Случката с НСО...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Сеп 2007, 22:25

аз съм взел книжка преди 10-12г и от тогава не съм чел закона :mhihi:
вярно ли е това за "най-удобната лента" ?
малко извън темата, но питането ми е сериозно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 23 Сеп 2007, 22:29

© написа:аз съм взел книжка преди 10-12г и от тогава не съм чел закона :mhihi:
вярно ли е това за "най-удобната лента" ?
малко извън темата, но питането ми е сериозно

еми да вярно е по поредния нов закон :roll:
имаш право да използваш която ти е удобна лента за движение :arrow:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Сеп 2007, 22:30

Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.

(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:

1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)

2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 км/ч;.

3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.

(3) Броят на пътните ленти се определя от пътната маркировка или от пътен знак, а когато няма такива - от водачите, съобразно широчината на платното за движение, широчината на недвуколесните пътни превозни средства и от необходимото странично разстояние между тях.

(4) Когато има път, платно за движение, пътна лента или алея, предназначени за движение на определени пътни превозни средства, водачите на тези превозни средства са длъжни да се движат по тях.

(5) Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение разположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, ако той е годен за това и ако това не пречи на другите участници в движението.

(6) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Когато пътна лента е сигнализирана за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, се забранява движението на други пътни превозни средства.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Сеп 2007, 9:40

sappa написа:и аз се дразня, че моментално се напълни с моралисти. Че момчето е действало неправилно е факт ама вие прекалявате вече, нищо положително няма в постовете, камо ли поучително :!: Изявления от рода на "ще му счупя главата на следващия..." и т.н. са смехотворни. Нито знаете в каква ситуация ще попаднете, нито знаете какъв е човека отсреща, за това нека не говорим глупости а да се стараем да бъдем коректни на пътя :idea:

П.С. Оставете го момчето на мира, да се надяваме, че е разбрал грешката си...

Поздрави

Аве ти влез в профила на момчето и прочети другите му постове.
Сгрешил, няма ситуация, поправил се/съжалил - ок.
Лошото в случая на Боби е, че той се гордее с героизма си.
Така че всички моралисти тук са му малко. Но не вярвам да му помогнат.
Лично аз обач мисля, че е правилно да му пишат. Даже и ако не чете, а той вероятно не се задълбава толкова.
Защото утре като си счупи главата и отнесе още някой с него вестниците ще пишат "Човек от клуба на БМВ сее смърт по пътя".
Тогава единственото ни оправдание пред обществото ще бъде, че много пъти публично сме се опитвали да го вразумим, но без успех. Не всички луди се оправят с нормално лечение.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 24 Сеп 2007, 10:37

///MapTo на теб какъв ти е проблема с мен немога да разбера нито знаеш как карам, нито дали съм коректен шофьор нито нищо а си седнам да обясняваш как ще чупих глави и прочие на незнам си кой.Пич прави каквото искаш, твой проблем не ме набъркваи и се чудя защо се занимаваш да ми даваш акъл след като ти когато си бил 10-и клас аз вече съм карал всеки ден и съм ходел на работа и още тогава по гонки ;)
Не съм келеме дето разчита на техните и се прави на интересен, правя каквото правя, парите си ги изкарвам сам такаче моляти се не се занимаи с мене ОК другите ми дават съвети прави са, ти какъв съвет ми даде, освен да ме обидиш а даже както сам каза не ме познаваш.Оня от формулата дет се пише и слага снимки на фолк певици в профила си е същия на 18 седнал да ми обяснява кой бил за клуба и кой не и колко съм бул грешен :mhihi:.
Да сте живи и здрави и ти пожелавам да изпиташ това което изпитвам аз коагато карам бързо а именно тръпката да се чувстваш жив.Ама ти знаешли какво може да стане ?! Да знам преценил съм ситиацуята казах, какво повече, който го е страх от мечки да не ходи в гората.Аз карам бързо от както съм хванала геврека не се гордея с това и изобщо не се хваля просто ми е в кръвта за добро или за лошо.Гоня се всеки ден с някой когато има възможност и ми доставя удоволствие сърцето ми започва да бие все по-силно и по-силно.
Аз искам да се науча и да стана добър, мечтата ми е да правя спокойно дрифтове независимо от трасето, а най-голямата меча ми е да си изкарвам парите с това, ако си чел една друта тема в ковто писах пак в страхотни истории.Моралисти много всеки сам си преценява в крайна сметка НЕ СЪМ ЗАСЕКЪЛ НИКОЙ В ТАЗИ СИТУАЦИЯ НИТО СЪМ ОБИДИЛ НЯКОЙ ОТ ВАС, седнахте да защитавате едни хора, които правят постоянно мизерии и поразии ама ти какво разбираш едвали си се зблъсквал с тях.Давах газ не за да се правя на отворен а за да не ги бавя защото ми се беше залепила Е60-ката на 5 сантиметра отзад и дясната лента беше задръстена с коли защото беше време в което хората се прибираха от работа.Ако бях карал по правилник с 70 щях да ги издразня още повече ама това почти никой не го забелязва а ме критикувате, че настъпвам.Еми мерси не искам да ме натикат в мантителата от яд, че не съм ги пуснал, защото който ги познава знае че са сбособни на това :confused: Да добри са няма спор, много по-добри от мен няма спор и аз искам да се науча така да карам без ирония, но нямам служебни коли за трошене. Толко са добри че използват уменията си да газят хората с законите които са измислени от депутатите които те возят.За такива хора капка уважение, вие им се възхищаваите пък когато се лепнах другия път за вас и се покаже някой до кръста през прозореца да ви се заканнва си припомнете че го правят защото могат и защото са добри :)
Казваш ми какво е казъл Асен, а знаешли колко момчета от клуба които не познаваш лично, а аз да карат с вратите напрев завойте и колко карат с по 200 по магистралата и с по 150-160 по България примерно - незнаеш защото непознаваш хората защото от вчера започна да идваш на екото и вече си моралист и започна да трепеш на ред.Карал си много по-добре от мен - да си жив и здрав а не се меря с никой аз се уча както казах в пста по-рано и ми е мечта да стана някоий ден много добър и здрав най-важното.
Време е някой хора да ме вземат по насериозно и да помислят, че и аз карам когато доиде време на някой събор ще покажа какво мога с някой Е30-ка подготвена за състезания по дрифт за която малцина знаят, че ще има.Аз не казвам, аз показвам сега не се хваля а подготвям почвата ;) Живи и здрави и моляте друг път когато имаш проблеми на улицата с някой некадърен не споменаваи мойто име защото дори не ме познаваш виждал си ме само веднъж ;)
В заключение искам да обобщя че виждам някаква злоба и едвали не заяждане в думите ти, като не ми се занимава да цитирам точно определени изказвания.Бил съм нощтна на работа и няма нерви да се занимавам с глупости да си жив и здрав да ме опознаеш пък после да ме коментираш.
Ако имах парите на 99 % от "киселяците" са съм станал фактор в клуба защото обичам да карам и искам да го правя, но не към всеки живота е справедлив и така касмет всеки прави какво може за да сбъдне мечтата си....
Когато ходел при лудия и при Али и се интересувах от тунинг и от турбини ти не си знаел, че ще пишеш в форума сигурно, още тогава съм правел планове за коли бегачки, но който има кинти прави, другите се мъчат.Пък ти си говори че преди не съм бил такъв, исках да си купя Е36 купе още от 11-12 клас сметни това преди колко години е било и ходех пак го гонки и за първи път видях колата на Engi сребристата красавиця която ми предлагаше след това на базик да купя и така но от къде пари тогава, такаче просто не ми обясняваи без да ме познаваш.

Лек ден
Последна промяна _BoBI_ на 24 Сеп 2007, 11:10, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 24 Сеп 2007, 10:44

D3BEP написа:Аве ти влез в профила на момчето и прочети другите му постове.
Сгрешил, няма ситуация, поправил се/съжалил - ок.
Лошото в случая на Боби е, че той се гордее с героизма си.
Така че всички моралисти тук са му малко. Но не вярвам да му помогнат.
Лично аз обач мисля, че е правилно да му пишат. Даже и ако не чете, а той вероятно не се задълбава толкова.
Защото утре като си счупи главата и отнесе още някой с него вестниците ще пишат "Човек от клуба на БМВ сее смърт по пътя".
Тогава единственото ни оправдание пред обществото ще бъде, че много пъти публично сме се опитвали да го вразумим, но без успех. Не всички луди се оправят с нормално лечение.

Няма нищо за гордеене просто нямах избор колко пъти да го обясня, когато карам бързо за удоволствие го правя такаче да не застрашавам никой и на определени места които са подходящи ;)
И това може да се случи на всеки недай си боже защото имам познати които карат от 15-20 години и са карали с 50-60 точно когато им се случва най-лошото.Изкача им старец който и той незнае на кой свят е.Блъскат го с 10-15 км и човека умира стар е все пак, този шофьор толкова ли е виновен като е спазил правила.Просто се опитвам да ви кажа че сичко е късмет понякога.Имам познати мотористи, които карат като луди от 10-15 години с по 200-250 в града ама са още живи и нямат катастрофи и сериозни падания, само дребни ама то неможе моторист без да падне.Просто всичко е късмет даже и до опит.
Аз както казах бях притисинат от ситуацията докога да ви го повтарям нямаше свободна лента до мен където да се дръпна а тия ми бяха на 5 сантиметра от бронята :evil: просто за кеф, вместо тях да ги съдите ме съдите мен, че се опитвам да се измъкна без да ги нервирам допълнително като им преча.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 24 Сеп 2007, 11:00

Мисля,че много задълбахте и много личен стана спора
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 24 Сеп 2007, 11:06

Ами аз казах какво е станало, казах какво мисля, казах каквото прецених, че трябва да кажа на някой хора и няма какво друго да кажа найстина, ако искате я заключете, ако някой чака сайр да има сори няма да има поне от моя страна ;)

mitko_n1 написа:Мисля,че много задълбахте и много личен стана спора

Смятам, че си много прав

Раздел 3, член 15
Водача на моторно превозно средство може да използва най-удобната за него пътна лента в следните случаи (и са изброени)

Точно това за което говорех в началото че няма бърза и бавна лента всеки може да си кара където пожелае.Многоредово движение ;)
Това важи за в града независимо дали сте на Цариграцко или България, вия не сте на магистрала или между селищен път, че като искате да карате по-бързо от този пред вас да му светкате и притеснявате...

Чл. 70 (2) Карането на дълги светлини е забрането в следните случай

2 при движение по осветени участъци

3 При движение зад друго превозно средство на разтояние по малко от 50 метра

чл 23

Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се вдижи на такова разтояние от превозното средство пред него, че да може да избегне удар в него при намаляване на скорост или рязко спиране.
Последна промяна _BoBI_ на 24 Сеп 2007, 11:35, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 24 Сеп 2007, 11:23

_BoBI_, хората се опитват да ти обяснят, че твоята страст - скоростта, дрифтинга и т.н. състезателни дисциплини не са за ГРАДСКИ УСЛОВИЯ (камо ли софииски..). Може тук таме да се изрежеш на някой празен булевард или да се "лъзнеш" на някой завой ама това според мен вечено време когато улиците са пусти. През деня е как да кажа..., предизвикваш дявола. Само си представи, че се случва инцидент (недай си боже!) човек е тежко ранен или дори загинал...ти как после ще си караш колата, какво удоволствие ще ти доставя като всеки път когато смачкаш газта, съвестта ти се обажда и ти напомня. Искам да кажа, че някои грешки се наказват безбожно скъпо и трябва да разбереш, че в града е прекалено опасно да си позволяваш удоволствия от рода...
Не приемай поста ми като заяждане или мъмрене или квото и да било, искам само да ти дам съвет от мен ;) и късмет 8)

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 24 Сеп 2007, 11:43

Прав си,колега,но я ми кажи кой докато прави дивотии с колата си мосли за евентуалните последствия?Всеки се е отдал на моментното удоволствие,а после си мисли какво е можело да стане,така че поговорката "като се обърне колата пътища много" важи с пълна сила!

п.с Ако не съм прав ме поправете
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 24 Сеп 2007, 11:45

sappa написа:_BoBI_, хората се опитват да ти обяснят, че твоята страст - скоростта, дрифтинга и т.н. състезателни дисциплини не са за ГРАДСКИ УСЛОВИЯ

е тука случая е друг касае се не за самоволия а за принудително увеличаване на скорост за да се избегнат други проблеми свързани с ограните на реда, който погазват законите които отлично знаят.
Никъде в закона не пише или аз не съм видял, че е редно да ти се лепят отзад сякаш искат да те побутнат :)
ОК кажи ми какво да направя, казвам за 6 ти път, че нямах избор освен да им набия едни спирачки да потрошат Е60-ката а да си чакам парите от застраховката редно ли е да го правят това което го правят редно ли е да ми застрашават сигурсноста като ми се лепят и започват да ме тормозят :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 24 Сеп 2007, 11:48

_BoBI_ написа:
sappa написа:_BoBI_, хората се опитват да ти обяснят, че твоята страст - скоростта, дрифтинга и т.н. състезателни дисциплини не са за ГРАДСКИ УСЛОВИЯ

е тука случая е друг касае се не за самоволия а за принудително увеличаване на скорост за да се избегнат други проблеми свързани с ограните на реда, който погазват законите които отлично знаят.
Никъде в закона не пише или аз не съм видял, че е редно да ти се лепят отзад сякаш искат да те побутнат :)
ОК кажи ми какво да направя, казвам за 6 ти път, че нямах избор освен да им набия едни спирачки да потрошат Е60-ката а да си чакам парите от застраховката редно ли е да го правят това което го правят редно ли е да ми застрашават сигурсноста като ми се лепят и започват да ме тормозят :evil:

Боби,личен съвет - преустанови спора.Казвам ти го от опит в подобни спорове :idea: ;) Мисла че е време някой модератор да затрие темата :idea: :!: :!: :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 24 Сеп 2007, 11:53

Абе заеби го спорта сега не става дума за гонка а какво ми се е случило по нежелание от мен и как са ме притискали и притеснвали.

Иначе мерси за съвета, но темата е за друго не колко съм вдигнал и прочие това са простотии аз исках да се измъкна и разбрах щое за хора са въпросните и така ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 24 Сеп 2007, 12:00

бобчо на сапун@@@!!!! бийте го докато шаваа!!! :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 24 Сеп 2007, 12:05

:mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории