуми, за да вдигна малко нивото, защото колата ми се вижда супер ниска - със спортно окачване и нивомат е. Всички гумаджий, с които говорих, ме освиркаха, че това било недопустимо - т.е. не трябвало да си позволявам да вдигам нивото на колата, защото щяла да стане нестабилна. Освен това, оказа се, че с повишаването на височината се повишава и широчината - а аз исках точно обратното - да намеря по-високи и по-тесни - точно като твоите.
В крайна сметка - купих си нови зимни гуми Континентал - 225/55/16. Много се чудих, дали да не си купя летни и да си карам с тях и през зимата. Щото, ако тази зима ще е като предишната, то това си е пролет, а не зима. Признавам си, че цената на този клас гуми ме шокира. Тези, които взех, бяха общо взето най-евтиния вариант - 305 лева бройката. Да, колата определено се промени като поведение -просто гумите са върха!!!
Поздрави!
- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
Lucky написа:По малко от 205 производителя не препоръчва. Сигурно и с 195 нищо няма да и стане но в Мюнхен са сметнали 205.
А само гумите не продаваш ли.
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
aз съм с 205/65/15 зимни Барум с оригиналните алуминиеви джанти с тасовете, и ако намеря някаква готина лята джанта на 16" веднага ще Ви ги обявя тези за продан
нема да съм краен. 

- kirilbojkov
- Потребител
-
Благодаря на всички за отговорите!
Реших да Ви послушам и слаггам 205/65/15
Ето и цени на марките, които ми предлагат (някой може и да не ги изписвам правилно)
Съни (Китай) - 113лв.
Ласа (Турция) - 130лв.
Кумхо (Корея) - 150лв.
Марангони (Италия) - 165лв.
Дебица (Полша) -150лв.
Фулда (Турция) -195лв.
Гуд Йеар (Турция) - 220лв.
Дънлоп (Хърватска) - 275лв.
Аз лично си избрах Ласа.
Реших да Ви послушам и слаггам 205/65/15
Ето и цени на марките, които ми предлагат (някой може и да не ги изписвам правилно)
Съни (Китай) - 113лв.
Ласа (Турция) - 130лв.
Кумхо (Корея) - 150лв.
Марангони (Италия) - 165лв.
Дебица (Полша) -150лв.
Фулда (Турция) -195лв.
Гуд Йеар (Турция) - 220лв.
Дънлоп (Хърватска) - 275лв.
Аз лично си избрах Ласа.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
AGD написа:Lucky написа:...
... Има вариант да да сложа зимни гуми на тези джанти , но сега съм с гуми 235/45xR17 , а за зимата ми се иска по-висок профил..
То понеже нали имаше зима през 2006/2007г.

Зимни 17-ки тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=63967
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
Искам да споделя един икономичен вариант - гуми Тайфун (правят ги или в Португалия или във Франция, един колега взе летни, на които пише Германия) за зимата. Преди карах едно Скорпио 99г, задно предаване - задно предаване. Карах го със зимния Тайфун и съм много доволен. Та от по-икономичния клас ги препоръчвам.
Гиславед са много добри, но са за сняг предимно и се износват яко на сух път! Иначе в щатите ги цитират като гума за сняг, а там се кара яко със всесезонки! (с други думи добри са)
Аз обаче май ще сложа Мишелинки тази зима, какво мислите?
Гиславед са много добри, но са за сняг предимно и се износват яко на сух път! Иначе в щатите ги цитират като гума за сняг, а там се кара яко със всесезонки! (с други думи добри са)
Аз обаче май ще сложа Мишелинки тази зима, какво мислите?
12 мнения
• Страница 1 от 1