Прави любов, а не война!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Прави любов, а не война!

Мнение от TheBoss » 21 Сеп 2007, 18:31

Случката е от тази сутрин. И за сетен път се убеждавам, че когато направиш добро и го забравиш, то непременно ще ти се отблагодари. Въпреки, че съм "луда глава" на пътя винаги когато забележа, че някой има някаква нередност по колата и най-вероятно не я забелязва при първа възможност му го казвам. Подобна ситуация имах и тази сутрин. Пътуваме със сина ми около 7,15 ч., аз на работа, той за училище. Точно когато излизам на високото на надлез Надежда виждам пред мен една нова Вектра и нещо виси и се ветрее отдолу. Светофарът светва червено и аз се изравнявам с вектрата. Тогава виждам, че водачът е мой познат и бивш колега. Казах му, че нещо се ветрее отдолу. Светофарът стана зелен и ние се преместихме 50-тина метра напред. Оказахме се първите коли на светофара. Той обаче отби вляво до островчето да види какво виси. До мен отляво спря Тойота д4д. Черна, лъскава, с тъмни стъкла. Участъкът от там до Опълченска е много приятен. Лек наклон, широк ляв завой. Много обичам да се изрязвам точно там. И го правя винаги когато мога. Даже, ако ми свети зелено и съм на скорост ползвам цялата ширина на завоя, подсичам го леко и гаааааааааз. Въобще мания! И сигурно щях да се резна с тойотата да проверя моите възможности срещу японския дизел(за него мога да кажа само добри думи, но не пречи да му се пробвам). Обаче нали бях казал на колегата за висулката, а тойотата ми пречеше да видя какво е странало и на зеленото изчаках съседа да тръгне, а аз се обърнах да погледна. Колегата тъкмо закачаше престилката, която беше почти изпаднала от дясната страна. Задоволил любопитството си погледнах напред и подадох газ. Тойотата беше на около 2-3 метра пред мен, почти в средата на иначе широкото кръстовище(от светването на зеленото бяха минали поне 3-4 секунди). И тъкмо потеглих пред тойотата прелетя(ама точно прелетя) един Мерцедес ЕС класа(идвал е от гарата и на най-чисто червено е продължил към новия пробив на "Скопие"). Изтръпнах! Затъмнените стъкла и големият силует на тойотата ми бяха попречили да видя "джигита". Той прелетя, а аз даже не успях да реагирам и да пипна я спирачка, я нещо друго. Продължих нататък леко разтреперан и се замислих. Ами, ако не бях забелязал вектрата, или не му бях казал и в последствие не бях погледнал какво и има на колата. Ами, ако бях решил да се правя на мъж пред тойотата(в последствие се оказа, че я кара мъж на около 50, до него седеше младеж на около 20). А тойотата не беше отвърнала на предизвикателството. И на 3-тата секунда от зеленото аз щях да съм на средата на кръстовището. И още много "ами ако". Всъщност при всички други варианти освен реалния сега нямаше да пиша тези редове, а сигурно вие щяхте да купувате цветя. За това винаги когато можете да направите добрина - направете я! И я хвърлете през рамо! Забравете, че сте я направили! И рано или късно ще ви се върне.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 21 Сеп 2007, 18:46

:shock: Леле, аз ако бях ти (ама не съм) щях да го догоня тоя с Мерцедеса и да го накарам да се поосъзнае малко... Писна ми от самоубиици. Не искам тия камикадзета да са моите убиици... :( :( :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 21 Сеп 2007, 19:41

баце, доброто винаги се връща ;) кофти ситуация, но погледни от добрата страна - имаш повод за курбан и почерпка :yammy: :bchug:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 21 Сеп 2007, 21:51

бахти какви времена доживяхме - да трябва да се оглеждаш дори като минаваш на зелено. Няма оправия в тази страна....
Защо не вземат да използват опита на Американците - при всяко нарушение ти се дига застраховката автоматично. И като ти стане 1500лв гражданската и при следващо нарушение 2000 и после 2500...3000....и ще почнеш да се замисляш как караш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 21 Сеп 2007, 22:22

Мда за американския опит и аз съм съгласен.. Ще олекне и трафика на колите в София дори :) А и по-кадърните шофьори които си карат нормално ще останат... За изпълненията със 1000км/ч си има писти ... Плащаш си и ходиш си чупиш колата...

Иначе много се дразня като видя кола с деца вътре и някъв я кара и кара като луд... Не мисли че вози деца дори в колата си... ( не говоря за Босев щото той е обратния случай )...

Иначе слава богу, че не е станало най-лошото че като слушам си бил и с дете в колата... После тоя е просто за тепане....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 21 Сеп 2007, 22:47

при нас има поговорка...господ държи всичките души при него ...всяка душа е означена с кандила...като свърши олиото и гасне кандилчето свършваш и ти...значи имаш бая още в резервоара :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 21 Сеп 2007, 22:52

тцкцкцк ... запали свещичка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 22 Сеп 2007, 0:49

Добре е когато кандилцето има още много да гори :)
Но след такава случка и аз бих запалил свещичка, а после да отида на излет с малкия да се порадваме на дребните красиви неща в света около нас :)

п.п. Поздравления за доброто дело :yes:

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 22 Сеп 2007, 8:09

Така е,всичко се връща на този свят,без значение добро или лошо :!: Остава ни само да избираме какво да ни се връща......
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 22 Сеп 2007, 8:58

прав си,всеки сам избира....
(нека ми се върнат парите от кръчмите....) :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 22 Сеп 2007, 10:53

на това кръстовище няма няма и си е.е маиката!а и на куките им е любимо да висят горе на надлеза да дебнат кои ще мине на червено като идваш от централна гара,веднъж бяха спряли даже един реис :mhihi:

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 22 Сеп 2007, 16:19

Escape написа:Защо не вземат да използват опита на Американците - при всяко нарушение ти се дига застраховката автоматично. И като ти стане 1500лв гражданската и при следващо нарушение 2000 и после 2500...3000....и ще почнеш да се замисляш как караш

Колега, мислиш ли, че тоя дето кара кола за 300++ хиляди ги боли фара дали застраховката му ще е 20 или 2000 лева?
Изображение

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 24 Сеп 2007, 9:55

err0r написа::shock: Леле, аз ако бях ти (ама не съм) щях да го догоня тоя с Мерцедеса и да го накарам да се поосъзнае малко... Писна ми от самоубиици. Не искам тия камикадзета да са моите убиици... :( :( :(

Щом е минал на червено - дали има догонване :roll: :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 24 Сеп 2007, 13:20

:(
бахти...
Господ.гледа...и.явно.те.обича
:)
живи.издрави...
4 8 15 16 23 42

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Сеп 2007, 16:19

.....ти мани ми и с детето!!! минал си на косъм!! добре, че се е разминало!

Следваща

Назад към Страхотни истории