Радар детектор
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Space написа:... Има такива джаджи, които засичат дали имаш радар, или не. Както моят радар примерно пък засича това дето го засича него...
Колега радар детектора е единствено приемник - той не излъчва сигнал, който да може да бъде засечен (не говорим за така наречените "анти-радари" които излъчват собствен сигнал, който разстройва работата на самия радар и пречи да отчете реално скоростта)
Все едно да те засекат в колата че слушаш радио

А тебе те засичат именно защото радара излъчва сигнал и по данните за времето на връщане на отразения от теб сигнал мери скоростта.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
TheBoss написа:... Обаче това "радар за радар-детектори" е тотална глупост. Все едно да кажеш "радар за радио-касетофон" или "радар за телевизор". Радар-детекторът е абсолютно пасивно устройство. ...
tsb_bg написа: ...
Ааа, не е така:
http://en.wikipedia.org/wiki/Radar_detector_detector
Босев, ти поне си в бранша - трябва да знаеш, че има начини да могат да се засичат и приемници

It's not who You are, it's who You know...
tsb_bg написа:Space написа:... Има такива джаджи, които засичат дали имаш радар, или не. Както моят радар примерно пък засича това дето го засича него...
Колега радар детектора е единствено приемник - той не излъчва сигнал, който да може да бъде засечен (не говорим за така наречените "анти-радари" които излъчват собствен сигнал, който разстройва работата на самия радар и пречи да отчете реално скоростта)
Все едно да те засекат в колата че слушаш радио![]()
А тебе те засичат именно защото радара излъчва сигнал и по данните за времето на връщане на отразения от теб сигнал мери скоростта.
Колега, много добре ги знам тези неща, но това което на писах е самата истина. Предполагам, че такива джаджи имат само в страните където са забранени, но ги има. И говоря за най-обикновен радар-детектор, а не антирадари и тн .... Вервай ми не те лъжа

_!_
logout написа:Ааа, не е така:
http://en.wikipedia.org/wiki/Radar_detector_detector
Босев, ти поне си в бранша - трябва да знаеш, че има начини да могат да се засичат и приемници
Това за излъчването от осцилатора и "напрегнатото" поле около антената е ясно, но практически при разстоянията за които говорим и силата на тези сигнали си мисля че радар-детектор детекторите са в сферата на пожеланията
Не твърдя че съм прав

Може не споря още повече, че технически е напълно възможно. Просто ми се струваше че е повече теория за тези мощности и разтояния за които говорим.
А и като забеляза аз говорех за засичане по "излъчен от радар-детектора сигнал" който просто липсва а не за работата на устройството по принцип
Човек се учи .....
А и като забеляза аз говорех за засичане по "излъчен от радар-детектора сигнал" който просто липсва а не за работата на устройството по принцип
Човек се учи .....

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Space написа:E за излъчването от радар-детектора да, ама си ги засичат да ги е* ......, ма и ние ги засичаме
Мдааа, то въпросът винаги е бил кой ша го извади по-голям...

It's not who You are, it's who You know...
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4