Охладителната система...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- kralchev_i
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: G30
Охладителната система...
Здравейте.Имам следният проблем. От 9 месеца карам 318i с М40 двигател. Юни месец смених радиатора защото сълзеше около входящата тръба.До сега нямаше проблеми с колата. Днес открих локва под нея - беше се изпразнило казачето на радиатора. Долях антифриз,за да мога да се прибера.Когато спрях всичко беше ок.Нямаше течове. Като изстина пак прокапа. Интересното е,че съм изминал около 4000км с новия радиатор и нито за миг не е прегряла.Перката си работи нормално дори се вклщчва доста по рядко отколкото със стария радиатор, маркучите са нормално твърди - като е загряла и ги стискам до почти половината.Въпросът ми е къде мога до отида да си направя проверка за наличие на газове във охладителната система? И лесно ли се сменя О-пръстенчето на казанчето?
Ако имаш газове в охладителната система те ще "надуват" и проблема ще ти е по-скоро при работещ двигател (ще духа като чайник) а не като казваш да губи течност след като изтине.
Новия радиатор "нов" ли е или ..... употреба защото ако е нов пробвай да го върнеш
Нормално е перката да включва по-рядко защото "новия" дори и да не е нов е чист поне отвън.
Колкото до О-пръстена знам че ги правят ама колко е сигурно ??? а и не вярвам да е от там (за 3 месеца и 4000км да се скапе???)
Новия радиатор "нов" ли е или ..... употреба защото ако е нов пробвай да го върнеш
Нормално е перката да включва по-рядко защото "новия" дори и да не е нов е чист поне отвън.
Колкото до О-пръстена знам че ги правят ама колко е сигурно ??? а и не вярвам да е от там (за 3 месеца и 4000км да се скапе???)
- kralchev_i
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: G30
Като го гледам тече точно от долната страна където влиза в раздиатора. Иначе радиатора със сигурност е нов - от представителството на Nissens(300лв.).Дори си има 2години гаранция...А теста за газове искам да го направя профилактично...
4 мнения
• Страница 1 от 1