автомобилът с наи много навъртани километри се търси !?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
автомобилът с наи много навъртани километри се търси !?
в световен мащаб е въпроса - бех чел за мерджан нещо отдавна
- сафарита въртял но не съм сигурен вече, та може да е и шаси с волан и двигател
- то и от километража маи зависи на колко се превърта целия,но които знае да казва.....

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
разбирам твоятkagebista написа:Не е ли по-добре да го сведем до форумна анкета. Ама май няма да стане оти наще са нови на по 150000 реални и са карани колкото да разбият маслото в цилиндрите да не застоява

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
еми има едни мерцедеси 123 е модела,дето има много егземпляри от типа 300д който навъртат на 1 000 000 км на обслужване 

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Тази тема е тъпа. Защо,ами защото колко км. ще издържи двг. зависи от много неща,но ако за удобство приемем,че е получавал перфектно обслужване през годините,тогава ще спечели най-разтоварения и прост двигател. А това е един двигател,който едва ли искате под предния капак на вашата кола.
Е ако не сте таксиметрови шофьори разбира се
На колегата по-горе с W123,имал съм и 200Д и 300Д и освен споменатата здравина друг плюс не се сещам
Е ако не сте таксиметрови шофьори разбира се

На колегата по-горе с W123,имал съм и 200Д и 300Д и освен споменатата здравина друг плюс не се сещам

- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
на един комшия мерцедеса Ц класа дизел,при смяна на маслото на автоматика установили че бил на 1 700 000 км, пича тъй

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
martin318 написа:на един комшия мерцедеса Ц класа дизел,при смяна на маслото на автоматика установили че бил на 1 700 000 км, пича тъй![]()

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз знам за двигател от 240D W123 ,който е на 3 200 000 км i е в музея на фирмата с трите основни ремонта и абсолютно изчерпан ресурс , дефакто вече е на "Зрънчо"
Наистина пословична здравина ,но тя е факт благодарение на ниските обороти,примитивните,но адски здрави технологии, атмосферно пълнене и може би това ,че почти не е гасен (за това последното само гадая - според мен е от такси) ...
Иначе в едно списание за автомобили втора ръка Италиянско видях Алфа 156 на 1 година и ... 320 000 км
Според мен какъвто и да е двигателя, ако мръзне зимата и се пали студен с почти замръзнало масло просто няма да устиска никога такива километри
Георги Пенчев

Иначе в едно списание за автомобили втора ръка Италиянско видях Алфа 156 на 1 година и ... 320 000 км

Според мен какъвто и да е двигателя, ако мръзне зимата и се пали студен с почти замръзнало масло просто няма да устиска никога такива километри

Георги Пенчев
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
NeoPrint написа:На колегата по-горе с W123,имал съм и 200Д и 300Д и освен споменатата здравина друг плюс не се сещам
колега аз и много други плюсове знам на тая кола(най-вече задното

ако искаш може да побеседваме на лс или на скайп относко въпросната 123-а
NeoPrint написа:Тази тема е тъпа. Защо, ами...
...ами защото се знае отговора

а именно червен Икарус с линия 102

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

повечето говорите яки тъпни....
това колко ще изкара един двигател изцяло зависи от стила на каране, поддръжка (тоест на колко хиляди километра сменяте масло и т.н.) и в какъв режим се кара колата. кола дет се кара по-малко се чупи повече.. тоест ако мотора и се застоява без да се пали и кара, сичко спича отвътре; бакшишите за това карат по 700к км с тия Вектри Б 1,4 с метан (с унгарския мотор) - колите им са постоянно в режим, а и си пазят моторите.
ако става въпрос за рекорди...
от САЩ има няколко на VW - Jetta 1,6d - 900 000km, която все още си върви перфектно и собственика няма никакви оплаквания, дори се гордее с ниския разход; втория е пак VW, само че Beatle (костенурка) 1303 (мисля беше мотора) 1, 500 000км - смяна на масло на 5000км обаче... и за един сааб на 1, 400 000км каран само е Европа имаше статия...
А 123ките имат ужасен дизайн, возия и поддръжка, но поне мотора е вечен да го таковаш....
това колко ще изкара един двигател изцяло зависи от стила на каране, поддръжка (тоест на колко хиляди километра сменяте масло и т.н.) и в какъв режим се кара колата. кола дет се кара по-малко се чупи повече.. тоест ако мотора и се застоява без да се пали и кара, сичко спича отвътре; бакшишите за това карат по 700к км с тия Вектри Б 1,4 с метан (с унгарския мотор) - колите им са постоянно в режим, а и си пазят моторите.
ако става въпрос за рекорди...
от САЩ има няколко на VW - Jetta 1,6d - 900 000km, която все още си върви перфектно и собственика няма никакви оплаквания, дори се гордее с ниския разход; втория е пак VW, само че Beatle (костенурка) 1303 (мисля беше мотора) 1, 500 000км - смяна на масло на 5000км обаче... и за един сааб на 1, 400 000км каран само е Европа имаше статия...
А 123ките имат ужасен дизайн, возия и поддръжка, но поне мотора е вечен да го таковаш....

МОЕ ЛИ ТИ ГО НАБИЕМ У БЕЛАТА РИЗКА?!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Vendetta написа:...А 123ките имат ужасен дизайн, возия и поддръжка, но поне мотора е вечен да го таковаш....
човек недей така айде от към дизай вярно не са най-големите красавци,обаче за возията и поддръжката да кажеш че са ужасни

все пак имам 123-а 200д и мога да ти кажа че по хубав път(и не само)
имат изключително комфортна возия,а за поддръжката незнам какво точно искаш да кажеш обаче аз имам само и единствено добри впечатления

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2