Как се държи на газ ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 21 Сеп 2007, 11:31

Приятелю, ти нали живееш в България? Ами, че тук всеки ама ВСЕКИ и всячески се мъчи, опитва, стреми да избяга от отговорността за гаранцията. Защо за ламбда сондата да е друго? За пример само ще ти кажа, че едни приятел с Ауди 80 "яйце" с моноинжекция и най-евтиния вариант за газова по едно време караше само на газ близо 8 месеца поради изгоряла бензинова помпа (говорим студ, пек само газ). Та неговата сонда се оказа, че е перфектно работеща, когато ей така за спорта решихме да я премерим. Няма мързелива, няма ленива, няма изгоряла. Работеше си като часовник на бензин, а на газ показваше почти през цялото време преобогатена смес. Това след 4 години каране с газова уредба.
И аз мисля така,тук се ползва всеки повод за да се хитрува :( .Като вземах моята кола,в документите от Италия видях че газовата е слатана 2005 година.Преди дни правих диагностика и сондата е перфектна :yes: Или трябва да се кара с бензин от точно определена бензиностанция :?:... :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от oktan » 21 Сеп 2007, 12:02

Аз карам 318,М40 от 18 месеца,взех я с обикновенна газова ивече 20 000км си карам без проблеми/съществени/.Разхода ми е 13-18л,градско и 10-13л извън.От София съм.Вече 6год. и 4-та кола само на газ карам,като почти няма разлика в динамиката,но в кинтите-доста

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

газ

Мнение от horhef » 21 Сеп 2007, 14:21

Вече 5000км карам с газов инжекцион и нямам никакви проблеми, колата си върви както на газ така и на бензин пък ако ми хрумне цъквам си на безнизи и си карам само на бензин и по никакъв начин няма промяна от преди. на тези който се оплакват, че не им върви на ги ще им кажа само да си проверчт колата на бензин как са им тоци кабели и т.н. другия вариянт е нескопосано направен ги.
а и това, че двигателя се скапвал на газ са пълни глупости това ми е 4-та кола на газ и досега всичките си работят перфектно :)))

Потребител
Аватар

Мнение от pafaka » 22 Сеп 2007, 9:53

Аз пък не мога да разбера какъв е смисъла след като си дал пари за кола с определени качества след това да даваш още пари за да променяш тези качества, т.е. ако някой иска икономична кола защо направо не си купи такава ?
Няма такова животно колата да бъде едновременно бърза, икономична, сигурна, евтина, с евтина поддръжка и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 22 Сеп 2007, 10:31

Аз пък не мога да разбера какъв е смисъла след като си дал пари за кола с определени качества след това да даваш още пари за да променяш тези качества, т.е. ако някой иска икономична кола защо направо не си купи такава ?
Няма такова животно колата да бъде едновременно бърза, икономична, сигурна, евтина, с евтина поддръжка и т.н.
Еми не на всички тате им зарежда бензина... :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

газ

Мнение от horhef » 22 Сеп 2007, 11:17

"ако някой иска икономична кола защо направо не си купи такава"
защото това е личен избор и ако иска може да си купи ферари и пак да го кара на газ :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 22 Сеп 2007, 17:06

vladiverm написа:
Еми не на всички тате им зарежда бензина... :idea:

каза ли им го :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 22 Сеп 2007, 17:34

Тука 4ета и не вярвам на у4ите си.Секи вика дигна се мощноста абе вие турбини или газови уредби слагате!! :lol:
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 22 Сеп 2007, 18:09

1-рацерите(опелджии) карат на бенз(нъл са бабаити с бегуни) и кат им обадя за разход на газ,бягат си леят куршум
2-разбирам да караме някви м-ки,че да е смешно на газ,ами то навъртени им по 200к и нагоре и ся ша са прайм на гъзета на бенз
3-трая си прайш сметката,а не всичко по колата да се дава(по-добре на газ ама техн здрава,отколкото на бенз и със стотици неизправности
4-колко от вас са си купили къща(в смисъл изкарват добри пари и не мислят за разходите
5-ако мога и на лайна ще я карам да ми е евтино,то навсякъде ни ебават с цени-енерго,вик,парно,моб оператори и т.н.(баси,кога зех първата кола,бенза бе 0.76лв...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 03 Окт 2007, 13:52

Добре колеги да ви питам и аз за 316ка незнам точно М4* какво се води .. но е 1.6i Има ли такива газови уредби който запазват разхода ? аз съм чел за такива по форумите но още немога да повярвам... И Как ще е по-добре газова на резервната гума или бутилка в багажното ? и да попитам спъва ли се много колата ,че в крайна сметка нищо неразбрах... ( И колко точно може да е това спъване) ? колата предимно градско я карам затова за газ се замислям ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 03 Окт 2007, 13:58

snooperchi написа:Добре колеги да ви питам и аз за 316ка незнам точно М4* какво се води .. но е 1.6i Има ли такива газови уредби който запазват разхода ? аз съм чел за такива по форумите но още немога да повярвам...

Има такива уредби да ,аз съм с такава и разхода е еднакъв с бензина, просто трябва да се ръснеш за нещо марково и в кадърен сервиз.
С измикярски части не е работа ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 03 Окт 2007, 16:58

///Vasko написа:
snooperchi написа:Добре колеги да ви питам и аз за 316ка незнам точно М4* какво се води .. но е 1.6i Има ли такива газови уредби който запазват разхода ? аз съм чел за такива по форумите но още немога да повярвам...

Има такива уредби да ,аз съм с такава и разхода е еднакъв с бензина, просто трябва да се ръснеш за нещо марково и в кадърен сервиз.
С измикярски части не е работа ;)
Ами то така и така няма да му сложа АГУ за 300лв .... то се е видяло,че ще има и 1000отпреде.. :] поне като ще се изръсвам да има кяр аз затова питам за такава уредба, а твойта на резервната гума ли е или... ? :roll:

Предишна

Назад към E36