Климатроника се включва сам при..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Климатроника се включва сам при..
Когато натисна копчето за да върти въздуха само в купето се включва и климатроника. Пробвам да го вкл/изкл от неговото си копче но няма ефект, а иначе се вкл. и изкл. от копчето на климатроника когато не е натинато другото (за външния въздух).
Някой имал ли е такъв проблем или от какво може да е?
Някой имал ли е такъв проблем или от какво може да е?
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Са незнам с кои климатроник си?С врътките или дигиталния...Аз съм с врътките,и при мен е пак тка...вкл.да варти въздуха вътре и се вклу4ва и климатроника...после натискаики комп4енцето с снежинката да го изкл.но не става,се си работи....?!?!
Ниам представа от какво е колега,ма маи подо4ух 4е тка е нормално да праи...
Ниам представа от какво е колега,ма маи подо4ух 4е тка е нормално да праи...

- ataman
- кандидат ентусиаст
-
четете си книжките, хора.
Включва климатика когато затвориш въздуха отвън за да ти подобри микроклимата в колата. Не препоръчват да стои затворен повече от 30минути.
Включва климатика когато затвориш въздуха отвън за да ти подобри микроклимата в колата. Не препоръчват да стои затворен повече от 30минути.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Абе и при мен си включва климата като натисна "кръговото", сигурно си е нормал ...и според книгите
Друго се замислих и май си е така, в Е36 няма начин да вкараш въздух отвън без да си завъртял врътката(отварят се клапите около моторчето) на турбинката, т.е тя винаги се върти...

Друго се замислих и май си е така, в Е36 няма начин да вкараш въздух отвън без да си завъртял врътката(отварят се клапите около моторчето) на турбинката, т.е тя винаги се върти...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Как така, аз съм с дигиталния, като съм на вентилатор само и натисна копчето за въртене в купето си върти само в купето, не пуска климатик нито светва снежинката.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Някой друг с дигитален климатроник да се произнесе по въпроса ?
При мене не се включва компресора, като натисна копчето за циркулация чувам как се затварят клапите, но компресор не се пуска и не свети снежинката. Мисля така за нормално, поне и на другите коли, които съм проверявал не се включва като циркулира в купето
При мене не се включва компресора, като натисна копчето за циркулация чувам как се затварят клапите, но компресор не се пуска и не свети снежинката. Мисля така за нормално, поне и на другите коли, които съм проверявал не се включва като циркулира в купето

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
zBoost написа:...
Значи имаш проблем

помисли логично,какво ще върти въздуха в купето,щом притока на външен е ограничен..Естествено е,че няма да светва лампата на снежинката,защото ти включваш циркулация на въздуха в купето,не пускаш климатик

ataman написа: ... Включва климатика когато затвориш въздуха отвън за да ти подобри микроклимата в колата. Не препоръчват да стои затворен повече от 30минути ...
Според мен тази препоръка е един вид осигуровка:
когато климатика работи в този режим няма достъп на свеж въздух от вън и ако евентуално от някъде проникват изгорели газове (СО) в купето да не се натрупват

zBoost написа:Някой друг с дигитален климатроник да се произнесе по въпроса ?
моя е дигитален и се случва като при колегата,като съм си на вентилатор и си включа вътре6ниа се чуват само клапите и не се включва компресора,а почва да си го върти вътре!
Трудно ми е да споря с гола блондинка
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Преди не беше така,защото като затварях притока отвън (естествено при вкл. вентилатор) зимата, се чуваха как се затварят клапите (макар да ми беше странно това пукане) и оборотите изобщо не падаха така преди (както когато включиш климатроника). И това какво значи сега ,че ако навън е -5 градуса и си набузил парното и някой пред теб смърдящ "газаджия" на сфетофар стои и си включа копчето на "кръговото" за да не получа задушаване ще се вкл. климатроника и ще почне да се опитва да изстудява топлия въздух от парното ????????
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2