Инспекшън ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Инспекшън ???
Преди, бях писал че ойл сървиса ми се нулира сам на около 9к и нещо. Светят си зеленичките, няма нужда от нулиране. Тази сутрин, изненадааааа! Врътвам ключа на контакта и над предпоследния зелен диод се изписва едно часовниче на 9 часа и надпис инспекшън. Що е то, как да го разбирам и заплашва ли ми ТДС- ката? Иначе всичко си е в нормата- палене, вървене, спиране и т.н.
Пуснато на: 17 Сеп 2007, 10:56 Заглавие:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... inspection
Относно сервизните индикации които се появяват те са 4
Oil Service
Inspection I
Inspection II
Time Intervals
Първите 3 зависят от изминатите километри докато последното зависи от изминало време без да е от значение дали колата е карана или не.
За първите 3 светва надписа INSPECTION а за последното - часовничето.
Ако интервалите се ресетват с "мост" а не с прибор много е вероятно дори "инспекшъна" да е нулиран таймера да не е и за това е добре от време на време да се нулира с прибор.
За всяка си има Maintenance Program (програма за поддръжка) която включва:
-проверки
-нови части (смяна)
-тест на топъл двигател
-тест на пътя
-препоръчвани от дилъра (различни за различните страни и условия)
Подробна информация какво включва всяка програма може да се намери в BMW 3 Series Service Manual издание на Bentley Publishers
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... inspection
Относно сервизните индикации които се появяват те са 4
Oil Service
Inspection I
Inspection II
Time Intervals
Първите 3 зависят от изминатите километри докато последното зависи от изминало време без да е от значение дали колата е карана или не.
За първите 3 светва надписа INSPECTION а за последното - часовничето.
Ако интервалите се ресетват с "мост" а не с прибор много е вероятно дори "инспекшъна" да е нулиран таймера да не е и за това е добре от време на време да се нулира с прибор.
За всяка си има Maintenance Program (програма за поддръжка) която включва:
-проверки
-нови части (смяна)
-тест на топъл двигател
-тест на пътя
-препоръчвани от дилъра (различни за различните страни и условия)
Подробна информация какво включва всяка програма може да се намери в BMW 3 Series Service Manual издание на Bentley Publishers
6 мнения
• Страница 1 от 1